Εδώ και λίγο καιρό, η Oppo και η OnePlus δυσκολεύονται να επιβιώσουν στην ευρωπαϊκή αγορά. Ακόμα χειρότερα, η διαμάχη τους με τη Nokia για την παραβίαση διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας, εμπόδισε τις δύο εταιρείες να προωθούν τα προϊόντα τους στη Γερμανία. Η συρρίκνωση της αγοράς των smartphones παρουσιάζει δυσοίωνες προοπτικές για τους δύο κορυφαίους παρόχους τηλεφώνων Android, ανεξάρτητα από το πόσο εντυπωσιακές είναι οι προσφορές τους. Φαίνεται ότι οι οντότητες που ανήκουν στην BBK Electronics ετοιμάζουν τώρα την πλήρη αποχώρησή τους από διάφορες ευρωπαϊκές αγορές, συμπεριλαμβανομένου του Ηνωμένου Βασιλείου, σύμφωνα με πολυάριθμες αναφορές.

Δείτε επίσης: Οι προπαραγγελίες του OnePlus Pad θα ξεκινήσουν στις 10 Απριλίου

Σύμφωνα με το κινεζικό 36Kr, η Oppo ετοιμάζεται να αποσύρει την παρουσία της από τις αγορές της Γερμανίας και της Βρετανίας. Πηγές ανέφεραν ότι ενώ οι συσκευές Oppo είναι επιθυμητές στην Ευρώπη, η απόδοση της επένδυσής τους δεν είναι τόσο σημαντική. Επί του παρόντος, η εταιρεία βρίσκεται σε κατάσταση οικονομικού ελλείμματος. Στο παρελθόν, αυτό ήταν μια σωστή στρατηγική για την Oppo, καθώς η σταδιακή προσέγγισή της στις ευρωπαϊκές αγορές υποσχόταν μακροπρόθεσμη επιτυχία. Ωστόσο, οι εντεινόμενοι φόβοι σχετικά με μακροοικονομικούς παράγοντες όπως ο πληθωρισμός, η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία και η συρρικνούμενη αγορά smartphones φαίνεται να έχουν επηρεάσει τη γνώμη της εταιρείας.

Ο Max Jambor, αποκάλυψε ότι η OnePlus εγκαταλείπει την ευρωπαϊκή αγορά. Μας ενημέρωσε ότι και οι δύο εταιρείες ξεκινούν την υποχώρησή τους στη Γερμανία, το Ηνωμένο Βασίλειο, τη Γαλλία και την Ολλανδία. Προς το παρόν, φαίνεται ότι και οι δύο μάρκες θα παραμείνουν στην Ισπανία, την Ελβετία, την Ιταλία και μερικές άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Ωστόσο, η κατάσταση αυτή μπορεί να μεταβληθεί με την πάροδο του χρόνου.

Δείτε ακόμα: Το OnePlus 11 θα λάβει 4 σημαντικά Android updates και 5 χρόνια υποστήριξης ασφαλείας

Η εξέλιξη αυτή δεν αποτελεί σοκ, αλλά είναι βέβαιο ότι θα είναι μια απογοητευτική είδηση για τις ανταγωνιστικές επιχειρήσεις και θα έχει ως αποτέλεσμα οι καταναλωτές να έχουν λιγότερες επιλογές. Πριν από αυτή την υπόθεση παραβίασης ευρεσιτεχνίας, η OnePlus και η Oppo είχαν ήδη αντιμετωπίσει μια νομική αποτυχία με τη Nokia στη Γερμανία, όπου τα διαφημιστικά τους δικαιώματα για τα προϊόντα τους ανεστάλησαν. Αυτό είναι ένα σημαντικό πλήγμα για την Oppo, καθώς είχε εγκαταστήσει τα ευρωπαϊκά της κεντρικά γραφεία στη Γερμανία, γεγονός που θα μπορούσε να είναι ο πρωταρχικός παράγοντας που οδήγησε στην απόφασή της να αποχωρήσει.

Δείτε επίσης: Η OnePlus επιβεβαιώνει ότι ένα foldable έρχεται μέσα στην χρονιά

Η OnePlus έχει δημιουργήσει μια εντυπωσιακή φήμη για την ικανότητά της να δημιουργεί υψηλής ποιότητας, αξιόπιστα smartphones με κορυφαίες επιδόσεις. Ένας από τους λόγους για τους οποίους η OnePlus έχει γίνει τόσο δημοφιλής οφείλεται στη συνεργασία της με άλλους τεχνολογικούς κολοσσούς, όπως η Qualcomm, για την ενσωμάτωση της τελευταίας τεχνολογίας στα smartphones της.