Έξι μήνες μετά την επίσημη διακοπή της υποστήριξης του Galaxy Note 9 από τη Samsung, το Galaxy Note 9 ξαφνικά λαμβάνει μια νέα ενημέρωση λογισμικού! Η συσκευή κυκλοφόρησε πριν από τέσσερα χρόνια και αυτή η απροσδόκητη αναβίωση του μοντέλου του 2018 ήρθε να δείξει πόσο ισχυρό και αξιόπιστο είναι πραγματικά αυτό το τηλέφωνο. Με τέτοια ανθεκτικότητα, δεν είναι να απορεί κανείς γιατί οι άνθρωποι εξακολουθούν να επιλέγουν να το αγοράζουν σήμερα, ακόμη και αν η επίσημη υποστήριξη έληξε τον περασμένο Σεπτέμβριο.

Δείτε επίσης: Το Galaxy Watch 6 θα έχει βελτιωμένη διάρκειας ζωής της μπαταρίας;

Πρόσφατα, το SamMobile παρατήρησε ότι το Galaxy Note 9 έλαβε την τελευταία του ενημέρωση στην Ιρλανδία και το Ηνωμένο Βασίλειο. Αυτή η έκδοση έρχεται με τον αριθμό κατασκευής firmware N960FXXSAFWB3 και φέρνει ένα σχετικά ενημερωμένο patch ασφαλείας. Συγκεκριμένα, οι χρήστες θα λάβουν το SMR (Security Maintenance Release) του Φεβρουαρίου 2023.

Η Samsung δεν έχει κυκλοφορήσει το SMR Μαρτίου για συσκευές Galaxy, αν και είναι ήδη διαθέσιμο. Έτσι, το Galaxy Note 9 λαμβάνει τεχνικά την πιο πρόσφατη ενημέρωση κώδικα ασφαλείας

Το SMR Φεβρουαρίου περιέχει περισσότερες από 50 διορθώσεις ευπάθειας. Επτά από αυτές είναι ενημερώσεις κώδικα ειδικά για το Galaxy που προέρχονται απευθείας από τη Samsung. Οι υπόλοιπες ενημερώσεις κώδικα προέρχονται από την Google και άλλους συνεργάτες του Android OS.

Η Google έχει επισημάνει πέντε από τα πιθανά ζητήματα ασφαλείας που ανακαλύφθηκαν ως κρίσιμα, που σημαίνει ότι θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν για να επιτρέψουν απομακρυσμένη εκτέλεση κώδικα

σε πραγματικό περιβάλλον. Ευτυχώς, οι χρήστες του Galaxy Note 9 μπορούν να είναι σίγουροι ότι η συσκευή τους προστατεύεται από αυτές τις ευπάθειες με την πιο πρόσφατη ενημέρωσή της.

Δείτε επίσης: Samsung Galaxy S23+ ένα κινητό που δεν αξίζει να αγοράσετε

Η Samsung προωθεί μια αιφνιδιαστική ενημέρωση για το Galaxy Note 9 σε ορισμένες αγορές

Μόλις πριν από μία εβδομάδα, η ενημέρωση για το Galaxy Note 9 κυκλοφόρησε για πρώτη φορά στο Ηνωμένο Βασίλειο και την Ιρλανδία. Ωστόσο, δεδομένου ότι η Samsung δεν είναι υποχρεωμένη να προσφέρει υποστήριξη για αυτό το τηλέφωνο, δεν είναι σαφές αν θα κυκλοφορήσει αυτή την ενημέρωση σε παγκόσμιο επίπεδο ή όχι.

Παρόλο που η Samsung έχει παραδώσει ενημερώσεις σε διακοπτόμενα τηλέφωνα σε όλο τον κόσμο στο παρελθόν για κρίσιμες διορθώσεις σφαλμάτων, δεν πιστεύουμε ότι αυτό συμβαίνει αυτή τη φορά.

Δείτε επίσης: Τα Galaxy A54, Galaxy A34 θα μπορούσαν να ανακοινωθούν στις 15 Μαρτίου

Όπως είναι συνηθισμένο, το Galaxy Note 9 θα σας ειδοποιήσει όταν γίνει διαθέσιμη μια νέα έκδοση του λογισμικού. Μπορείτε επίσης να επιβεβαιώσετε για ενημερώσεις πηγαίνοντας στην εφαρμογή Settings και αναζητώντας χειροκίνητα.

Πηγή πληροφοριών: androidheadlines.com