Το YouTube Music σάς ενημερώνει τώρα ποιος έχει συνθέσει τα αγαπημένα σας τραγούδια!

Δείτε επίσης: YouTube: Τέλος οι overlay διαφημίσεις από τον επόμενο μήνα

Πλατφόρμες όπως το Spotify και το Tidal παρέχουν λεπτομερείς τίτλους τραγουδιών για κάθε κομμάτι, ώστε οι ακροατές να μπορούν εύκολα να αναγνωρίσουν ποιος βρίσκεται πίσω από τη σύνθεση των αγαπημένων τους τραγουδιών – κάνοντας τη διαφορά όταν πρόκειται για την αναγνώριση των καλλιτεχνών! Για χρόνια, οι χρήστες του YouTube Music ζητούσαν να αναγνωριστούν οι καλλιτέχνες στην υπηρεσία streaming. Με πάνω από 80 εκατομμύρια συνδρομητές που πληρώνουν και περισσότερους που αναμένεται να ενταχθούν λόγω της μετάβασης στο podcasting, αυτή η λειτουργία επιτέλους έφτασε! Ένας χρήστης ανέφερε ότι το είδε να εμφανίζεται στην εφαρμογή του μετά από τόσα πολλά αιτήματα στο φόρουμ υποστήριξης.

Δείτε επίσης: YouTube: Πατέρας υπέβαλε καταγγελία γιατί συλλέγει παράνομα δεδομένα παιδιών

Ο χρήστης του Reddit u/matteventu βρήκε μερικά screenshot της λειτουργίας. Είναι προσβάσιμο μέσω του κουμπιού με τις τρεις κουκκίδες δίπλα σε κάθε κομμάτι και βρίσκεται ακριβώς μεταξύ του Go to artist και Share. Οι ακροατές μπορούν να δουν όλα τα σχετικά δεδομένα αφού πατήσουν View song credits

, συμπεριλαμβανομένων των ονομάτων των ερμηνευτών, των παραγωγών, των συγγραφέων, ακόμη και της πηγής των μεταδεδομένων της μουσικής. Αν και ο κατάλογος των πληροφοριών δεν είναι πουθενά κοντά σε αυτό που βλέπουμε στο Tidal, είναι σίγουρα μια αρχή για την εταιρεία.

Σύμφωνα με το 9to5Google, τα song credits θα μπορούσαν να ενεργοποιηθούν στο μέλλον μέσω μιας ενημέρωσης από την πλευρά του διακομιστή, η οποία θα απέτρεπε την ανάγκη ενημέρωσης της εφαρμογής. Αυτό μπορεί να μην φαίνεται σημαντικό σε έναν απλό ακροατή μουσικής, ωστόσο για τους μουσικούς είναι απαραίτητο, καθώς πλέον λαμβάνουν αναγνώριση για το περιεχόμενό τους που δημοσιεύεται στο YouTube Music.

Δείτε επίσης: YouTube: Βίντεο που έχουν δημιουργηθεί με AI διανέμουν infostealer malware

Παρά το γεγονός ότι είναι σχετικά νέο στην αρένα του music streaming, το YouTube Music έχει καταφέρει να παραμείνει ζωντανό σε αυτή την απίστευτα ανταγωνιστική αγορά.

Πηγή πληροφοριών: androidpolice.com