Πάρα πολλές επιχειρήσεις εξακολουθούν να αγνοούν τα σημαντικά πλεονεκτήματα της χρήσης κατάλληλων μέτρων cybersecurity.

Είναι ανησυχητικό το γεγονός ότι, παρά τις ειδήσεις για κυβερνοεπιθέσεις που κυκλοφορούν καθημερινά, πολλά στελέχη επιχειρήσεων εξακολουθούν να μην αναγνωρίζουν τα αμέτρητα οφέλη που μπορεί να αποφέρει στον οργανισμό τους μια ισχυρή στρατηγική κυβερνοασφάλειας (cybersecurity) – αυτό προκύπτει από νέα έρευνα.

Οι επαγγελματίες του τομέα της ασφάλειας στον κυβερνοχώρο από την Trend Micro μόλις κυκλοφόρησαν την έκθεση Risky Rewards, η οποία διερεύνησε τις απόψεις περισσότερων από 2.700 ηγετών επιχειρήσεων σε εταιρείες με 250+ υπαλλήλους σε 26 χώρες. Περίπου οι μισοί (51%) πιστεύουν ότι η κυβερνοασφάλεια (cybersecurity) δεν είναι τίποτα περισσότερο από ένα αναπόφευκτο έξοδο παρά κάτι ικανό να δημιουργήσει έσοδα.

Ταυτόχρονα, σχεδόν οι μισοί από τους ερωτηθέντες (48%) δήλωσαν ότι η ασφάλεια στον κυβερνοχώρο “περιορίζεται” μόνο στην επίθεση και την αποτροπή πιθανών απειλών. Είναι αξιοσημείωτο ότι παρόμοιο ποσοστό (38%) πιστεύει ότι η κυβερνοασφάλεια προσθέτει εμπόδιο αντί να διευκολύνει την επιχείρησή τους.

Δείτε επίσης: Η Saks Fifth Avenue παραβιάστηκε με Clop ransomware;

Πολλές εταιρείες εξακολουθούν να μην βλέπουν την πλήρη αξία του cybersecurity

Δείτε επίσης: Hackers χρησιμοποιούν το νέο CommonMagic framework και το PowerMagic backdoor

Απόκτηση νέων υποστηρικτών

“Είναι απαραίτητο για τις επιχειρήσεις να αναδιαμορφώσουν τις προοπτικές τους για την κυβερνοασφάλεια, αν θέλουν να αξιοποιήσουν πλήρως τις επενδύσεις τους στην ασφάλεια”, σημείωσε ο Jon Clay, αντιπρόεδρος του τμήματος πληροφοριών απειλών της Trend Micro. Με την αναδιαμόρφωση του τρόπου με τον οποίο βλέπουμε την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο ως θετική δύναμη για τις επιχειρήσεις, οι οργανισμοί είναι σε θέση να μεγιστοποιήσουν τις δυνατότητές της και να αποκομίσουν τα οφέλη που συνεπάγεται αυτό.

«Αυτή η έρευνα δείχνει ότι είναι ξεκάθαρα ένα κρίσιμο στοιχείο για την απόκτηση νέων επιχειρήσεων και ταλέντων. Σε μια εποχή που κάθε δολάριο μετράει, είναι ανησυχητικό να βλέπουμε στερεότυπες απόψεις για την ασφάλεια να παραμένουν στην κορυφή».

Στην έκθεσή της, η Trend Micro αποκάλυψε ότι το 81% των υπευθύνων λήψης επιχειρηματικών αποφάσεων ανησυχεί ότι η έλλειψη ασφάλειας θα τους επηρεάσει αρνητικά από την απόκτηση νέων πελατών. Δυστυχώς για το 19%, αυτό έχει ήδη συμβεί – και το 71% ανέφερε μάλιστα ότι οι περισσότερες διαπραγματεύσεις με δυνητικούς πελάτες περιλαμβάνουν πλέον έρευνες σχετικά με τη στάση ασφαλείας τους! Επιπλέον, το 78% παραδέχτηκε ότι οι ερωτήσεις αυτές γίνονται όλο και πιο συχνές με την πάροδο του χρόνου.

Δείτε επίσης: Η ομάδα hacking REF2924 χρησιμοποιεί το custom malware “Naplistener”

Πολλές εταιρείες εξακολουθούν να μην βλέπουν την πλήρη αξία του cybersecurity

Η ασφάλεια στον κυβερνοχώρο αποτελεί ύψιστη προτεραιότητα όσον αφορά τις προσλήψεις και την απόκτηση ταλέντων. Το 71% των εργοδοτών σηματοδότησε ότι η προσφορά υβριδικών δυνατοτήτων απομακρυσμένης εργασίας είναι καθοριστικής σημασίας για την πρόσληψη και το 83% ανέφερε ότι οι τρέχουσες πολιτικές ασφαλείας τους επηρεάζουν σε μεγάλο βαθμό τη δυνατότητα των εργαζομένων να δουλεύουν εξ αποστάσεως. Από αυτούς τους οργανισμούς, το 43% αποκάλυψε ότι τα υφιστάμενα μέτρα ασφαλείας εμποδίζουν το προσωπικό να εκτελεί εργασίες εκτός των χώρων του γραφείου- εν τω μεταξύ, το 54% επεσήμανε ότι έχουν περιορίσει ποιες συσκευές/πλατφόρμες μπορούν να εφαρμόζουν οι εργαζόμενοι όταν βρίσκονται στο σπίτι.

Επιπλέον, ένα εντυπωσιακό 64% των υπευθύνων λήψης επιχειρηματικών αποφάσεων παραδέχτηκε ότι σκοπεύει να αυξήσει τον προϋπολογισμό του για το cybersecurity το επόμενο έτος.

Πηγή πληροφοριών: techradar.com