Το LinkedIn έκανε το άλμα και αγκάλιασε την τεχνολογία που βασίζεται στο AI με τη νεότερη προσφορά του, τα “writing suggestions”! Τώρα προσπαθεί να βρει νέους τρόπους για να ενσωματώσει την τεχνητή νοημοσύνη στην πλατφόρμα της, φέρνοντας ένα νέο επίπεδο αποτελεσματικότητας στις εμπειρίες των χρηστών.

Το νέο εργαλείο “writing suggestions” του LinkedIn διευκολύνει τους συνδρομητές Premium να δημιουργήσουν συναρπαστικές περιγραφές της εμπειρίας τους στις ενότητες του προφίλ που συχνά μπορεί να είναι εκφοβιστικές – τα πεδία “about” και “headline”. Αυτή η λειτουργία προσφέρει ιδέες για το πώς να δημιουργήσετε ελκυστικό, μοναδικό περιεχόμενο με βάση το επαγγελματικό σας υπόβαθρο, ώστε να κάνετε μια εξαιρετική πρώτη εντύπωση!

LinkedIn: Εμπλουτίστε το προφίλ σας με τεχνητή νοημοσύνη

Δείτε επίσης: LinkedIn: Νέα χαρακτηριστικά ασφαλείας για την καταπολέμηση fake accounts

Το πιο πρόσφατο εργαλείο του LinkedIn, το οποίο βασίζεται στα μοντέλα OpenAI που τροφοδοτούν το ChatGPT, υπόσχεται να είναι η απάντηση στη δημιουργία ενός συναρπαστικού προφίλ. Λειτουργεί αντλώντας από την εμπειρία και τα προσόντα σας, καθώς και από τις δικές του γνώσεις σχετικά με το τι χρειάζεται για ένα εξαιρετικό προφίλ. Για να τονίσει πόσο αποτελεσματικό είναι αυτό, το LinkedIn έδωσε ένα παράδειγμα ενός ολοκληρωμένου τμήματος “about” – το οποίο διαβάζεται σαν τις πρώτες γραμμές μιας συνοδευτικής επιστολής! Με τέτοια διαισθητικότητα, μπορείτε να είστε σίγουροι ότι το μοναδικό στυλ του προφίλ σας θα παραμείνουν πάντα ανέπαφα.

Για να διευκολύνει τη διαδικασία πρόσληψης, το LinkedIn πειραματίζεται τώρα με τη δημιουργία περιγραφών θέσεων εργασίας με τη χρήση τεχνητής νοημοσύνης. Το μόνο που απαιτείται για να ξεκινήσει η διαδικασία είναι να δώσουν οι διευθυντές τον τίτλο εργασίας, την επωνυμία της εταιρείας και μερικές άλλες λεπτομέρειες – και στη συνέχεια αφήστε το LinkedIn

να κάνει τα μαγικά του! Η τεχνητής νοημοσύνης σύνθετη περιγραφή που χρειάζεται η επιχείρησή σας θα γραφτεί σε χρόνο μηδέν.

Το LinkedIn προσφέρει τις λειτουργίες τεχνητής νοημοσύνης ως μια βολική αρχή για τη διαμόρφωση των κειμένων σας και όχι ως το τελικό προϊόν. Ως εκ τούτου, οι χρήστες θα πρέπει πάντα να αφιερώνουν χρόνο για να επανεξετάζουν και να επεξεργάζονται το περιεχόμενό τους αφού δημιουργηθεί από την τεχνητή νοημοσύνη για λόγους ακρίβειας. Αυτό θα μπορούσε να είναι μια απίστευτη εξοικονόμηση χρόνου για τα μέλη που θα ήθελαν βοήθεια με τις κουραστικές εργασίες πληκτρολόγησης που σχετίζονται με τη χρήση του LinkedIn!

LinkedIn: Εμπλουτίστε το προφίλ σας με τεχνητή νοημοσύνη

Δείτε επίσης: Κατάχρηση των Smart Links του LinkedIn σε επιθέσεις phishing

Το LinkedIn εισήγαγε πρόσφατα και με συνέπεια περισσότερα προγράμματα που δημιουργούνται από τεχνητή νοημοσύνη, όπως τα “collaborative articles”, τα οποία αξιοποιούν ένα μείγμα κειμένου τεχνητής νοημοσύνης σε συνδυασμό με τη συμβολή των μεμονωμένων εμπειρογνωμόνων της πλατφόρμας. Αυτός ο τεχνολογικός γίγαντας προσφέρει επίσης τώρα διαδικτυακά μαθήματα αφιερωμένα στην καθοδήγηση της δημιουργικής τεχνητής νοημοσύνης!

Τα εργαλεία αυτοματοποίησης στη διαδικασία πρόσληψης δεν είναι καθόλου καινούργια, και οι πιθανότητες είναι ότι οι αιτήσεις σας έχουν υποβληθεί σε μηχανική αξιολόγηση αναζητώντας σχετικές λέξεις-κλειδιά ή προσπαθώντας να κατατάξουν τους υποψηφίους. Εδώ και χρόνια, τα ίδια τα συστήματα προσλήψεων του LinkedIn εκμεταλλεύονται την τεχνολογία τεχνητής νοημοσύνης για να προτείνουν πιθανούς υπαλλήλους.

Πηγή: engadget.com