Η Microsoft πρόκειται να κυκλοφορήσει την επόμενη εβδομάδα την τελευταία έκδοση του γλωσσικού της μοντέλου, ChatGPT 4, με βίντεο AI.

Το ChatGPT είναι πανταχού παρόν τον τελευταίο καιρό και φαίνεται ότι η Microsoft είναι έτοιμη να μετατρέψει αυτό το εργαλείο τεχνητής νοημοσύνης σε αστέρι για άλλη μια φορά με μια επικείμενη ενημέρωση. Το GPT-4 πρόκειται να κυκλοφορήσει μόλις την επόμενη εβδομάδα. Αυτή η νέα έκδοση θα επιτρέπει τη δημιουργία βίντεο μόνο από προτροπές κειμένου μέσω τεχνητής νοημοσύνης!

Οι υποψίες σχετικά με τις δυνατότητες του GPT-4 κυκλοφορούν εδώ και καιρό, με τον διευθύνοντα σύμβουλο της OpenAI, Sam Altman, να προσπαθεί να υποβαθμίσει τις δυνατότητες του συστήματος κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης νωρίτερα φέτος. Πρότεινε ότι θα “αφήσει τους ανθρώπους απογοητευμένους”, αλλά αυτό ήταν πριν κατανοήσουμε πραγματικά το εύρος και το πεδίο εφαρμογής του.

Microsoft: Έρχεται το ChatGPT-4 με βίντεο AI!

Δείτε επίσης: Το ChatGPT έρχεται στο Slack

Ο Andreas Braun, Διευθύνων Σύμβουλος Τεχνολογίας της Microsoft Γερμανίας, αποκάλυψε πρόσφατα μια ενδιαφέρουσα ανακοίνωση στην εκδήλωση “AI in Focus – Digital Kickoff” που διοργάνωσε η Heise. Οι αποκαλύψεις του περιλάμβαναν την παρουσίαση του GPT-4 στον κόσμο την επόμενη εβδομάδα και την αποκάλυψη πολυτροπικών μοντέλων που μπορούν να δημιουργήσουν βίντεο! Ήταν μια συναρπαστική αποκάλυψη, καθώς αναμένουμε τι θα φέρουν αυτές οι νέες δυνατότητες.

Η καινοτόμος τεχνολογία γλωσσικού μοντέλου GPT-4 αποτελεί τη βάση για εφαρμογές όπως το ChatGPT. Επί του παρόντος, το ChatGPT ανταποκρίνεται μόνο σε μορφή κειμένου- ωστόσο, μια νέα ενημέρωση είναι προ των πυλών και θα φέρει επανάσταση στον τρόπο επικοινωνίας αυτού του εργαλείου!

Το ChatGPT δεν θα είναι ο πρωτοπόρος στην παραγωγή βίντεο που δημιουργούνται με τεχνητή νοημοσύνη. Το 2022, η Meta – η οποία ανήκει στο Facebook – έκανε την είσοδό της στο χώρο με το Make-A-Video, χρησιμοποιώντας συνοπτικές ενδείξεις κειμένου για την παραγωγή ζωντανών οπτικών εικόνων. Φαίνεται ότι μπορούμε να περιμένουμε μια νέα έκδοση του ChatGPT

που θα προσφέρει παρόμοιες δυνατότητες.

Στην εκδήλωση για την Τεχνητή Νοημοσύνη, ο Holger Kenn, διευθυντής Επιχειρηματικής Στρατηγικής της Microsoft Γερμανίας, αποκάλυψε ότι το GPT-4 θα είναι “πολυτροπικό”, επιτρέποντας στην τεχνητή νοημοσύνη του να μεταφράζει το κείμενο ενός χρήστη σε εικόνες, μουσική και βίντεο. Αυτή η νέα λειτουργία λαμβάνει γλωσσικές εισροές από τους χρήστες και τις μετατρέπει σε μια σειρά από διάφορες εκροές πολυμέσων για μια πιο καθηλωτική εμπειρία.

Δείτε επίσης: Η Apple δεν ενημερώνει ένα email app με τεχνολογία ChatGPT λόγω ανησυχιών για την ασφάλεια

Microsoft: Έρχεται το ChatGPT-4 με βίντεο AI!

Η Microsoft παρουσίασε πώς ένα τηλεφωνικό κέντρο μπορεί να χρησιμοποιήσει το GPT-4 για να μεταφράσει αποτελεσματικά τις συνομιλίες μεταξύ πελατών και εργαζομένων σε κείμενο – μια διαδικασία που στο παρελθόν θα απαιτούσε τεράστιο χρόνο. Αυτή η καινοτομία μειώνει δραματικά τη χειρωνακτική εργασία που δαπανάται για τη σύνοψη των κλήσεων μετά την ολοκλήρωσή τους.

Η απόφαση της Microsoft να μη μιλήσει για την ενσωμάτωση του ChatGPT στο πρόγραμμα περιήγησης Bing είναι κατανοητή δεδομένης της πρόσφατης διαμάχης και της δημόσιας κατακραυγής. Παρά το τεράστιο ενδιαφέρον και τις μεγάλες λίστες αναμονής, ήταν ένα θέμα που φαινόταν πολύ ευαίσθητο για να ασχοληθεί.

Η Microsoft χρησιμοποιεί πολυτροπικά μοντέλα τεχνητής νοημοσύνης εδώ και αρκετό καιρό και πρόσφατα αποκάλυψε λεπτομέρειες και για το Kosmos-1. Αυτό το μοντέλο ενισχύει σημαντικά τη χρήση δεδομένων από κείμενο καθώς και από εικόνες.

Πηγή: digitaltrends.com