Η Tesla επεκτείνει τώρα την καινοτόμο προσέγγισή της στις πωλήσεις, η οποία χρησιμοποιεί εικονικούς συμβούλους πωλήσεων και απομακρυσμένες τοποθεσίες test drive, στην Ευρώπη.

Δείτε επίσης: Tesla: Αρχίζει επιτέλους να κυκλοφορεί το Full Self-Driving Beta v11

Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού του 2021, αποκαλύφθηκε ότι η Tesla είχε ξεκινήσει μια νέα στρατηγική πωλήσεων. Πρόσφατα, αναφέρθηκε ότι η αυτοκινητοβιομηχανία είχε μετατοπιστεί από τοποθεσίες υψηλού ενοικίου, όπως εμπορικά κέντρα και εμπορικές περιοχές, σε απομακρυσμένα κέντρα παράδοσης και test drives.

Κατανοώντας ότι τα test drives είναι απαραίτητα για την προσέλκυση περισσότερων πελατών, η Tesla άλλαξε πρόσφατα τη στρατηγική της και εστιάζει πλέον τόσο στις διαδικτυακές πωλήσεις όσο και στη φυσική παρουσία.

Κατά την ηλεκτρονική παραγγελία ενός οχήματος Tesla στη Βόρεια Αμερική, οι πελάτες έλαβαν έναν προσωπικό “σύμβουλο Tesla” στο τοπικό τους κατάστημα για να τους καθοδηγήσει στη διαδικασία μέχρι την παράδοση.

Αντί για φυσικές τοποθεσίες αντιπροσώπων, η Tesla επέλεξε εικονικούς συμβούλους πωλήσεων για τη διαχείριση των παραγγελιών και έδωσε τη δυνατότητα στους πιθανούς αγοραστές να δοκιμάσουν ένα test drive στο πάρκινγκ με χαμηλή τιμή.

Η εταιρεία εφαρμόζει αυτή τη νέα στρατηγική σε ολόκληρη τη Βόρεια Αμερική. Η Tesla μεταφέρει τώρα τη στρατηγική της σε παγκόσμιο επίπεδο με το πρώτο της Remote Test Drive Hub που βρίσκεται στη Σουηδία, στην Ευρώπη.

Δείτε ακόμα: Supercharger V4: Πρώτη ματιά στον επαναστατικό σταθμό φόρτισης της Tesla

Η Tesla προσφέρει έναν εύκολο οδηγό για τη χρήση των υπηρεσιών εντοπισμού θέσης.:

Κλείστε ένα ραντεβού στο http://tesla.com → call us when you’ve arrived → we remotely unlock the vehicle for you & walk you through the basics → test drive for 30 mins → drop off vehicle at the same location

.

Με αυτόν τον τρόπο, η Tesla είναι σε θέση να διαχειρίζεται αποτελεσματικά αυτές τις τοποθεσίες με μια μικρή ομάδα. Η κύρια ευθύνη του προσωπικού τους είναι απλώς να διασφαλίζει ότι τα οχήματα παραμένουν καθαρά και φορτισμένα ανά πάσα στιγμή.

Όταν αρχίσαμε αρχικά να αναφερόμαστε στη νέα στρατηγική το 2021, πηγές αποκάλυψαν ότι η Tesla γνώριζε ήδη επιτυχία με τις αρχικές της τοποθεσίες σε όλες τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Προφανώς η αυτοκινητοβιομηχανία έμεινε ικανοποιημένη από αυτή τη στρατηγική, αφού τώρα επέλεξε να την επεκτείνει και στις ευρωπαϊκές αγορές. Μπορούμε να συμπεράνουμε ότι η ικανοποίησή τους δείχνει ότι σκοπεύουν να συνεχίσουν την ανάπτυξή της και αλλού.

Δείτε επίσης: Tesla Cybertruck: Προσλήψεις προσωπικού για την υποστήριξη της παραγωγής του

Οι δοκιμαστικές διαδρομές (test drives) είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους για να αποκτήσετε μια αίσθηση ενός οχήματος πριν δεσμευτείτε για την αγορά του. Κάθε αυτοκίνητο έχει τα δικά του μοναδικά δυνατά και αδύνατα σημεία και η δοκιμαστική οδήγηση είναι ο καλύτερος τρόπος για να δείτε αν ταιριάζει στον τρόπο ζωής σας, στον προϋπολογισμό και στις ανάγκες σας.