Παρόλο που ο πύραυλoς επόμενης γενιάς της δεν έχει εκτοξευθεί ακόμη, η SpaceX είναι αποφασισμένη να κλείσει πτήσεις του Starship χωρίς καθυστέρηση. Την περασμένη Παρασκευή, έγινε γνωστή η είδηση ότι η Astrolab, μια νεοσύστατη εταιρεία, εξασφάλισε μια θέση σε μια αποστολή φορτίου του Starship από την ιδιωτική διαστημική εταιρεία του Elon Musk. Με την προβλεπόμενη εκτόξευση να πραγματοποιείται μόλις το 2026, αυτή είναι βέβαιο ότι θα είναι μια από τις πιο καινοτόμες και συναρπαστικές αποστολές της ιστορίας!

Δείτε επίσης: Elon Musk: Το Starship της SpaceX έχει 50% πιθανότητες επιτυχίας στην 1η τροχιακή πτήση

«Αυτή είναι η πρώτη σύμβαση εμπορικού φορτίου της SpaceX στη σεληνιακή επιφάνεια», δήλωσε στους New York Times ο Jaret Matthews, Διευθύνων Σύμβουλος της Astrolab, προσθέτοντας ότι η εταιρεία του ήταν ένας από τους λίγους πελάτες που θα συμμετέχουν στην πτήση.

Με πρωτοποριακή καινοτομία, η Astrolab αναπτύσσει ένα όχημα που θα μπορεί να μεταφέρει εξοπλισμό, υλικά και προσωπικό στο έδαφος της Σελήνης. Το ρόβερ Flexible Logistics and Exploration (FLEX) είναι λίγο μεγαλύτερο από το ρόβερ Perseverance της NASA στον Άρη – παρόμοιο σε μέγεθος με αυτό ενός Jeep Wrangler. Είναι εξοπλισμένο με έναν αυτοματοποιημένο βραχίονα σχεδιασμένο για τη διακίνηση φορτίων, ικανό να διασχίζει έως και 15 μίλια την ώρα. Επιπλέον, το FLEX μπορεί να μεταφέρει άνετα δύο αστροναύτες

.
Δείτε ακόμα: SpaceX: Τον Φεβρουάριο η πρώτη τροχιακή πτήση του Starship

Όταν προσγειωθεί στη Σελήνη, η Astrolab προβλέπει ότι το ρόβερ FLEX θα είναι το μεγαλύτερο που θα διασχίσει την επιφάνειά της. Σύμφωνα με τον Matthews, οι Times ανέφεραν ότι η Astrolab έχει ήδη πολλούς πελάτες που περιμένουν με ανυπομονησία την αποστολή του Starship το 2026 και είναι έτοιμοι να χρησιμοποιήσουν το ρόβερ για τη μεταφορά φορτίων. Κοιτάζοντας προς το μέλλον, ο Matthews διευκρίνισε ότι το FLEX θα μπορούσε να βοηθήσει στην κατασκευή μιας μακροπρόθεσμης ανθρώπινης παρουσίας στη Σελήνη και πέρα από αυτήν.

Δείτε επίσης: Δείτε την πρώτη εκτόξευση του Falcon 9 της SpaceX για το 2023!

«Τελικός στόχος μας είναι να έχουμε έναν στόλο ρόβερ τόσο στη Σελήνη όσο και στον Άρη», είπε. «Και πραγματικά πιστεύω ότι βλέπω αυτά τα οχήματα ως καταλυτικά για την οικονομία εκτός της Γης».