Νέες αναφορές ισχυρίζονται ότι το Netflix εργάζεται πάνω σε μια νέα λειτουργία που θα του επιτρέψει να φέρει τα παιχνίδια του (Netflix Games) σε έξυπνες τηλεοράσεις, με τη δυνατότητα χρήσης των iPhone ως χειριστήρια.

Τα Netflix Games εμφανίστηκαν το 2021, προσφέροντας μια εντυπωσιακή επιλογή παιχνιδιών που κυμαίνονται από εκείνα που βασίζονται σε δημοφιλείς ιδιότητες του Netflix μέχρι μερικούς τυχαίους τίτλους. Προς το παρόν, αυτά τα παιχνίδια είναι διαθέσιμα μόνο σε smartphones και tablets. Δεν είναι διαθέσιμα σε οθόνες όπως τηλεοράσεις ή φορητούς υπολογιστές. Νωρίτερα αυτό το μήνα, η εταιρεία είπε ότι έχει κυκλοφορήσει 55 παιχνίδια μέχρι στιγμής, ενώ άλλα 40 είναι προγραμματισμένα να κυκλοφορήσουν φέτος. Τα Netflix Games επέτρεψαν στους συνδρομητές να παίζουν παιχνίδια απευθείας από την υπηρεσία, χωρίς την ανάγκη πρόσθετου hardware ή λογισμικού. Το μόνο που χρειαζόταν ήταν μια συμβατή συσκευή (Τηλέφωνο ή tablet Android με Android 8.0 ή νεότερη έκδοση ή iPhone, iPad ή iPod touch με iOS/iPadOS 15 ή νεότερη έκδοση), μια ενεργή συνδρομή στο Netflix και μια σύνδεση στο διαδίκτυο για λήψη και εγκατάσταση του παιχνιδιού.

Δείτε επίσης: Το Netflix σας επιτρέπει να προσαρμόσετε τους υπότιτλους

Μια νέα έκθεση

του Bloomberg αποκάλυψε στοιχεία που δείχνουν ότι τα Netflix Games θα μπορούσαν σύντομα να μεταφερθούν στις οθόνες των τηλεοράσεων, με τα iPhone να χρησιμοποιούνται ως χειριστήρια. Την ίδια άποψη υποστηρίζει και ο Steve Moser του MacRumors, ο οποίος δημοσίευσε κομμάτι από κώδικα.

Δείτε επίσης: Netflix: Ξεκλειδώστε αμερικάνικο περιεχόμενο με αυτά τα VPN

Αυτές οι αναφορές έχουν μάλλον κάποια βάση, αφού το Netflix είχε πει πρόσφατα ότι θέλει να κάνει τα παιχνίδια του, Netflix Games, προσβάσιμα σε κάθε συσκευή που είναι διαθέσιμη η συνδρομητική υπηρεσία. Η χρήση του iPhone θα μπορούσε να βοηθήσει ακόμα περισσότερο σε αυτή την αποστολή.

Δείτε επίσης: Netflix: Νέος κανόνας θα απαιτεί νέο κωδικό πρόσβασης κάθε 31 ημέρες

Η ιδέα της χρήσης ενός iPhone ως χειριστήριο δεν είναι καινούργια. Η Apple αλλάζει το Apple Remote app σε ένα απλό χειριστήριο για επιλεγμένους τίτλους στο Apple TV και όποιος έχει παίξει JackBox Games θα είναι εξοικειωμένος με την ιδέα.