Η Zoom αναβαθμίζει την πλατφόρμα τηλεδιάσκεψης με την ενσωμάτωση της τεχνητής νοημοσύνης. Η πλατφόρμα τηλεδιάσκεψης συνεργάζεται με την OpenAI για να δημιουργήσει μια δυνατότητα που επεκτείνεται στις τρέχουσες δυνατότητές της Zoom IQ «συνοψίζοντας chat threads, οργανώνοντας ιδέες, συντάσσοντας περιεχόμενο για συνομιλίες, email και whiteboard sessions, δημιουργώντας ατζέντα συσκέψεων και πολλά άλλα», είπε το Zoom στο δελτίο τύπου της.

Δείτε επίσης: Η viral AI φωτογραφία του Πάπα είναι fake

Το Zoom IQ εισήχθη ως «λογισμικό ευφυΐας συνομιλίας» για τη χρήση συσκέψεων Zoom και αλληλεπιδράσεων με πελάτες στο τηλέφωνο για την πρόβλεψη της αύξησης των εσόδων και τη βελτίωση της παραγωγικότητας των εργαζομένων.

Δείτε επίσης: WaveOne: Η Apple εξαγόρασε την startup για να ενισχύει την τεχνολογία AI

Η λειτουργία τεχνητής νοημοσύνης φέρνει επανάσταση στη διαδικασία ροής εργασιών, διασφαλίζοντας ότι οι εργαζόμενοι δεν χάνουν ποτέ καμία πληροφορία από τις συσκέψεις και βοηθώντας τους διευθυντές με τη δημιουργία ερωτήσεων σχετικών με τα θέματα της συζήτησης. Επιπλέον, ανακουφίζει το άγχος των εργαζομένων που σχετίζονται με την υπερφόρτωση από τον κατακλυσμό μηνυμάτων – ειδικά αν απομακρυνθούν από τη συνομιλία – καθώς προσφέρει μια λεπτομερή περίληψη του τι μπορεί να έχει χαθεί.

Η πλατφόρμα τηλεδιάσκεψης λανσάρει τη λειτουργία AI με πρόσκληση μόνο σε επιλεγμένους πελάτες τον Απρίλιο. Αυτοί οι πελάτες θα έχουν πρόσβαση στη σύνταξη συνομιλίας και τη σύνταξη email του Zoom IQ και πρόσθεσε ότι οι λειτουργίες σύνοψης σύσκεψης θα είναι διαθέσιμες στους χρήστες σε ευρύ επίπεδο, αλλά δεν παρείχαν περαιτέρω πληροφορίες που να εξηγούν ποιος θα έχει πρόσβαση.

Δείτε επίσης: Exchange Online: Θα αποκλείει τα email από ευάλωτους διακομιστές on-prem

Άλλες πρόσθετες λειτουργίες περιλαμβάνουν εφαρμογές Calendar και Mail που επιτρέπουν στους χρήστες να έχουν πρόσβαση τόσο μέσα από την εφαρμογή Zoom όσο και να παρέχουν πρόσβαση σε ημερολόγια τρίτων.

Πηγή πληροφοριών: gizmodo.com