Ο Ross Young, μια αυθεντία στον κλάδο των οθονών, με επιτυχημένο ιστορικό ακριβών προβλέψεων για τα μελλοντικά προϊόντα της Apple, πρότεινε ότι είναι απίθανο η εταιρεία να ενσωματώσει εξαρτήματα Face ID κάτω από την οθόνη του iPhone μέχρι το 2025.

Δείτε επίσης: iPhone 15 Pro: Μπορεί να διαθέτει Face ID κρυμμένο κάτω από την οθόνη

Σύμφωνα με το πρόσφατο tweet του Young, η κυκλοφορία της πρώτης συσκευής της Apple με Face ID κάτω από την οθόνη έχει καθυστερήσει τουλάχιστον μέχρι το 2025 λόγω άλυτων προβλημάτων του αισθητήρα. Αρχικά είχε θεωρηθεί ότι το προϊόν θα κυκλοφορούσε το 2024 – ωστόσο, αυτές οι καθυστερήσεις μπορεί να σημαίνουν ότι παραμένει μια φιλοδοξία για λίγο ακόμα. Αυτό σημαίνει ότι το επερχόμενο “iPhone 17 Pro” θα μπορούσε να είναι το πρώτο μοντέλο που θα είναι εξοπλισμένο με Face ID τοποθετημένο κάτω από την οθόνη του. Παρόλα αυτά, εξακολουθεί να υποθέτει ότι θα υπάρχει ένα μικροσκοπικό άνοιγμα για την μπροστινή κάμερα στην κορυφή της.

Το τροποποιημένο χρονοδιάγραμμα του Young έρχεται σε σύγκρουση με μια αναφορά της κορεατικής ειδησεογραφικής πηγής The Elec, η οποία δήλωσε ότι το iPhone 16 Pro θα είναι εξοπλισμένο με τεχνολογία αναγνώρισης προσώπου στην οθόνη το επόμενο έτος. Χάρη στην ακρίβεια των προβλέψεων του Young, είναι πιθανό ότι η τεχνολογία αυτή δεν θα φτάσει για τουλάχιστον δύο χρόνια ακόμα.

Δείτε ακόμα: Apple: Θα διορθώνει προβλήματα Face ID χωρίς να αντικαθιστά ολόκληρο το iPhone

Πρόσφατα, οι εικασίες ότι η Apple θα επεκτείνει τη λειτουργία Dynamic Island και στα τέσσερα μοντέλα iPhone 15 έχουν αρχίσει να πληθαίνουν, μετά την πρώτη εφαρμογή της στη σειρά iPhone 14 Pro πέρυσι. Όταν τα iPhones με τεχνολογία Face ID κάτω από την οθόνη γίνουν διαθέσιμα, οι χρήστες μπορεί να έχουν ακόμα τη δυνατότητα να χρησιμοποιούν το λογισμικό Dynamic Island.

Μόλις πρόσφατα, ο Young υποστήριξε ότι θα μπορούσε να χρειαστεί μέχρι το 2026 για να παρουσιάσει η Apple ένα iPhone με οθόνη πλήρους οθόνης και Face ID, καθώς και με την εμπρόσθια κάμερα ενσωματωμένη από κάτω.

Δείτε επίσης: iOS 15.2 beta: Οι DIY αντικαταστάσεις οθόνης στα iPhone 13 δεν χαλάνε το Face ID

Το Face ID είναι η τελευταία τάση στον βιομετρικό έλεγχο ταυτότητας. Πρόκειται για ένα σύστημα αναγνώρισης προσώπου που έχει σχεδιαστεί για το ασφαλές ξεκλείδωμα των iPhone και άλλων προϊόντων της Apple. Το πιο προφανές πλεονέκτημα του Face ID είναι η ευκολία του. Αντί να χρειάζεται να θυμάστε περίπλοκους κωδικούς πρόσβασης, μπορείτε απλώς να ξεκλειδώσετε τη συσκευή σας με το πρόσωπό σας. Ωστόσο, ορισμένοι ειδικοί έχουν εκφράσει ανησυχίες σχετικά με τις παραβιάσεις της ιδιωτικής ζωής κατά τη χρήση συστημάτων αναγνώρισης προσώπου όπως το Face ID.