Σύμφωνα με μια ανακοίνωση του Διευθύνοντος Συμβούλου της Electronic Arts (EA), Andrew Wilson, η εταιρεία θα μειώσει το εργατικό της δυναμικό κατά 6%, που σημαίνει ότι πολλοί υπάλληλοι θα δουν την πόρτα της εξόδου. Οι απολύσεις σαρώνουν τον κλάδο της τεχνολογίας εδώ και περίπου ένα χρόνο, αλλά η Electronic Arts (EA) φαίνεται να είναι ο πρώτος μεγάλος εκδότης video games που ανακοινώνει περικοπές που θα επηρεάσουν σημαντικό αριθμό ανθρώπων. Αν και ο Wilson δεν διευκρίνισε πόσοι υπάλληλοι θα επηρεαστούν από τις απολύσεις, μια κατάθεση του 2022 από την εταιρεία ανέφερε ότι είχε περίπου 13.000 εργαζομένους (άρα θα επηρεαστούν περίπου 800).

Δείτε επίσης: Apple: Κατηγορείται για παράνομη απόλυση υπαλλήλων

Ο Wilson είπε ότι η EA είχε αρχίσει ήδη να ενημερώνει μερικούς από τους υπαλλήλους ότι θα έχαναν τη δουλειά τους. Οι απολύσεις στην Electronic Arts θα συνεχιστούν τους επόμενους μήνες έως τις αρχές του επόμενου οικονομικού έτους. Το στέλεχος δικαιολόγησε τις περικοπές λέγοντας ότι η εταιρεία έχει αποφασίσει να σταματήσει κάποια projects που δεν ταιριάζουν πλέον με τους στόχους της και να αναδιαρθρώσει ορισμένες από τις ομάδες της. Λέγεται ότι σε ορισμένες περιπτώσεις, η EA θα προσφέρει στους υπαλλήλους την ευκαιρία να μεταβούν σε άλλους ρόλους εντός της εταιρείας. Όσοι δεν μεταφερθούν σε άλλες θέσεις ή δεν θέλουν να αναλάβουν ένα νέο ρόλο στην EA, θα λάβουν αποζημίωση απόλυσης, ασφάλιση υγείας που πληρώνεται από την εταιρεία και υπηρεσίες μετάβασης σταδιοδρομίας.

Δείτε επίσης: Η Amazon θα απολύσει 9.000 ακόμη εργαζομένους

Η βιομηχανία των video games στο σύνολό της αντιμετωπίζει αυτή τη στιγμή διάφορες δυσκολίες. Μετά από μερικά χρόνια ραγδαίας ανάπτυξης, λόγω των αυξημένων ωρών παιχνιδιού κατά τη διάρκεια της πανδημίας, η βιομηχανία βλέπει τώρα μια σχετική πτώση. Στο πλαίσιο αυτό, η EA έχει εφαρμόσει αρκετά μέτρα μείωσης κόστους

τους τελευταίους μήνες, συμπεριλαμβανομένου του τερματισμού των Apex Legends Mobile και Battlefield Mobile. Τον Μάιο του 2022, το Puck News ανέφερε ότι η EA αναζητούσε ενεργά έναν αγοραστή ή μια εταιρεία πρόθυμη να υποβληθεί σε συγχώνευση. Η εταιρεία είχε προσεγγίσει τη Disney και την Comcast.

Δείτε επίσης: Η Microsoft απολύει την ομάδα ηθικής τεχνητής νοημοσύνης

Η παγκόσμια οικονομική κρίση και η αβεβαιότητα που επικρατεί έχει κάνει πολλές μεγάλες τεχνολογικές εταιρείες να πάρουν τη δύσκολη απόφαση να μειώσουν το προσωπικό τους για να μειώσουν το κόστος τους. Πέρα από την Electronic Arts, τον Ιανουάριο, η Amazon αποκάλυψε έναν αποκαρδιωτικό γύρο απολύσεων, που αφορούσε 18.000 άτομα από διάφορα τμήματα. Οι Meta, Twilio, Dell, Zoom και eBay αποκάλυψαν επίσης πρόσφατα σημαντικές μειώσεις στο εργατικό τους δυναμικό. Τον Ιανουάριο, η Google αποκάλυψε σχέδια για απολύσεις περισσότερων από 12.000 εργαζομένων, ενώ η Microsoft ανακοίνωσε σχέδια για περικοπή 10.000 υπαλλήλων και η Salesforce απολύσεις 7.000 υπαλλήλων. Το Twitter έχει απομακρύνει πάνω από το μισό προσωπικό του, ήδη από τα τέλη του περασμένου έτους. Πολλές ακόμα εταιρείες έχουν ανακοινώσει αντίστοιχες αποφάσεις και δυστυχώς μπορεί να δούμε και άλλες απολύσεις στο μέλλον.

Πηγή: www.engadget.com