Η κυκλοφορία της Square Enix’s Final Fantasy 16 είναι μόλις μήνες μακριά και πολλοί θα ανυπομονούν να πάρουν στα χέρια τους τη νεότερη έκδοση του αναμφισβήτητα μεγαλύτερου franchise JRPG στον κόσμο.

Για πολύ καιρό μετά την αρχική αποκάλυψη του τρέιλερ, οι λεπτομέρειες σχετικά με το Final Fantasy 16 ήταν σπάνιες, αλλά τώρα, καθώς το μάρκετινγκ και η διαφημιστική εκστρατεία για το παιχνίδι αρχίζει να φτάνει στο αποκορύφωμα, οι θαυμαστές κατανοούν πολύ καλύτερα πολλές λεπτομέρειες σχετικά με την πλοκή, τους χαρακτήρες, τον κόσμο και το σύστημα μάχης του παιχνιδιού. Ωστόσο, υπάρχουν ακόμη πολλά που δεν είναι γνωστά, και η καταστροφή που φαίνεται να διαφθείρει τον FF16 κόσμο της Valisthea είναι ένα από τα εναπομείναντα μυστήρια που δεν έχουν ακόμη αποκαλυφθεί.

To Final Fantasy 16 θα βάλει τους παίκτες στη θέση του πρωταγωνιστή Clive Rosfield, ένα περίπλοκο άτομο που φαίνεται έτοιμο να ξεκινήσει ένα επικό ταξίδι που θα τον ωθήσει στα όριά του. Είναι προφανές από την αρχή ότι μια τρομερή πληγή έχει πέσει στη γη, διαφθείροντας τα πάντα στο πέρασμά της και απειλώντας να καταστρέψει ολόκληρο τον κόσμο αν δεν σταματήσει. Ωστόσο, άλλες πτυχές της καταστροφής παραμένουν καλυμμένες στο μυστήριο.

Δείτε επίσης: Final Fantasy XVI: Θα υπάρχει έκδοση για PC τελικά;

Η φύση αυτής της καταστροφής και πώς ακριβώς απειλεί τον FF16 κόσμο της Valithea, δεν έχει γίνει ακόμη πλήρως κατανοητή. Ωστόσο, υπάρχουν μερικές λογικές εξηγήσεις και η καθεμία θα είχε διαφορετικές συνέπειες για την γενική αφήγηση. Η πρώτη πιθανότητα που πρέπει να εξετάσουμε είναι ότι η ίδια η καταστροφή θα μπορούσε κάλλιστα να είναι φτιαγμένη από τον άνθρωπο. Είναι απολύτως εύλογο ότι κάποιος στη Valisthea την έχει δημιουργήσει και την χρησιμοποιεί για να προωθήσει τις δικές του φιλοδοξίες, όποιες κι αν είναι αυτές.

Παρά την παρουσίαση αρκετών χαρακτήρων μέχρι στιγμής, εάν υπάρχει κύριος ανταγωνιστής, η ταυτότητά του δεν έχει αποκαλυφθεί ακόμα. Εάν ο κακός, όποιος κι αν είναι, έχει δημιουργήσει μόνος του αυτό το κακό, θα ήταν ένας πολύ καλός τρόπος να ειδοποιηθεί αμέσως ο παίκτης για το πόσο μεγάλη απειλή είναι. Με βάση αυτό, ο αντίκτυπος που έχει η καταστροφή στη γη, δηλητηριάζοντας και μαραζώνοντας ό,τι αγγίζει, θα μπορούσε επίσης να υποδηλώνει ότι πρόκειται για μια φυσική καταστροφή, που ίσως προκλήθηκε από τους MotherCrystals που απλώνονται πάνω στη γη και αρχίζουν να εξασθενούν. Αυτό θα εξηγούσε την επείγουσα ανάγκη να σταματήσει ο Clive τη καταστροφή στα ίχνη του, καθώς το τρέιλερ δείχνει ότι αυτός και οι άλλοι βρίσκονται σε αγώνα δρόμου ενάντια στο χρόνο για να το σταματήσουν.

Πρόταση: Final Fantasy XV έμφαση στα μαλλιά των χαρακτήρων

Ο αδερφός του Clive, Joshua, είναι ένας Dominant, ένα άτομο που γεννήθηκε με την ικανότητα να φιλοξενεί ένα Eikon- ισχυρό όν που οι μακροχρόνιοι θαυμαστές του Final Fantasy θα γνωρίζουν ως Summons. Αυτοί οι Dominants, οι οποίοι μπορούν επίσης να καλέσουν τη δύναμη του Eikon τους όταν χρειάζεται, τιμώνται ιδιαίτερα και θεωρούνται ακόμη και βασιλιάδες από ορισμένους πολίτες της Valisthea. Τα πολλά Eikons του FF16 και η φύση τους, έχουν επίσης γίνει αντικείμενο πολλών εικασιών από τους θαυμαστές. Υπάρχει η αίσθηση ότι ίσως η καταστροφή μπορεί ακόμη και να διαφθείρει τα ίδια τα Eikons, μετατρέποντάς τα σε πολύ πιο σκοτεινές, πιο απαίσιες οντότητες. Ανεξάρτητα από την προέλευσή της ή τι ακριβώς είναι ικανή, η έννοια της καταστροφής που σαρώνει τη γη δεν είναι εντελώς νέα για το Final Fantasy, με πολλές προηγούμενες δόσεις, στα FF9,FF12, και FF14, που όλα πειραματίζονταν με αυτήν την ιδέα με διαφορετικούς τρόπους.

Η στροφή του FF16 προς ένα παιχνίδι δράσης σε πραγματικό χρόνο με περισσότερο προσανατολισμό στη μάχη είναι μια τολμηρή κίνηση που στοχεύει να συστήσει τη σειρά σε ένα ολοκαίνουργιο κοινό, ενώ ταυτόχρονα κατευνάζει τους παλαιότερους θαυμαστές της, κάτι που είναι μια απίστευτα δύσκολη πράξη εξισορρόπησης. Εάν όμως πετύχει, θα μπορούσε να είναι μια τεράστια χρονιά για το υπερπαραγωγικό franchise της Square Enix, με τη δεύτερη δόση του Remake της Final Fantasy 7 τριλογίας, με τίτλο Final Fantasy 7 Rebirth, η οποία αναμένεται επίσης να κυκλοφορήσει πριν από το τέλος του έτους.

Διαβάστε επίσης: Final Fantasy 7 Remake Intergrade: Θα είναι συμβατό με το Steam Deck

Το Final Fantasy 16 κυκλοφορεί στις 22 Ιουνίου για PS5.

πηγή πληροφοριών:gamerant.com