Πέρυσι, το Apple TV+ έγραψε ιστορία όταν έγινε η πρώτη υπηρεσία streaming που κέρδισε Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας με την ταινία CODA που απέκτησε στο Sundance. Ωστόσο, σε σύγκριση με άλλες υπηρεσίες streaming αλλά και με τα κινηματογραφικά στούντιο, η συνολική λίστα ταινιών της θα μπορούσε να γίνει καλύτερη.

Δείτε επίσης: ΗΠΑ: Αυξάνονται οι τιμές σε Apple Music, Apple TV+ και Apple One

Σύμφωνα με το Bloomberg, η Apple σχεδιάζει να επεκτείνει το τμήμα πρωτότυπων ταινιών με στόχο τη δημιουργία τίτλων blockbuster μεγάλου προϋπολογισμού. Αυτές οι ταινίες θα κυκλοφορούν στις αίθουσες πριν φτάσουν στην υπηρεσία streaming της Αpple και έχει υπολογιστεί ότι 1 δισεκατομμύριο δολάρια ετησίως θα πηγαίνουν σε αυτό το κινηματογραφικό πρόγραμμα.

Μέχρι σήμερα, οι πρωτότυπες ταινίες της Apple έχουν κυκλοφορήσει σε περιορισμένο αριθμό κινηματογράφων κι έχουν αποκτήσει βραβεία. Ωστόσο, η Αpple στοχεύει ακόμα ψηλότερα, κυκλοφορώντας ταινίες που θα έχουν τεράστιο αντίκτυπο στη μεγάλη οθόνη πριν εμφανιστούν στην πλατφόρμα streaming Apple TV+.

Η εταιρεία διαπραγματεύεται με τις αλυσίδες κινηματογράφων για να κυκλοφορήσουν τις ταινίες τους σε χιλιάδες αίθουσες πριν αυτές είναι διαθέσιμες στις πλατφόρμες streaming – έως και ένα μήνα νωρίτερα. Η παρουσίαση ενός τίτλου στο κινηματογράφο θα δημιουργήσει ενθουσιασμό και ενδιαφέρον για το Αpple TV+, προωθώντας έτσι την υπηρεσία streaming.

Δείτε ακόμα: Η Apple συζητά για την προβολή διαφημίσεων σε Apple TV+ shows

Η Apple έχει δεσμευτεί να παρέχει κινηματογραφικά παράθυρα για μερικές από τις ταινίες της, όπως η πολυαναμενόμενη επερχόμενη παραγωγή με τον Τζορτζ Κλούνεϊ και τον Μπραντ Πιτ. Σύμφωνα με δημοσιεύματα, οι σταρ προτίμησαν την Αpple αντί για υπηρεσίες streaming όπως το Netflix

, επειδή υποσχέθηκε κινηματογραφική κυκλοφορία.

Τα σχέδια είναι συγκρίσιμα με εκείνα της Amazon, η οποία δεσμεύτηκε να αφιερώνει 1 δισεκατομμύριο δολάρια κάθε χρόνο σε κινηματογραφικές ταινίες.

Σύμφωνα με το Bloomberg, η Apple διερευνά συνεργασίες με έμπειρα κινηματογραφικά στούντιο για τη διαχείριση της διεθνούς κινηματογραφικής διανομής των έργων της, καθώς προς το παρόν δεν διαθέτει την απαραίτητη εσωτερική γνώση.

Η Paramount θα δώσει στην πολυαναμενόμενη ταινία του Μάρτιν Σκορτσέζε, “Killers of the Flower Moon“, με πρωταγωνιστή τον Λεονάρντο Ντι Κάπριο, μια σημαντική κινηματογραφική προβολή χάρη στο Αpple TV+.

Δείτε επίσης: Apple watchOS 9.4: Τι φέρνει η νέα ενημέρωση RC;

Ενώ η μονάδα Apple Original Films συνεχίζει να προχωράει, η συμφωνία αυτή με την Paramount είναι αποτέλεσμα ιστορικών διαπραγματεύσεων από τότε που η Apple απέκτησε τα δικαιώματα παραγωγής του “Killers of the Flower Moon”. Η Αpple έχει επενδύσει το αξιοσημείωτο ποσό των 200 εκατομμυρίων δολαρίων στην παραγωγή αυτής της πολυαναμενόμενης ταινίας, η οποία προβλέπεται να κάνει πρεμιέρα στο φεστιβάλ των Καννών τον Μάιο. Η ταινία θα είναι διαθέσιμη για προβολή σε όλους τους κινηματογράφους για αρκετούς μήνες πριν κυκλοφορήσει στην υπηρεσία streaming Αpple TV+.