Η Apple έχει κάνει μια σημαντική κίνηση στο χώρο της τεχνητής νοημοσύνης, όπως αποκαλύπτει το TechCrunch. Σύμφωνα με την έκθεση, η Apple εξαγόρασε την WaveOne χωρίς καμία δημόσια ανακοίνωση. Αυτή η νεοσύστατη επιχείρηση με έδρα το Mountain View βρίσκεται στη διαδικασία δημιουργίας αλγορίθμων τεχνητής νοημοσύνης για τη συμπίεση βίντεο και φαίνεται ότι η Apple είδε πιθανή αξία σε αυτή την τεχνολογία.

Δείτε επίσης: Apple: 1 δισεκατομμύριο ετησίως για τη δημιουργία ταινιών

Η Apple παρέμεινε σιωπηλή σχετικά με την εξαγορά, αν και το στέλεχος της WaveOne, Bob Stankosh, αποκάλυψε τα νέα σε μια ανάρτηση στο LinkedIn.

Μετά από σχεδόν 2 χρόνια στο WaveOne, την περασμένη εβδομάδα οριστικοποιήσαμε την πώληση της εταιρείας στην Apple. Ξεκινήσαμε το ταξίδι μας στη WaveOne, συνειδητοποιώντας ότι η τεχνολογία βίντεο μηχανικής εκμάθησης/βαθιάς μάθησης θα μπορούσε ενδεχομένως να αλλάξει τον κόσμο. Η Apple είδε αυτή τη δυνατότητα και βρήκε την ευκαιρία να την προσθέσει στο χαρτοφυλάκιο τεχνολογίας της. Θέλω να ευχαριστήσω τους συνιδρυτές μου, Lubomir Bourdev και Oren Rippel, καθώς και τον Craig Lytle που βοήθησαν να κυκλοφορήσει η ιδέα στην αγορά και να προωθηθεί για εμπορικές εφαρμογές.

Δείτε ακόμα: Apple Music: Χρήστες αναφέρουν ότι βλέπουν λίστες αναπαραγωγής άλλων ατόμων στις βιβλιοθήκες τους

Η WaveOne περιγράφει τον εαυτό της ως “δημιουργό της επόμενης γενιά συμπίεσης ψηφιακών μέσων“. Η εταιρεία λέει ότι «αξιοποιεί τις πιο πρόσφατες εξελίξεις στη μηχανική μάθηση και τη βαθιά μάθηση για να δημιουργήσει προσαρμοσμένες λύσεις που εξαρτώνται από το περιβάλλον

». Μία από τις κύριες καινοτομίες της ήταν κάτι που ονομαζόταν «συμπίεση και αποσυμπίεση βίντεο με επίγνωση περιεχομένου», η οποία «θα μπορούσε να λειτουργήσει με τους επιταχυντές τεχνητής νοημοσύνης που είναι ενσωματωμένοι σε πολλά τηλέφωνα», λέει το TechCrunch.

Οι αναφορές του Crunchbase αποκαλύπτουν ότι η εταιρεία είχε περίπου δέκα υπαλλήλους και συγκέντρωσε χρηματοδότηση ύψους 9 εκατομμυρίων δολαρίων πριν από την εξαγορά της από την Apple.

Δείτε επίσης: Τελικά η Apple είχε δίκιο που «σκότωσε» το iPhone 13 mini;

Σύμφωνα με το τυπικό πρωτόκολλο, το TechCrunch ανέφερε ότι ο ιστότοπος της WaveOne τέθηκε εκτός λειτουργίας τον Ιανουάριο μετά την εξαγορά της από την Apple. Αρκετά από τα μέλη του προσωπικού της εταιρείας έχουν επιχειρήσει να ασχοληθούν με την Apple, υπηρετώντας επάξια σε ομάδες μηχανικής μάθησης.

Η Apple θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει αυτή την τεχνολογία αιχμής με πληθώρα τρόπων, από τη διαχείριση του περιεχομένου του iCloud και των Photos μέχρι τη ροή βίντεο και όχι μόνο.