Η Google προσφέρει στους χρήστες την επιλογή να βελτιώσουν την ασφάλεια του λογαριασμού τους ενεργοποιώντας μια λειτουργία που ονομάζεται ‘Enhanced Safe Browsing’. Η λειτουργία έχει σχεδιαστεί για να βοηθά στην προστασία των λογαριασμών των χρηστών από διάφορες διαδικτυακές απειλές, όπως επιθέσεις phishing και κακόβουλου λογισμικού. Προσθέτει ένα επιπλέον επίπεδο ασφάλειας στην εμπειρία περιήγησης ελέγχοντας κάθε ιστότοπο που επισκέπτεστε σε σχέση με μια λίστα γνωστών επικίνδυνων τοποθεσιών και ειδοποιεί εάν εντοπίσει οτιδήποτε ύποπτο.

Σε αυτό το άρθρο, θα σας καθοδηγήσουμε στα βήματα για να ενεργοποιήσετε το Enhanced Safe Browsing για το Google account σας.

Επίσης, είναι σημαντικό να κατανοήσετε ότι η Google χρησιμοποιεί ορισμένα δεδομένα περιήγησης για να λειτουργήσει αυτή η δυνατότητα. Σύμφωνα με την επίσημη σελίδα υποστήριξης, το Enhanced Safe Browsing για τον λογαριασμό σας ελέγχει για επικίνδυνα:

  • Διευθύνσεις URL
  • Λήψεις
  • Επεκτάσεις προγράμματος περιήγησης
  • Πληροφορίες συστήματος
  • Μικρό δείγμα σελίδων

Τι συμβαίνει όταν είναι ενεργοποιημένη το Enhanced Safe Browsing

  • Παρέχετε σάρωση ασφαλείας σε πραγματικό χρόνο για να σας προειδοποιήσει ή να αποκλείσει επικίνδυνους ιστότοπους, λήψεις και επεκτάσεις.
    Βελτιώστε την ικανότητα της Google να εντοπίζει και να προστατεύει από ηλεκτρονικό ψάρεμα και κακόβουλο λογισμικό για εσάς και όλους στον ιστό.
  • Σας παρέχει καλύτερη προστασία από επικίνδυνους συνδέσμους στις εφαρμογές Google.

Προαπαιτούμενο:
Για να μπορέσετε να ενεργοποιήσετε το Enhanced Safe Browsing, πρέπει να έχετε λογαριασμό Google και να είστε συνδεδεμένοι σε αυτόν.

  1. Ανοίξτε το Google account σας και κάντε κλικ στην επιλογή Ασφάλεια από την αριστερή στήλη
  2. Κάντε scroll στην ενότητα “Enhanced Safe Browsing for your Account.”
  3. Επιλέξτε Manage Enhanced Safe Browsing
  4. Ενεργοποιήστε ή απενεργοποιήστε τη Βελτιωμένη ασφαλή περιήγηση
  5. Λάβετε υπόψη ότι η ενεργοποίηση της Ενισχυμένης Ασφαλούς περιήγησης για τον λογαριασμό σας θα ενεργοποιήσει αυτόματα την Ενισχυμένη Ασφαλή περιήγηση στο Chrome που συνδέεται με τον ίδιο Λογαριασμό Google.

Αυτό είναι. Το Enhanced Safe Browsing για τον λογαριασμό σας είναι πλέον ενεργοποιημένη. Εάν θέλετε να απενεργοποιήσετε το Enhanced Safe Browsing, τότε μπορείτε να ακολουθήσετε τα ίδια βήματα για να την απενεργοποιήσετε. Ωστόσο, σημειώστε ότι θα χρειαστούν έως και 24 ώρες για να ολοκληρωθεί αυτή η αλλαγή ρύθμισης.

Πηγή πληροφοριών: gadgetsnow.com