Το Σεπτέμβριο του 2022, η Apple κυκλοφόρησε τη μεγάλη ενημέρωση iOS 16, μαζί με το macOS Ventura. Από τότε, η εταιρεία έχει κυκλοφορήσει μικρότερες, δευτερεύουσες εκδόσεις για να αντιμετωπίσει διάφορα σφάλματα που έχουν απομείνει και να εισαγάγει λειτουργίες που είχαν ανακοινωθεί. Η Apple κυκλοφόρησε τώρα τις τρίτες εκδόσεις beta των επερχόμενων ενημερώσεων iOS 16.4 και iPadOS 16.4 για developers. Οι νέες εκδόσεις έρχονται μόλις μια εβδομάδα μετά την κυκλοφορία των δεύτερων beta.

Δείτε επίσης: Το M3 Chip της Apple θα έρθει στα επερχόμενα μοντέλα MacBook Air και iMac;

Οι εγγεγραμμένοι developers μπορούν να κατεβάσουν το iOS 16.4 και iPadOS 16.4 over-the-air αφού εγκαταστήσουν το κατάλληλο προφίλ από το Developer Center. Στο εξής, όμως, οι ενημερώσεις beta δεν θα απαιτούν προφίλ και θα γίνονται απευθείας στη συσκευή μέσω ενός Apple ID που είναι συνδεδεμένο με το λογαριασμό προγραμματιστή.

iOS 16.4

Το iOS 16.4 και το iPadOS 16.4 προσθέτουν νέους χαρακτήρες emoji (π.χ. ροζ καρδιά, γαλάζια καρδιά, γάιδαρος, μέδουσες, υάκινθος, τζίντζερ, μαύρο πουλί και πολλά άλλα). Συνολικά, υπάρχουν 31 νέα emoji.

Δείτε επίσης: Η Apple κυκλοφορεί το tvOS 16.3.3 με επιδιόρθωση ζητημάτων συνδεσιμότητας του Siri Remote

Επιπλέον, οι ειδοποιήσεις Safari Web Push έχουν προστεθεί στο iPhone και το iPad και οι χρήστες μπορούν να τις λαμβάνουν από ιστότοπους που έχουν προστεθεί στο Home Screen της συσκευής. Οι ειδοποιήσεις Web Push είναι πανομοιότυπες με τις ειδοποιήσεις που λαμβάνουν οι χρήστες από ιστότοπους στο Mac

.

Τα προγράμματα περιήγησης τρίτων, όπως το Chrome, επιτρέπουν πλέον στους χρήστες να προσθέτουν ιστότοπους στην Αρχική οθόνη και η Apple επανέφερε το HomeKit architecture upgrade. Υπάρχουν επίσης αλλαγές στα Podcast, ενώ έχουν προστεθεί και μερικές μικρές ενημερώσεις στο Apple Music, νέες επιλογές για Shortcuts και πολλά άλλα.

Δείτε επίσης: Apple: Έτοιμη για κυκλοφορία νέων iMac; Τι προσφέρουν;

Οι εγγεγραμμένοι στο πρόγραμμα beta για iOS 16, μπορούν να ενημερώσουν ένα συμβατό iPhone σε iOS 16.4 beta 3 ακολουθώντας τα παρακάτω βήματα:

  • Ανοίξτε την εφαρμογή Ρυθμίσεις.
  • Μεταβείτε στην ενότητα General.
  • Πατήστε στην Software Update.
  • Περιμένετε λίγα δευτερόλεπτα για ανανέωση σελίδας.
  • Θα εμφανιστεί η ενημέρωση.
  • Πατήστε Download και install.
  • Αποδεχτείτε τους Όρους Παροχής Υπηρεσιών, αφού τους διαβάσετε προσεκτικά.
  • Βεβαιωθείτε ότι το iPhone σας είναι συνδεδεμένο σε πηγή τροφοδοσίας μέχρι να ολοκληρωθεί η λήψη και η εγκατάσταση της ενημέρωσης.

Τώρα εκτελείτε το iOS 16.4 beta 3!