Η Microsoft έχει ήδη εφαρμόσει αρκετές ενημερώσεις στο Notepad των Windows 11, αλλά δεν έχει τελειώσει ακόμη. Η πιο πρόσφατη αναβάθμιση παρέχει πλέον στους χρήστες της δυνατότητες διαχείρισης καρτελών στον κλασικό επεξεργαστή κειμένου. Με αυτή την πρόσθετη λειτουργία, μπορείτε να οργανώνετε και να εναλλάσσεστε γρήγορα μεταξύ διαφορετικών σελίδων των εγγράφων σας!

Η Microsoft ξεκίνησε τις δοκιμές καρτελών στο Notepad τον Ιανουάριο, επιβεβαιώνοντας ένα screenshot που διέρρευσε από τα τέλη του 2022. Η λειτουργικότητα περιορίστηκε στις εκδόσεις του Windows Insider, αλλά τώρα διατίθεται σε όλους τους υπολογιστές με Windows 11.

Τα tabs στο Notepad σάς επιτρέπουν να ανοίγετε πολλά αρχεία κειμένου στο ίδιο παράθυρο και κάνοντας κλικ σε κάθε καρτέλα αλλάζει το ανοιχτό έγγραφο. Υπάρχει ένα κουμπί συν (+) για να δημιουργήσετε μια νέα καρτέλα, όπως ακριβώς συμβαίνει με τα περισσότερα προγράμματα περιήγησης ιστού, και μπορείτε να έχετε έναν συνδυασμό παραθύρων και καρτελών όπως απαιτείται. Η Microsoft δεν έχει κάνει καμία πρωτοποριακή αλλαγή

από τότε που εισήχθησαν οι καρτέλες στις εκδόσεις Insider.

Η ενημέρωση του Notepad κυκλοφορεί τώρα στα Windows 11, αν και ο υπολογιστής σας πιθανότατα πρέπει να εκτελεί πρώτα το πιο πρόσφατο 22H2 update. Είναι ένα από τα πολλά χαρακτηριστικά που μόλις κυκλοφόρησε η Microsoft σε όλους στα Windows 11, συμπεριλαμβανομένου του Bing AI στη γραμμή εργασιών και της εγγραφής οθόνης στο Snipping Tool.

Πηγή πληροφοριών: howtogeek.com