Το WhatsApp είναι στα πρόθυρα της εισαγωγής ομαδικών συνομιλιών με χρονικό περιορισμό – λειτουργία Expiring Groups! Με αυτό το νέο χαρακτηριστικό, οι συνομιλίες θα λήγουν μετά από ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα.

Δείτε επίσης: WhatsApp για iOS: Αποκτά τη λειτουργία PiP για βιντεοκλήσεις

Αν ρίξετε μια ματιά στο Whatsapp σας τώρα, σίγουρα το inbox σας είναι γεμάτο με παλιές ομαδικές συνομιλίες που δεν χρησιμοποιείτε πια. Πιθανότατα έχετε ξεχάσει τις περισσότερες από αυτές – αυτές οι ξεπερασμένες συνομιλίες απλώς γεμίζουν τη χωρητικότητα της μνήμης του τηλεφώνου σας μαζί με μηνύματα και φωτογραφίες που δεν έχουν καμία σημασία αυτή τη στιγμή.

Σύμφωνα με μια πρόσφατη αναφορά, το WhatsApp σχεδιάζει να προσθέσει μια καταπληκτική νέα λειτουργία με τίτλο “Expiring Groups” που θα σας βοηθήσει να καθαρίσετε τα εισερχόμενά σας. Εάν επιβεβαιωθεί αυτή η προσθήκη, οι χρήστες θα πρέπει να μπορούν να έχουν πρόσβαση στη ρύθμιση ‘clean up’ μέσα στη σελίδα πληροφοριών της ομάδας τους και να καθορίζουν πόσο καιρό θέλουν να μείνουν στην ομάδα πριν τους ζητηθεί να αποχωρήσουν – από μία ημέρα ή μία εβδομάδα μέχρι και μια προσαρμοσμένη ημερομηνία!

Όπως δείχνει το screenshot που διέρρευσε, κάθε χρήστης θα πρέπει να ορίσει τη δική του ημερομηνία λήξης για μια ομάδα. Το WhatsApp δεν θα τη διαγράψει αυτόματα, αλλά αντίθετα θα υπενθυμίσει ότι μπορεί να είναι καιρός είτε να εγκαταλείψετε είτε να διαγράψετε την ομάδα- ωστόσο, η επιλογή παραμένει δική σας.

Δείτε επίσης: WhatsApp και Meta προχώρησαν πρόσφατα σε πρωτοποριακές αλλαγές

Η WaBetaInfo δήλωσε πρόσφατα ότι η λειτουργία Expiring Groups βρίσκεται ακόμα σε στάδιο ανάπτυξης και, συνεπώς, ενδέχεται να μην είναι έτοιμη για πλήρη κυκλοφορία σύντομα. Ως εκ τούτου, υπάρχει πιθανότητα να μην δούμε ποτέ την κυκλοφορία του χαρακτηριστικού – οι προγραμματιστές θα μπορούσαν να αποφασίσουν να το καταργήσουν – ή μέχρι να κυκλοφορήσει το Expiring Groups, να λειτουργήσει διαφορετικά.

Δείτε επίσης: WhatsApp: Νέα λειτουργία για την καταπολέμηση των κλήσεων spam

Δεν χρειάζεται να περιμένετε να κυκλοφορήσει η λειτουργία Expiring Groups αν θέλετε να “ξεκαθαρίσετε” τις παρωχημένες ομάδες WhatsApp. Στα εισερχόμενά σας, κρατήστε πατημένο το πλήκτρο της συνομιλίας της επιλογής σας και πατήστε το κουμπί μενού (που αναπαρίσταται από τρεις τελείες) που εμφανίζεται στη μία γωνία. Στη συνέχεια, επιλέξτε το Exit Group ως επιλογή ή Archive της, ώστε να μην είναι πλέον ορατή στα εισερχόμενά σας, αλλά να μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε αυτήν αργότερα, όταν χρειαστεί.

Πηγή πληροφοριών: techradar.com