Είστε έτοιμοι να ζήσετε τη συγκίνηση ενός Mini ηλεκτρικού ποδηλάτου (e-bike) από τη BMW; Χάρη σε μια νέα συναρπαστική συνεργασία με τον Γάλλο κατασκευαστή ποδηλάτων Angell Mobility, ίσως δεν χρειαστεί να περιμένετε πολύ γι’ αυτό!

Οι αυτοκινητοβιομηχανίες προσπαθούν εδώ και καιρό να παρουσιάσουν τα δικά τους ηλεκτρικά ποδήλατα, αλλά σπάνια τα κατασκευάζουν εσωτερικά. Για να αποφύγουν το πρόσθετο κόστος, οι περισσότεροι κατασκευαστές αυτοκινήτων συνεργάζονται με υπάρχουσες εταιρείες κατασκευής ποδηλάτων. Αυτό ακριβώς φαίνεται να έκανε και η BMW μέσω της συνεργασίας με την Angell Mobility για την κυκλοφορία ηλεκτρικών ποδηλάτων κάτω από το brand Mini.

Δείτε επίσης: Acer ebii: Tο πρώτο ηλεκτρικό ποδήλατo (e-bike) της Acer

Προς το παρόν, δεν υπάρχουν εικόνες για να πάρουμε μια ιδέα του πώς θα είναι τα ηλεκτρικά ποδήλατα Mini της BMW. Σύμφωνα με αναφορές, όμως, θα δημιουργηθούν στο εργοστάσιο της Angell. Σύμφωνα με το Bike Europe, αυτά τα πoδήλατα μπορεί να είναι διαθέσιμα μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους!

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Angell Mobility υπάρχει εδώ και τρία χρόνια μόνο, αλλά έχει ήδη κάνει όνομα στο χώρο, χάρη σε δύο ηλεκτρικά ποδήλατα με μοναδικό σχεδιασμό. Εξοπλισμένα με τεχνολογικά χαρακτηριστικά όπως app connectivity και ενσωματωμένα αντικλεπτικά συστήματα, κατάφεραν να κερδίσουν γρήγορα τη θέση τους στην αγορά.

Οι αυτοκινητοβιομηχανίες θέλουν να καταλάβουν την αγορά των e-bikes

Η τελευταία συνεργασία της BMW για την κατασκευή ηλεκτρικών ποδηλάτων με την επωνυμία Mini δεν είναι το πρώτο εγχείρημα της εταιρείας στο χώρο του micromobility. Η εταιρεία έχει αποκαλύψει ιδέες για ηλεκτρικά ποδήλατα υψηλής ισχύος, καθώς και μικρότερα ηλεκτρικά σκούτερ, ακόμη και ηλεκτρικά πoδήλατα μεταφοράς φορτίου.

Δείτε επίσης: Ηλεκτρικό ποδήλατo (E-bike): Αξίζει η αγορά του;

Όπως είπαμε και παραπάνω αρκετές αυτοκινητοβιομηχανίες έχουν ασχοληθεί τα τελευταία χρόνια με τα ηλεκτρικά ποδήλατα, καθώς υπάρχει μια ανάπτυξη σε αυτόν τον τομέα.

Mini ηλεκτρικά ποδήλατα από τη BMW μπορεί να έρθουν σύντομα

Για παράδειγμα, η Toyota αποκάλυψε πρόσφατα το δικό της ηλεκτρικό ποδήλατο μεταφοράς φορτίου. Η Peugeot έχει αναπτύξει τη δική της σειρά ηλεκτρικών ποδηλάτων και η SEAT συνεργάστηκε με τη Silence για τα δικά της ηλεκτρικά σκούτερ.

Η GM ανέπτυξε κάποτε ένα ελκυστικό ηλεκτρικό ποδήλατο, το οποίο αποσύρθηκε κατά τη διάρκεια της πανδημίας COVID-19. Πρόσφατα, η εταιρεία έδειξε ένα άλλο ηλεκτρικό ποδήλατο HUMMER.

Άλλες εταιρείες που έχουν κάνει κάποια βήματα για να ενταχθούν στην αγορά ηλεκτρικών ποδηλάτων, είναι η ŠKODA, η Jeep και η Rivian.

Επιπλέον, η σουηδική κατασκευάστρια ηλεκτρικών αυτοκινήτων Polestar ανακοίνωσε ότι θα αναπτύξει τα δικά της ηλεκτρικά ποδήλατα.

Δείτε επίσης: Toyota: Ανακοινώνει το πρώτο ηλεκτρικό όχημα Lexus

Ακόμη και κατασκευαστές μοτοσικλετών όπως η Harley-Davidson, η Ducati και η BMW Motorrad έχουν ασχοληθεί με ηλεκτρικά πoδήλατα και σκούτερ.

Τα ηλεκτρικά ποδήλατα, γνωστά και ως e-bikes έχουν γίνει ιδιαίτερα δημοφιλή στις μεγάλες πόλεις, καθώς αποτελούν μια εύκολη, γρήγορη και φιλική προς το περιβάλλον επιλογή. Βοηθούν τον οδηγό με ηλεκτρική ενέργεια για να καλύψει μεγάλες αποστάσεις ή να ανέβει ανηφορικά τμήματα χωρίς ιδιαίτερη κόπωση.

Πηγή: electrek.co