Από το 2019, η Nintendo προσφέρει δωρεάν επισκευές του προβλήματος “drift” που αντιμετωπίζουν τα χειριστήρια Joy-Con του Switch στη Βόρεια Αμερική – ακόμη και αν δεν ισχύει πλέον η εγγύησή τους! Με την πάροδο των ετών, το πρόγραμμα αυτό έχει ξεκινήσει στη Γαλλία και τη Λατινική Αμερική με μεγάλη επιτυχία.

Δείτε επίσης: Nintendo Switch: Απόρριψη αγωγής για το Joy Con drift

Η Nintendo ανακοίνωσε πρόσφατα την επ’ αόριστον επέκταση της δωρεάν υπηρεσίας επισκευής για επηρεαζόμενα Joy-Con, η οποία είναι πλέον διαθέσιμη στον Ευρωπαϊκό Οικονομικό Χώρο (ΕΟΧ), το Ηνωμένο Βασίλειο και την Ελβετία. Η Nintendo ανακοίνωσε πρόσφατα στον ιστότοπό της, όπως αναφέρει το Nintendo Life, ότι παρέχει επισκευές για προβλήματα απόκρισης που σχετίζονται με τους μοχλούς ελέγχου. Επιπλέον, θα αποκαταστήσει τυχόν υπάρχοντα προβλήματα που μπορεί να αντιμετωπίζουν οι χρήστες λόγω “φθοράς” ή άλλης αιτίας.

Οι Ευρωπαίοι παίκτες μπορούν να είναι ήσυχοι, γνωρίζοντας ότι η εγγύηση του switch player είναι διπλάσια από πριν, στους 24 μήνες πλέον. Η έκκληση της BEUC για διερεύνηση του προβλήματος της ανταπόκρισης των Joy-Con το 2021 υποστηρίχθηκε από συντριπτικά στοιχεία – το 88% των 25.000 καταγγελιών που έλαβαν ήταν από χρήστες των οποίων τα χειριστήρια παρουσίασαν σημάδια ανύπαρκτων κινήσεων μέσα σε δύο χρόνια. Η τυπική εγγύηση στην Ευρώπη διασφαλίζει ότι οι επισκευές σχεδόν όλων καλύπτονται. Τώρα, η Nintendo επιτρέπει στους παίκτες να επισκευάζουν δωρεάν τα χειριστήριά τους – ακόμη και μετά την παρέλευση της περιόδου εγγύησης.

Δείτε ακόμα: Το JoyCon drift στα Nintendo Switch οφείλεται σε σφάλμα design

Η BEUC εξήρε αυτή την πρόοδο ως “απτή νίκη για τους καταναλωτές“, αλλά αναγνώρισε ότι πρόκειται απλώς για μια “βραχυπρόθεσμη λύση“. Μια σημαντική ανησυχία για τον όμιλο είναι το γεγονός ότι η Nintendo θα εξακολουθεί να είναι σε θέση να πουλάει το ελαττωματικό προϊόν της, οδηγώντας το σε πρόωρη βλάβη – κάτι που θέλουν να απαγορευτεί στην Ευρώπη.

Τα τελευταία χρόνια, οι παίκτες του Nintendo Switch έχουν υποστεί μια σημαντική απογοήτευση: το Joy-Con Drift. Το Joy-Con Drift είναι ένα πρόβλημα που εμφανίζεται στους χειριστήρες Joy-Con του Nintendo Switch. Αυτό το πρόβλημα συμβαίνει όταν το χειριστήριο αντιλαμβάνεται ότι υπάρχει κίνηση στο Joy-Con, όταν στην πραγματικότητα δεν υπάρχει. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε ανεπιθύμητες ενέργειες μέσα στο παιχνίδι και επηρεάζουν την κατανάλωση της μπαταρίας όταν το χειριστήριο είναι σε αναστολη λειτουργίας ή η σύνδεση με το Switch είναι κακή.

Δείτε επίσης: Nintendo Switch: Η δεύτερη συσκευή ίσως αργήσει να έρθει

Παρόλο που η Nintendo έχει μηνυθεί για την πώληση χειριστηρίων Joy-Con με κρυφό ελάττωμα, η εταιρεία αρνείται σθεναρά αυτές τις κατηγορίες. Παρά το γεγονός ότι ο πρόεδρος Shuntaro Furukawa εξέφρασε τη λύπη του και ζήτησε συγγνώμη το 2020, το πρόβλημα αυτό συνεχίζει να εκνευρίζει τους οπαδούς ακόμα και σήμερα.