Μετά από μήνες η Sonos ανακοίνωσε επιτέλους την επόμενη γενιά ασύρματων ηχείων της. Με τα ονόματα Era 300 και Era 100, αντικαθιστούν το μακροχρόνιο Sonos One και δίνουν έμφαση στον spatial ήχο ή στον στερεοφωνικό ήχο, αντίστοιχα.

Ας δούμε με μια ματιά το Era 100, το οποίο αντικαθιστά άμεσα το Sonos One στη σειρά με μια ελαφρά αύξηση της τιμής των $20 στα $249.

Sonos Era 100

Το Era 100 διαθέτει δύο tweeter, τα οποία λειτουργούν σε συνδυασμό με την ικανότητα του ηχείου να αναλύει ένα δωμάτιο για να παράγει ένα προσαρμοσμένο ηχητικό πεδίο και να παρέχει αληθινό στερεοφωνικό ήχο. Tο One δεν μπoρούσε να παράσχει αληθινό στερεοφωνικό ήχο. Το Era 100 έχει ακόμα μόνο ένα woofer, αλλά είναι 25% μεγαλύτερο από το woofer στο One, προσφέροντας βελτιωμένη απόδοση μπάσων.

Δείτε επίσης: Sonos Symfonisk: Το νέο φωτιστικό-ηχείο της IKEA των 260$

Με διαστάσεις 182,5×120×130,5 mm και 2,02 κιλά, το Era 100 είναι ελαφρώς ψηλότερο από το Sonos One αλλά κατά τα άλλα κάπως παρόμοιο σε σχήμα και μέγεθος. Η Sonos λέει ότι αυτό το νέο ηχείο έχει επίσης 47% ταχύτερο επεξεργαστή από τον προκάτοχό του.

Πρόταση: Sonos: Κέρδισε τη μήνυση για τα οικιακά ηχεία Google

Εκτός από τις βελτιώσεις στο στερεοφωνικό και τα μπάσα, οι μεγάλες βελτιώσεις του Era 100 αφορούν κυρίως τη συνδεσιμότητα. Τώρα μπορείτε να κάνετε stream στο ηχείο με Bluetooth εκτός από τη συνηθισμένη ρύθμιση Wi-Fi για την οποία γνωρίζουμε τα ηχεία Sonos. Η Sonos είχε ήδη εισαγάγει μερικά φορητά ηχεία Bluetooth για να μεταβούν σε αυτή τη δημοφιλή μόδα, αλλά το Era 100 στοχεύει να ταιριάξει άνετα τόσο στον κόσμο του Bluetooth όσο και στο οικιακό Wi-Fi.

Εκτός από τις επιλογές ασύρματης συνδεσιμότητας όπως το Bluetooth και το AirPlay 2, το Era 100 διαθέτει θύρα USB-C line-in, που του επιτρέπει να συνδέεται απευθείας με πικάπ και άλλες συσκευές. Αυτό είναι ξεκάθαρα διαφορικό σε σύγκριση με το HomePod της Apple, το οποίο προσφέρει μόνο ασύρματες συνδέσεις. Θα χρειαστούν (και θα πωληθούν) adaptors για Ethernet και άλλες συνδέσεις εκτός USB.

Η υποστήριξη φωνητικού βοηθού παραμένει, αλλά περιορίζεται στο Sonos Voice Control και στο Amazon Alexa. Υπάρχει επίσης ένας νέος διακόπτης για τη διακοπή ρεύματος στο μικρόφωνο εάν δεν θέλετε να χρησιμοποιήσετε καθόλου φωνητικό βοηθό.

Sonos Era 300

Το Era 300 κοστίζει αρκετά περισσότερα χρήματα – $449  – αλλά υποστηρίζει όλες τις δυνατότητες που αναφέραμε για το Era 100. Αντί για δύο tweeter και ένα woofer, ωστόσο, έχει τέσσερα tweeter (συμπεριλαμβανομένου ενός tweeter που ανοίγει προς τα πάνω) και δύο woofer.

Διαβάστε επίσης: Η Sonos μάλλον κατάλαβε το μυστικό για ένα καλό sound bar

Ο στόχος εδώ είναι να ενεργοποιηθεί ο πραγματικός spatial ήχος—και αυτό περιλαμβάνει το Dolby Atmos 7.1.4 όταν χρησιμοποιείτε δύο Eras μαζί με ένα Sonos Arc σε ένα σύστημα οικιακού κινηματογράφου.

πηγή πληροφοριών: arstechnica.com