Ο Elon Musk, o γνωστός δισεκατομμυριούχος και ιδιοκτήτης μεγάλων εταιρειών όπως η Tesla, η SpaceX και το Twitter, βρίσκεται πάντα στο επίκεντρο των συζητήσεων. Αυτό το καταφέρνει είτε με τις εταιρείες του και τις καινοτομίες που παρουσιάζουν είτε με τις αμφιλεγόμενες απόψεις και ενέργειές του. Από τα τέλη του περασμένου έτους, ο Elon Musk είναι ιδιοκτήτης και διευθύνων σύμβουλος του Twitter. Έκτοτε, η εταιρεία κοινωνικής δικτύωσης έγινε μάρτυρας πολλών αλλαγών, συμπεριλαμβανομένης της προσθήκης νέων δυνατοτήτων, της αλλαγής στον τρόπο επαλήθευσης λογαριασμών και των μαζικών απολύσεων. Ωστόσο, μέσα σε όλα αυτά, φαίνεται ότι ο Elon Musk έχει κερδίσει τεράστια δημοτικότητα στην πλατφόρμα και έγινε πρόσφατα το άτομο με τους περισσότερους followers στο Twitter. Πριν από αυτό, την πρωτιά κατείχε ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, Barack Obama.

Δείτε επίσης: Elon Musk στο προσωπικό του Twitter: Η παρουσία σας στο γραφείο είναι υποχρεωτική

Επί του παρόντος, ο Elon Musk έχει περίπου 133.188.555 followers κατά τη στιγμή της σύνταξης αυτού του άρθρου. Από την άλλη, ο Obama είναι στη δεύτερη θέση με 133.029.199 ακόλουθους. Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ χρησιμοποιεί κατά κύριο λόγο το Twitter για επαγγελματικούς σκοπούς, ενώ τα tweets του Musk καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα θεμάτων. Έχει χρησιμοποιήσει, επίσης, τον λογαριασμό του για να επικοινωνήσει διάφορες αλλαγές που έρχονται στο Twitter και έχει κάνει διάφορες δημοσκοπήσεις

σχετικά με ορισμένες σημαντικές αποφάσεις, όπως την επιστροφή του Donald Trump στην πλατφόρμα και την παραίτησή του από τη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου του Twitter.

Δείτε επίσης: Elon Musk: Το Starship της SpaceX έχει 50% πιθανότητες επιτυχίας στην 1η τροχιακή πτήση

Όπως είπαμε και παραπάνω, ο Elon Musk αγόρασε το Twitter στα τέλη του περασμένου έτους έναντι 44 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Αμέσως μετά την ανάληψη της εξουσίας, απέλυσε τον διευθύνοντα σύμβουλο Parag Agrawal και κάποια άλλα ανώτερα στελέχη. Προς το παρόν, τη θέση του CEO έχει ο ίδιος ο Musk αλλά έχει πει ότι ψάχνει να βρει αντικαταστάτη.

Δείτε επίσης: Elon Musk: Κορόιδεψε δημόσια υπάλληλο με αναπηρία

Είτε συμφωνεί κάποιος με τις απόψεις του είτε όχι, δεν μπορούμε να αμφισβητήσουμε ότι ο Elon Musk είναι μια από τις πιο επιδραστικές και ενδιαφέρουσες προσωπικότητες στον κόσμο. Από τη SpaceX μέχρι την Tesla, ο Musk έχει αφήσει το στίγμα του σε πολλές βιομηχανίες. Δεν αποτελεί έκπληξη, λοιπόν, που αυτή τη στιγμή ο Elon Musk είναι το άτομο με τους περισσότερους followers στο Twitter.

Πηγή: in.mashable.com