Σύμφωνα με μια έκθεση, η εισαγωγή της υπηρεσίας streaming μουσικής της Apple είχε αντίκτυπο στα σχέδια της Spotify για το HiFi. Παρ’ όλα αυτά, οι υπεύθυνοι της Spotify επιβεβαίωσαν ότι η νέα βαθμίδα βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη και θα κυκλοφορήσει σύντομα.

Δείτε επίσης: Το Spotify λανσάρει ένα εντελώς νέο “Home Feed”

Το Spotify δήλωσε ότι θα λανσάρει την ολοκαίνουργια, υψηλής πιστότητας premium βαθμίδα του με την ονομασία “Spotify HiFi” το 2021. Έχουν περάσει δύο χρόνια και ένα στέλεχος επιβεβαίωσε πρόσφατα ότι η βαθμίδα HiFi είναι σίγουρα στα σκαριά, αν και δεν είναι ακόμα σίγουρο πότε θα είναι διαθέσιμη.

Το Spotify HiFi είναι μια συνδρομητική βαθμίδα που θα προσφέρει υψηλότερο ρυθμό bit και συμπίεση χωρίς απώλειες, με στόχο την παροχή υψηλότερης ποιότητας ήχου για τους χρήστες. Με το Spotify HiFi, οι χρήστες μπορούν να απολαμβάνουν την ίδια ποιότητα με τα CD ή ακόμη και τους δίσκους βινυλίου, ανάλογα με το mastering των αρχικών αρχείων μουσικής.

Όπως αναφέρει το The Verge, εδώ και περισσότερο από ένα χρόνο, οι εργαζόμενοι του Spotify έχουν πρόσβαση στην κατηγορία HiFi της πλατφόρμας streaming. Ωστόσο, όλα αυτά άλλαξαν όταν η Apple Music και η Amazon διέθεσαν μουσική χωρίς απώλειες χωρίς επιπλέον κόστος.

Σύμφωνα με την αποκλειστική αναφορά του The Verge, η έκθεση δημιουργήθηκε μετά από μια σε βάθος συνέντευξη με τον συμπρόεδρο της Spotify, Gustav Soderstrom, που διεξήχθη από το Decoder. Συγκεντρώθηκαν επίσης πρόσθετες λεπτομέρειες από πολλαπλές πηγές. Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης, έγινε μια σύντομη αναφορά στο HiFi, χωρίς καμία ένδειξη για το πότε θα κυκλοφορήσει ή ποιες άλλες λεπτομέρειες ήταν διαθέσιμες.

Δείτε ακόμα: Το Spotify σκοτώνει το heart button και το αντικαθιστά με το σύμβολο «plus»

Παρόλο που το είχαμε δηλώσει, πολλά στοιχεία του κλάδου άλλαξαν“, εξήγησε ο Soderstrom στο Decoder. “Θα το κάνουμε, αλλά θα το κάνουμε με τρόπο που να έχει νόημα για εμάς και για τους ακροατές μας. Η βιομηχανία άλλαξε και έπρεπε να προσαρμοστούμε.

Ο δημοσιογράος πίεσε για περισσότερα στοιχεία σχετικά με τον λόγο πίσω από την αναβολή της βαθμίδας, ωστόσο ο Soderstrom αρνήθηκε να αποκαλύψει πληροφορίες σχετικά με τους ανταγωνιστές ή τις συμφωνίες με τις εταιρείες. Η έκθεση που δημιουργήθηκε μετά την ανακοίνωση του Apple Music αποκάλυψε ότι η εισαγωγή ήχου χωρίς απώλειες χωρίς επιπλέον κόστος εμπόδισε τα σχέδια του Spotify – αν και ο Soderstrom δεν το δήλωσε ρητά.

Φημολογείται ότι το Spotify σκοπεύει να προσφέρει μια βαθμίδα μουσικής χωρίς απώλειες σε αυξημένη τιμή και μπορεί να το κάνει ακόμα. Αυτή η βαθμίδα έχει τη δυνατότητα να γίνει μια επικερδής πηγή εσόδων, προσφέροντας διευρυμένες λειτουργίες όπως ο χωρικός ήχος.

Δείτε επίσης: Το Spotify δοκιμάζει playlists που θα ξεκλειδώνονται από τους κατόχους NFT

Το δημοσίευμα εμβαθύνει στη συνέντευξη, η οποία υπογράμμισε τη μετατροπή του Spotify σε μια πλατφόρμα τύπου TikTok. Δεν ειπώθηκε λέξη σχετικά με το πότε θα κυκλοφορήσει το Spotify HiFi ή αν θα περιλαμβάνει χωρικό ήχο ή άλλες μορφές.