Νωρίτερα αυτό το μήνα, το YouTube TV κυκλοφόρησε μια νέα λειτουργία multiview που επιτρέπει στους θεατές να παρακολουθούν έως και τέσσερις ροές αθλητικού περιεχομένου ταυτόχρονα. Τώρα φαίνεται ότι το Apple TV εργάζεται σε μια παρόμοια επιλογή. Αν και η συσκευή TV streaming της Apple υποστηρίζει ήδη ένα νέο picture-in-picture mode, ο νέος κώδικας που ανακαλύφθηκε στην πιο πρόσφατη έκδοση beta του iOS υποδεικνύει μια πιθανή λειτουργία multiview σε τέσσερις θέσεις.

Δείτε επίσης: LG: Υποστηρίζει Apple TV και Apple Music σε webOS TV τρίτων

Ο προγραμματιστής Steve Moser ανακάλυψε μια ενδιαφέρουσα ανακάλυψη κατά την εξερεύνηση του iOS 16.5 beta 1 build, η οποία στη συνέχεια αναφέρθηκε από το 9to5Mac, έναν ιστότοπο ειδήσεων της Apple.

Η τρέχουσα ανάπτυξη multiview της Apple, φαίνεται να προσανατολίζεται σε αθλητικό περιεχόμενο. Αυτό είναι λογικό υπό το πρίσμα του ανταγωνισμού που περιλαμβάνει υπηρεσίες όπως η Fubo και το YouTube TV, καθώς και το πρόσφατο εγχείρημα της Apple στον τομέα των αθλητικών μεταδόσεων.

Όπως και η λειτουργία YouTube TV, το επίκεντρο της εμπειρίας multiview της Apple τώρα στην ανάπτυξη φαίνεται να στοχεύει πιο συγκεκριμένα στην υποστήριξη αθλητικού περιεχομένου. Αυτή η απόφαση έχει νόημα όχι μόνο λόγω του ευρύτερου ανταγωνιστικού τοπίου – συμπεριλαμβανομένων των επιλογών πολλαπλής προβολής σε υπηρεσίες όπως το YouTube TV και το Fubo – αλλά και λόγω των πιο πρόσφατων επενδύσεων της Apple στη ροή αθλητικού περιεχομένου.

Η εταιρεία επίσης πέρυσι υπέγραψε μια 10ετή συμφωνία ροής με τη Major League Soccer για τη μετάδοση κάθε αγώνα MLS από το 2023. Ωστόσο, η Apple φέρεται να αποχώρησε από τις συνομιλίες για να εξασφαλίσει τα δικαιώματα στο NFL Sunday Ticket για ζητήματα που είχαν να κάνουν με τους περιορισμούς στο το πακέτο, συμπεριλαμβανομένης της δυνατότητας ροής παιχνιδιών σε όλο τον κόσμο, μεταξύ άλλων.

Δείτε επίσης: Apple TV: Τώρα μπορείτε να δείτε live κανάλια με τη Siri!

Ωστόσο, είναι σαφές ότι η Apple βλέπει το αθλητικό περιεχόμενο ως τομέα επένδυσης για την υπηρεσία streaming της, η οποία θα έκανε μια λειτουργία όπως η πολυπροβολή πιο χρήσιμη στους πελάτες της Apple TV.

Δείτε επίσης: Apple TV 4K: Λαμβάνει την υποσχόμενη λειτουργία Quick Media Support

Ο κώδικας στο iOS 16.5 beta υποδηλώνει ότι το multiview θα λειτουργεί μόνο εντός της εφαρμογής TV και όχι σε ολόκληρη την πλατφόρμα. Ένας χρήστης που επιλέγει ένα αθλητικό πρόγραμμα στην εφαρμογή TV θα μπορεί να επιλέξει να παρακολουθήσει σε λειτουργία πλήρους οθόνης ή πολλαπλής προβολής.

Πηγή πληροφοριών: techcrunch.com