Τον τελευταίο καιρό τα φώτα της δημοσιότητας είναι στραμμένα στην Τεχνητή Νοημοσύνη (ΤΝ), ιδίως με την κυκλοφορία του ChatGPT που προκάλεσε φρενίτιδα, καθώς και άλλων συστημάτων ΤΝ, όπως το Bard της Google και το Claude της Anthropic, που κατέκλυσαν την αγορά.

Δείτε επίσης: Μια εκπαιδευτικός αναλύει την εμπειρία της με το ChatGPT

Η Microsoft πραγματοποιεί μεγάλες επενδύσεις στο OpenAI και η Meta έχει καταστήσει σαφές ότι η τεχνητή νοημοσύνη θα αποτελέσει προτεραιότητα. Αυτό αφήνει την Apple ως τη μόνη μεγάλη τεχνολογική εταιρεία που δεν έχει αποκαλύψει ακόμη τις προθέσεις της για τον κλάδο αυτό.

Παρόλο που η Apple δεν έχει αποκαλύψει ακόμη ουσιαστικές λεπτομέρειες, έχουν προκύψει διάφορα σχόλια και υπονοούμενα που υποδηλώνουν ότι η εταιρεία αναπτύσσει τώρα τεχνητή νοημοσύνη που παράγει γλώσσα.

Αντί για ένα κανονικό chatbot, η Apple φαίνεται να τελειοποιεί ένα μοντέλο δημιουργίας γλώσσας που θα αποτελέσει τη βάση για τη Siri. Αυτή η μετατόπιση από τη χρήση συστημάτων που βασίζονται σε πρότυπα για τη δημιουργία απαντήσεων και συνομιλιών θα τροποποιήσει δραστικά τον τρόπο λειτουργίας αυτής της φωνητικής βοηθού και ενδεχομένως να άρει τους περιορισμούς που αντιμετώπιζε τα τελευταία χρόνια.

Ενώ πολλοί φωνητικοί βοηθοί, συμπεριλαμβανομένης της Siri, εξακολουθούν να δυσκολεύονται να κατανοήσουν τις αποχρώσεις των διαφορετικών προφορών και να ερμηνεύσουν εντολές πολλών βημάτων, η Apple φαίνεται να προηγείται των ανταγωνιστών της σε αυτό το θέμα με μοντέλα AI που είναι ικανά να παράγουν κείμενο.

Δείτε ακόμα: Microsoft: Έρχεται το ChatGPT-4 με βίντεο AI!

Σύμφωνα με το 9To5Mac, έχουν αποκαλυφθεί λεπτομέρειες σχετικά με τις τελευταίες δοκιμές της Apple για τη δημιουργία φυσικής γλώσσας, γνωστές ως “Bobcat“. Το TestFlight, μια ισχυρή λύση λογισμικού, χρησιμοποιείται επί του παρόντος για τη δοκιμή εφαρμογών σε Apple TVs και HomePods. Στη συνέχεια θα μπορούσε να επεκταθεί και σε άλλες συσκευές

, όπως το iOS και το watchOS.

Σύμφωνα με τους New York Times, οι νέες εξελίξεις στην προσαρμοστική τεχνητή νοημοσύνη μπορεί να βοηθήσουν το Siri να ξεπεράσει τα προηγούμενα προβλήματα. Σε αντίθεση με το Assistant της Google, το οποίο ήδη αξιοποιεί το δικό του chatbot, το Bard, αυτή η τεχνική θα μπορούσε δυνητικά να αποτελέσει ένα σημαντικό πλεονέκτημα για την Apple, καθώς προσπαθεί να ανταγωνιστεί άλλες πλατφόρμες που υποστηρίζουν τεχνητή νοημοσύνη.

Η ιστορία συχνά επαναλαμβάνεται και η Τεχνητή Νοημοσύνη θα μπορούσε να είναι ένα διακριτικό χαρακτηριστικό σε ένα προϊόν της Apple σχεδιασμένο για να ενισχύσει την παραγωγικότητα ή τις ικανότητες αντί για την προφανή λύση τύπου ChatGPT. Κατά συνέπεια, αναμένουμε ότι τα προϊόντα της Apple -ιδιαίτερα το Siri- θα επωφεληθούν σημαντικά από αυτή την τεχνολογία.

Δείτε επίσης: Το ChatGPT έρχεται στο Slack

Το ChatGPT τροφοδοτείται από μια πατενταρισμένη τεχνολογία deep learning που ονομάζεται GPT-3, η οποία είναι ικανή να κατανοεί τη φυσική γλώσσα με πρωτοφανή ακρίβεια. Αυτό σημαίνει ότι όταν αλληλεπιδράτε με ένα chatbot που τροφοδοτείται από το ChatGPT, αυτό θα είναι σε θέση να απαντήσει με πιο φυσικό τρόπο από ό,τι τα παραδοσιακά chatbots. Επιπλέον, ο ισχυρός μηχανισμός κατανόησης φυσικής γλώσσας (NLU) του ChatGPT μπορεί να αναγνωρίζει λέξεις και φράσεις-κλειδιά στις συνομιλίες, επιτρέποντάς του να ερμηνεύει καλύτερα τις προθέσεις του χρήστη και να ανταποκρίνεται ανάλογα.