Το WhatsApp λαμβάνει μέτρα για να βελτιώσει τη λειτουργία των polls εισάγοντας τη δυνατότητα περιορισμού των χρηστών σε μία μόνο επιλογή στις δημοσκοπήσεις. Έως τώρα έχετε τη δυνατότητα να επιλέξετε είτε πολλαπλές είτε όλες τις διαθέσιμες επιλογές. Τις επόμενες εβδομάδες, η εφαρμογή μηνυμάτων της Meta θα ενημερωθεί για να συμπεριλάβει αυτή τη νέα αλλαγή. Ωστόσο, η τρέχουσα δυνατότητα επιλογής πολλαπλών επιλογών θα παραμείνει άθικτη. Οι δημιουργοί των polls θα έχουν τη δυνατότητα να αποφασίσουν αν θέλουν οι ερωτηθέντες να μπορούν να επιλέξουν μόνο μία ή όλες τις επιλογές.

Δείτε επίσης: WhatsApp: Γνωρίστε την ολοκαίνουρια λειτουργία φωνητικών σημειώσεων

Πέρυσι, το WhatsApp έφερε επανάσταση στην εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων με την προσθήκη μιας λειτουργίας ψηφοφορίας. Μετά από μερικούς μήνες αυστηρών δοκιμών beta, η λειτουργία κυκλοφόρησε σε όλους τους χρήστες τον Νοέμβριο. Οι δημοσκοπήσεις μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την επικοινωνία τόσο με άτομα όσο και με ομάδες, αν και είναι ιδιαίτερα χρήσιμες όταν συμμετέχουν σε ευρύτερες συζητήσεις. Αν και μπορεί να μην είναι απαραίτητο για όλους, πολλοί βρίσκουν αυτή τη λειτουργία απίστευτα χρήσιμη σε διάφορες καταστάσεις. Οι εταιρείες μπορούν να διεξάγουν αποτελεσματικά έρευνες χρησιμοποιώντας τις δημοσκοπήσεις της εφαρμογής, οι οποίες παρέχουν έως και 12 πιθανές διαφορετικές επιλογές.

Παρόλα αυτά, υπάρχει ένα μειονέκτημα στις δημοσκοπήσεις του WhatsApp – οι χρήστες έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν κάθε διαθέσιμη επιλογή. Είναι πιθανό η εταιρεία να παρέλειψε ή να βιάστηκε να εφαρμόσει τη λειτουργία στο κοινό. Αυτό κατέστησε τον σκοπό άνευ νοήματος σε πολλές περιπτώσεις, καθώς οι χρήστες, αντί να επιλέξουν μία επιλογή, τις επέλεγαν όλες. Μετά από πολυάριθμα αιτήματα για περιορισμό των δημοσκοπήσεων σε μία επιλογή ανά χρήστη, το WhatsApp άκουσε και ανταποκρίθηκε.

Δείτε ακόμα: WhatsApp: Μπορεί σύντομα να είναι παράνομο στο Ηνωμένο Βασίλειο

Το WABetaInfo ανακάλυψε πρόσφατα ότι η τελευταία έκδοση beta της εφαρμογής διαθέτει ένα διακόπτη για να περιορίζει τις δημοσκοπήσεις σε μία μόνο επιλογή. Κατά τη δημιουργία μιας δημοσκόπησης, μπορείτε να ενεργοποιήσετε την εναλλαγή κάτω από τη λίστα των πιθανών απαντήσεων για τους συμμετέχοντες. Αυτό θα περιορίσει τις επιλογές τους σε μόνο μία. Αν θέλετε να διατηρήσετε μια ποικιλία επιλογών, το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να απενεργοποιήσετε την εναλλαγή πριν από την κοινοποίηση της δημοσκόπησής σας. Αυτό το απλό αλλά ισχυρό χαρακτηριστικό κάνει τις δημοσκοπήσεις WhatsApp πολύ πιο χρήσιμες και εντυπωσιακές!

Οι χρήστες Android μπορούν να γνωρίσουν τη νέα beta λειτουργία της έκδοσης 2.23.6.16 της εφαρμογής σήμερα! Στο εγγύς μέλλον, η εταιρεία θα ξεκινήσει επίσημα τη νέα λειτουργία εναλλαγής στο κοινό, αφού διασφαλίσει ότι είναι αξιόπιστη και έτοιμη για χρήση. Μείνετε σε εγρήγορση για μια ενημέρωση του WhatsApp στο Android gadget σας!

Δείτε επίσης: WhatsApp: Πώς θα δείτε το ιστορικό προηγούμενων πληρωμών σε Android ή iPhone

Οι δημοσκοπήσεις WhatsApp έχουν γίνει ένας εξαιρετικός τρόπος για τις επιχειρήσεις να ασχοληθούν με τους πελάτες τους και να λάβουν άμεση ανατροφοδότηση για θέματα που σχετίζονται με την επιχείρησή τους. Με τη δυνατότητα δημιουργίας δημοσκοπήσεων, οι επιχειρήσεις μπορούν γρήγορα να κατανοήσουν καλύτερα τι σκέφτονται οι πελάτες τους και πώς αισθάνονται για τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες τους. Αυτός ο τύπος δέσμευσης πελατών είναι ανεκτίμητος για τη βελτίωση των προσφορών προϊόντων και υπηρεσιών , ενώ παράλληλα δημιουργεί εμπιστοσύνη με τους πελάτες.