Έχουν περάσει μόνο δύο ημέρες από τότε που η Google κυκλοφόρησε το March Pixel Feature Drop, γνωστό και ως Android 13 QPR2, αλλά η ανάπτυξη της επόμενης σημαντικής ενημέρωσης έχει ήδη ξεκινήσει. Το Android 13 QPR3 Beta 1 είναι πλέον διαθέσιμο για μέλη του Android Beta Program και για οποιονδήποτε διαθέτει Google Pixel 4a ή νεότερο.

Δείτε επίσης: Mozilla Firefox: Προσφέρει στους χρήστες Android ένα πρωτοφανές επίπεδο ασφάλειας

Σήμερα, η Google μοιράστηκε μια σημαντική είδηση στο Reddit. Η νέα έκδοση τελικά θα αποσταλεί στο κοινό κατά το drop της Λειτουργίας Pixel τον Ιούνιο του 2023, έτσι οι χρήστες που εγκαθιστούν αυτήν την έκδοση beta θα λάβουν μια γεύση από το τι πρόκειται να ακολουθήσει.

Δείτε επίσης: Mozilla: Κυκλοφόρησε ο Firefox 111 για Android

Ενώ είναι τυπικό για τα πρώιμα builds να μην περιέχουν πολλές αλλαγές που αφορούν τον χρήστη- ο Mishaal Rahman αποκαλύπτει ήδη τι μας φέρνει αυτή η έκδοση. Σύμφωνα με τις σημειώσεις έκδοσης της Google, οι διορθώσεις σφαλμάτων αποτελούν το κύριο μέρος του πακέτου.

Το QPR3 beta 1 είναι μόνο ένα prerelease software και ως εκ τούτου ενδέχεται να παρουσιάσει κάποια αστάθεια. Δεν σας προτείνουμε να το εγκαταστήσετε στην κύρια συσκευή σας, εκτός αν είναι απολύτως απαραίτητο. Ωστόσο, αν αποφασίσετε να προχωρήσετε με αυτή την έκδοση του λογισμικού, διαβάστε τη λίστα που ακολουθεί, ώστε να μάθετε τυχόν προβλήματα πριν από την εγκατάσταση

!
  • Εάν ο χρήστης προσπαθήσει να ανοίξει την κάμερα πατώντας δύο φορές το κουμπί λειτουργίας, η κάμερα εμφανίζει μια μαύρη οθόνη.
  • Σε ορισμένες περιπτώσεις, όταν ένα προφίλ εργασίας είναι ενεργοποιημένο ή απενεργοποιημένο, η συσκευή επανεκκινείται.
  • Η λίστα των πρόσφατων εφαρμογών μερικές φορές δεν ανταποκρίνεται εάν αλλάξει ο προσανατολισμός της οθόνης ενώ η λίστα είναι ανοιχτή.

Ο αριθμός έκδοσης για αυτές τις νέες εκδόσεις είναι T3B1.230224.005 και η Google σημειώνει ότι το πρόγραμμα beta θα συνεχιστεί για το QPR3 μέχρι να ανοίξει το πρόγραμμα Android 14 beta. Η Google επιβεβαίωσε επίσης ότι οποιοσδήποτε συμμετέχων στο τρέχον QPR3 θα εγγραφεί αυτόματα στην επερχόμενη beta του Android 14 όταν γίνει διαθέσιμη.

Δείτε επίσης: Το Android malware “FakeCalls” στοχεύει χρηματοοικονομικές εταιρείες στη Νότια Κορέα

Αν θέλετε να αποκτήσετε τη νέα έκδοση, το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να ενταχθείτε στο πρόγραμμα beta και στη συνέχεια να ελέγχετε για ενημερώσεις. Εναλλακτικά, το Android Flash Tool επιτρέπει μια ευκολότερη διαδικασία χειροκίνητης ενημέρωσης με χρήση OTA (Over-the-Air).

Πηγή πληροφοριών: androidpolice.com