Τον Νοέμβριο του 2022, η Apple κυκλοφόρησε το πολυδιαφημισμένο Apple TV 4K τρίτης γενιάς με την υπόσχεση να προσθέσει υποστήριξη Quick Media Support (QMS) μέσω μιας επερχόμενης ενημέρωσης tvOS. Τώρα η επιλογή αυτή είναι πλέον διαθέσιμη για τους κατόχους συμβατών συσκευών.

Δείτε επίσης: Apple TV: Τώρα μπορείτε να δείτε live κανάλια με τη Siri!

Όταν χρησιμοποιείται σε συνδυασμό με τη λειτουργία “Match Frame Rate” του Apple TV 4K, το QMS μπορεί να προσαρμοστεί αβίαστα σε ρυθμούς καρέ όπως 23,976Hz, 24Hz, 50Hz και 60Hz χωρίς παύσεις, μαύρη οθόνη ή διακοπές στην εικόνα της τηλεόρασής σας, εφόσον οι άλλες μεταβλητές παραμένουν σταθερές, κυρίως η ανάλυση στην οποία παρακολουθείτε.

Όπως αναφέρθηκε αρχικά από το FlatpanelsHD, το QMS μπορεί να αναπτυχθεί στο Apple TV 4K (2022) πατώντας στις Ρυθμίσεις -> Βίντεο και ήχος -> Περιεχόμενο αντιστοίχισης -> Γρήγορη εναλλαγή μέσων -> Ενεργοποίηση.

Αυτή η βολική λειτουργία παρέχει μια απρόσκοπτη και αδιάλειπτη εμπειρία αναπαραγωγής βίντεο, επιτρέποντάς σας να εναλλάσσεστε γρήγορα μεταξύ τύπων περιεχομένου, εφαρμογών και των κορυφαίων υπηρεσιών ροής, χωρίς να συναντάτε ποτέ διακοπές.

Δείτε ακόμα: LG: Υποστηρίζει Apple TV και Apple Music σε webOS TV τρίτων

Το QMS είναι ένα χαρακτηριστικό που πρέπει να υποστηρίζεται από την τηλεόρασή σας για να το χρησιμοποιήσετε. Τα μοντέλα 2023 OLED και LCD, συμπεριλαμβανομένων των τηλεοράσεων LG C3 και LG B3 OLED υποστηρίζουν επίσημα το QMS, οπότε οι κάτοχοί τους μπορούν να αξιοποιήσουν άμεσα αυτή τη σπουδαία τεχνολογία

.

Παραδόξως, το FlatpanelsHD διαπίστωσε ότι κι ένας ιδιοκτήτης τηλεόρασης Samsung S95C QD-OLED είδε την επιλογή ρύθμισης στο μενού του όταν συνδέθηκε με το Apple TV 4K (2022), αν και δεν λειτουργεί με το συγκεκριμένο μοντέλο.

Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι η Apple δεν έχει καμία πρόθεση να ενεργοποιήσει το QMS σε παλαιότερα μοντέλα όπως το Apple TV 4K 2021 – παρόλο που παραμένει μια εξαιρετική συσκευή streaming για την τηλεόρασή σας.

Δείτε επίσης: Apple TV: Οι νέες ενημερώσεις απαιτούν να διαθέτετε iPhone

Η Apple TV είναι μια ιδανική συσκευή για όλους όσους αναζητούν μια ανανεωμένη εμπειρία θέασης και ψυχαγωγίας. Παρέχει τη δυνατότητα να παρακολουθείτε ταινίες και σειρές σε stream και να παίζετε παιχνίδια. Επιπλέον, έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε να προσφέρει το καλύτερο δυνατό περιεχόμενο σε 4K, για να απολαμβάνετε τις ταινίες και τις σειρές σας στην πιο ρεαλιστική εκδοχή τους. Ανακαλύψτε την Apple TV και απολαύστε μια καινοτόμα εμπειρία ψυχαγωγίας.