Διαθέτοντας μια ασυναγώνιστη βάση χρηστών, το WhatsApp που ανήκει στη Meta είναι η πιο διαδεδομένη κοινωνική εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων στον κόσμο. Στην εφαρμογή ανταλλάσσονται καθημερινά όχι μόνο μηνύματα κειμένου, αλλά και αμέτρητες εικόνες, βίντεο, GIF και αυτοκόλλητα. Φέτος, το WhatsΑpp πήγε την ευκολία στο επόμενο επίπεδο με μια ενσωματωμένη επιλογή πληρωμής για όλους τους χρήστες του. Χάρη στην ενοποιημένη διεπαφή πληρωμών (UPI), οι χρήστες Android και iPhone μπορούν να μεταφέρουν χρήματα απευθείας στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς με ευκολία.

Δείτε επίσης: WhatsApp: Δοκιμάζει μία νέα λειτουργία ‘Expiring Groups’

Το WhatsApp Payments παρέχει την ευκολία των μεταφορών χρημάτων UPI απευθείας στην πλατφόρμα μηνυμάτων του. Χρησιμοποιώντας τον αριθμό τηλεφώνου που συνδέεται με τον λογαριασμό του χρήστη, αποκτά πρόσβαση στα τραπεζικά στοιχεία γρήγορα και με ασφάλεια. Εκτός από την αποστολή και τη λήψη χρημάτων, μπορείτε να ελέγξετε χωρίς κόπο το υπόλοιπο του τραπεζικού σας λογαριασμού, να δείτε το ιστορικό πληρωμών και να αναφέρετε μια πληρωμή, όλα με την ευκολία μιας εφαρμογής αποστολής μηνυμάτων.

Πώς να δείτε το ιστορικό πληρωμών στο WhatsApp για Android:

  1. Ανοίξτε το WhatsApp και πατήστε το κουμπί μενού με τις τρεις κουκκίδες που είναι διαθέσιμο στην επάνω δεξιά γωνία της οθόνης.
  2. Επιλέξτε την επιλογή Πληρωμές από το μενού.
  3. Στην ενότητα Ιστορικό, μπορείτε να δείτε όλες τις προηγούμενες συναλλαγές σας στο WhatsApp.
Δείτε ακόμα: WhatsApp: Νέα λειτουργία για την καταπολέμηση των κλήσεων spam

Πώς να δείτε το ιστορικό πληρωμών στο WhatsApp για iOS:

  1. Ανοίξτε το WhatsApp και μεταβείτε στην καρτέλα Ρυθμίσεις.
  2. Επιλέξτε την επιλογή Πληρωμές.
  3. Στη συνέχεια, στην καρτέλα Ιστορικό πληρωμών, πατήστε την επιλογή Εμφάνιση όλων για να δείτε όλες τις προηγούμενες συναλλαγές.

Αφού ολοκληρώσετε μια ηλεκτρονική συναλλαγή με το UPI, το WhatsApp σας επιτρέπει να αναφέρετε την πληρωμή γρήγορα και εύκολα. Για να ανακαλύψετε τις λεπτομέρειες της πληρωμής που έχετε πραγματοποιήσει, απλά μπείτε στην εφαρμογή σας και επιλέξτε “Ιστορικό” για να δείτε την κατάστασή της. Με ένα μόνο πάτημα στη συναλλαγή σε αυτή την ενότητα, θα σας αποκαλυφθούν όλες οι λεπτομέρειες!

Δείτε επίσης: WhatsApp και Meta προχώρησαν πρόσφατα σε πρωτοποριακές αλλαγές

Με αυτή τη λειτουργία, μπορείτε πλέον να παρακολουθείτε όλες τις online πληρωμές σας στο WhatsApp με ευκολία. Επιπλέον, μπορείτε εύκολα να έχετε πρόσβαση στο υπόλοιπο του τραπεζικού σας λογαριασμού μέσω μιας εφαρμογής άμεσων μηνυμάτων.