Η Microsoft δήλωσε με υπερηφάνεια ότι η λειτουργία Edge Workspaces είναι πλέον διαθέσιμη για δοκιμή και προεπισκόπηση στο κοινό. Αυτή η ολοκαίνουργια λειτουργία επιτρέπει στους χρήστες να μοιράζονται εύκολα οργανωμένες ομάδες καρτελών με φίλους και μέλη της οικογένειας χωρίς προβλήματα.

Δείτε επίσης: Ο Microsoft Edge μεταβαίνει στη τεχνολογία Adobe Acrobat PDF

Στο συνέδριο Ignite της Microsoft τον Οκτώβριο του 2022, η εταιρεία αποκάλυψε τη νέα λειτουργία Edge Workspaces για προγραμματιστές και επαγγελματίες πληροφορικής. Με αυτό το εργαλείο, ομάδες ανθρώπων μπορούν να έχουν πρόσβαση σε ένα κοινόχρηστο σύνολο καρτελών μόλις συνδεθούν με το λογαριασμό Microsoft τους. Αυτό θα κάνει τη συνεργασία πιο εύκολη από ποτέ.

Σήμερα, είμαστε ενθουσιασμένοι που ανακοινώνουμε ότι ανοίγουμε τους χώρους εργασίας Edge για περιορισμένη δημόσια προεπισκόπηση. Το Edge Workspaces παρέχει έναν εξαιρετικό τρόπο για να διαχωρίσετε τις εργασίες περιήγησής σας σε ειδικά παράθυρα, ώστε να μπορείτε να παραμένετε συγκεντρωμένοι και οργανωμένοι σε όλες τις εργασίες“, η Microsoft είπε η Edge Team.

Τα Edge Workspaces μπορούν να σας βοηθήσουν να βελτιστοποιήσετε μια εργασία ή ένα πρότζεκτ σε ένα μέρος, χωρίς να χρειάζεται να μοιράζεστε συνδέσμους από και προς.

Στα Edge Workspaces, μπορείτε να δημιουργήσετε μια ενιαία, κοινόχρηστη προβολή των ιστοσελίδων και των εγγράφων της ομάδας σας σε ένα μοναδικό παράθυρο του προγράμματος περιήγησης, με ενημερώσεις σε πραγματικό χρόνο.

Η ένταξη σε ένα Workspace επιτρέπει στους χρήστες να δημιουργούν νέες καρτέλες, έγγραφα και αγαπημένα. Επιπλέον, αυτό το κοινό σύνολο καρτελών του προγράμματος περιήγησης θα δημιουργεί ενημερώσεις σε πραγματικό χρόνο, ώστε όλοι να είναι ενήμεροι για τη δραστηριότητα που λαμβάνει χώρα στο εκάστοτε Workspace.

Δείτε ακόμα: Πώς να χρησιμοποιήσετε τον Microsoft Edge για να επεξεργαστείτε μια εικόνα

Είναι σημαντικό να θυμάστε ότι η συνεργατική περιήγηση στο Edge Workspaces δεν περιλαμβάνει κοινή χρήση οθονών του προγράμματος περιήγησης ή δεδομένων μεταξύ των συνεργατών.

Κάθε χρήστης θα μπορεί να προβάλλει μόνο το υλικό για το οποίο του έχει χορηγηθεί άδεια, ενώ για την πρόσβαση στα Edge Workspaces απαιτείται σύνδεση στο λογαριασμό Microsoft.

Ως εκ τούτου, όλοι οι χρήστες πρέπει να χρησιμοποιούν τα διαπιστευτήριά τους για να συνδεθούν καθώς και για να αποκτήσουν πρόσβαση στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο ή στο περιεχόμενο. Εάν δεν τους έχει ήδη χορηγηθεί άδεια, θα πρέπει να ζητήσουν εξουσιοδότηση εάν επιθυμούν να προβάλουν ένα έγγραφο του Microsoft 365.

Η Microsoft διαβεβαίωσε τους χρήστες ότι οι χώροι εργασίας Edge δεν θα μεταδίδουν εμπιστευτικά δεδομένα, όπως cookies ή διαπιστευτήρια, σε άλλα μέλη του χώρου εργασίας.

Αποκτήστε πρόσβαση στη δημόσια προεπισκόπηση του Microsoft Edge Workspace τώρα, αλλά λάβετε υπόψη σας ορισμένες απαιτήσεις:

  • Θα πρέπει να συνδεθείτε στον λογαριασμό σας Microsoft χρησιμοποιώντας την έκδοση Microsoft Edge 111.0.1661.51 (ή νεότερη).
  • Θα λάβετε πέντε προσκλήσεις για αποστολή σε φίλους και συγγενείς για να συμμετάσχουν στην προεπισκόπηση (καθώς πρόκειται για περιορισμένη προεπισκόπηση, θα εξαρτάται από τη διαθεσιμότητα).

Δείτε επίσης: Ο Microsoft Edge διαθέτει πλέον κοινή χρήση καρτελών προγράμματος περιήγησης σε πραγματικό χρόνο

Η Microsoft σχεδιάζει να αναπτύξει τη λειτουργία Edge Workspaces σε Windows και macOS τους επόμενους μήνες. Αρχικά, μια επιλεγμένη ομάδα χρηστών θα έχει πρόσβαση σε αυτό το νέο εργαλείο, αλλά αναμένονται περισσότεροι δοκιμαστές εν ευθέτω χρόνω.