Μετά από 25 χρόνια παροχής εμπεριστατωμένων αξιολογήσεων σχετικά με ψηφιακές κάμερες και αξεσουάρ, το δημοφιλές site DPReview, που ανήκει στην Amazon, θα σταματήσει να λειτουργεί. Το τελευταίο διάστημα, η Amazon βρίσκεται σε μια φάση εξοικονόμησης κόστους και έχει ανακοινώσει τη διακοπή διάφορων projects, το κλείσιμο καταστημάτων και αποθηκών και τις απολύσεις υπαλλήλων.

Δείτε επίσης: Η Amazon κλείνει 8 καταστήματα Amazon Go στις ΗΠΑ

Η Amazon σχεδιάζει να απολύσει τουλάχιστον 27.000 εργαζομένους φέτος, συμπεριλαμβανομένων 9.000 που ανακοινώθηκαν τη Δευτέρα. Ωστόσο, φαίνεται ότι το DPreview χάνει ολόκληρη τη συντακτική ομάδα και έτσι ο ιστότοπος θα σταματήσει να δημοσιεύει στις 10 Απριλίου.

Δεν είναι σαφές τι θα συμβεί με το περιεχόμενο του ιστότοπου στη συνέχεια. Η ανάρτηση αναφέρει ότι τα άρθρα “θα είναι διαθέσιμα σε read-only mode για περιορισμένο χρονικό διάστημα στη συνέχεια“. Τυχόν φωτογραφίες και κείμενο που έχουν ανεβάσει οι αναγνώστες στους λογαριασμούς τους μπορούν να ζητηθούν και να ληφθούν μέχρι τις 6 Απριλίου.

Δείτε επίσης: The Batman: Caped Crusader έρχεται στο Amazon Prime

Ο πρώην συντάκτης του ιστότοπου, Gannon Burgett, είπε στο Twitter ότι η απόφαση για απόλυση του προσωπικού ανακοινώθηκε τον Ιανουάριο και ότι “η Amazon δεν έχει ακόμη καταλήξει σε ένα archival plan” για τον ιστότοπο.

Αν και οι κάμερες έχουν αντικατασταθεί σε μεγάλο βαθμό από τα κινητά τηλέφωνα, έχουν αρκετά μεγάλη διάρκεια ζωής και υπάρχει μια μεγάλη μερίδα ανθρώπων που ασχολούνται με τις κάμερες

και τους φακούς. To DPreview είναι μια ανεκτίμητη πηγή για όποιον αναζητά πληροφορίες σχετικά με τον εξοπλισμό ψηφιακής φωτογραφίας ή για κάποιον που θέλει μια γνώμη για διάφορα προϊόντα πριν δεσμευτεί οικονομικά. Προσφέρει αξιολογήσεις φωτογραφικών μηχανών από όλες τις μεγάλες μάρκες μαζί με ολοκληρωμένα εργαλεία σύγκρισης που επιτρέπουν στους χρήστες να λαμβάνουν καλύτερες αποφάσεις αγοράς με βάση αξιόπιστα δεδομένα και όχι μόνο με εικασίες. Το κλείσιμο του DPreview.com θα είναι μεγάλο πλήγμα για όποιον προσπαθεί να ερευνήσει παλαιότερα προϊόντα.

Δείτε επίσης: Amazon Basics: Μπαίνει στην αγορά των PC με ψύκτη CPU

Το DPreview ξεκίνησε το Νοέμβριο του 1998 στην Αγγλία και αγοράστηκε από την Amazon το 2007. Η Amazon μετέφερε την ομάδα στο Σιάτλ το 2010, για να είναι πιο κοντά στην έδρα της.

Το DPreview δεν είναι το πρώτο media property που φτάνει στο τέλος της ζωής αυτή την περίοδο. Σίγουρα, όμως, είναι ένα από τα παλαιότερα και πιο μοναδικά.