Το πολυαναμενόμενο παιχνίδι της Bethesda, Starfield, θα κυκλοφορήσει μέχρι τις 6 Σεπτεμβρίου σύμφωνα με το νέο trailer που βγήκε την Τετάρτη το πρωί.  

Ο πιο πρόσφατος στόχος για την ημερομηνία κυκλοφορίας του παιχνίδιου έρχεται μετά από μια υπόσχεση για κυκλοφορία στις 11 Νοεμβρίου 2022, που τελικά πήγε πίσω για το “πρώτο εξάμηνο του 2023”. Η ανάπτυξη του Starfield ανακοινώθηκε το 2018, αλλά έπρεπε να περιμένουμε μέχρι τον περασμένο Ιούνιο προτού επιτέλους δούμε το πρώτο κομμάτι “No Man’s Skyrim” gameplay του παιχνιδιού.

Δείτε επίσης: Xbox: 3 μελλοντικά παιχνίδια Bethesda θα είναι console exclusive

Το νέο τρέιλερ ανακοίνωσης του, Starfield, δείχνει πλάνα από διαστημικούς σταθμούς και τεράστια κάστρα σαν καμπαναριά σε άγονους πλανήτες. Ένας αφηγητής μιλά για «άλλη μια από αυτές τις μεγάλες ανωμαλίες» και ενθαρρύνει τον παίκτη να «αποκαλύψει την πηγή όλων αυτών».

Όλα τελειώνουν με μερικές εξαιρετικές 2001: A Space Odyssey λήψεις ενός αστροναύτη που κινείται ανάμεσα σε ένα σύνολο γιγάντιων, περιστρεφόμενων κυκλικών δακτυλίων στην απέραντη έκταση του διαστήματος. Περισσότερες λεπτομέρειες θα αποκαλυφθούν σε μια παρουσίαση βίντεο “Starfield Direct” στις 11 Ιουνίου, λέει η Bethesda.

Η εταιρεία συνεχίζει να υπόσχεται ένα παιχνίδι που θα έχει “πολλά από τα χαρακτηριστικά που θα περιμένατε από εμάς, αλλά είναι επίσης μια πολύ μοναδική εμπειρία… Έχουμε δωθεί σε αυτό το παιχνίδι, και ακόμη μας εκπλήσσει πόσα πολλά έχουμε ακόμα να δώσουμε».

Πρόταση: Δείτε το Developer Direct showcase των Xbox και Bethesda!

Το Starfield θα είναι μεταξύ των πρώτων παιχνιδιών που δημοσιεύονται από τη Microsoft που θα προσφέρονται με MSRP 70 $, τιμή που λέει η Microsoft “αντανακλά το περιεχόμενο, την κλίμακα και την τεχνική πολυπλοκότητα αυτών των τίτλων”. Το παιχνίδι θα είναι επίσης διαθέσιμο στους συνδρομητές του Xbox Game Pass την ημέρα κυκλοφορίας.

Το Starfield θα είναι επιπλέον αποκλειστικά για Xbox και PC, μια κίνηση που ανάγκασε τον αντιπρόεδρο της Bethesda Pete Hines να ζητήσει συγγνώμη από τους κατόχους PS5 το 2021. Η αποκλειστικότητα έρχεται μετά την υπόσχεση της Microsoft ότι μεγάλα franchises όπως το Call of Duty δεν θα είναι αποκλειστικά στις πλατφόρμες της Microsoft εάν και όταν η αγορά της Activision από την εταιρεία έχει οριστικοποιηθεί.

Διαβάστε επίσης: Sony σε Microsoft: Αναμένουμε ότι τα Activision games θα παραμείνουν multiplatform

Η κυκλοφορία του Starfield θα έρθει μερικούς μήνες μετά το Redfall, το οποίο έχει επίσης αντιμετωπίσει καθυστερήσεις. Αυτός ο τίτλος είναι πλέον έτοιμος να κυκλοφορήσει στις 2 Μαΐου σε Xbox και PC μετά από τον προηγούμενο στόχο του το “καλοκαίρι 2022”.

πηγή πληροφοριών: arstechnica.com