Σε μια δημόσια ακρόαση την επόμενη εβδομάδα, η Apple θα παρουσιάσει την πρότασή της να κατεδαφίσει το υπάρχον κτίριο στο Cupertino και να το αντικαταστήσει με ολοκαίνουργια γραφεία. Η προτεινόμενη νέα κατασκευή θα έχει διπλάσιο μέγεθος από το σημερινό, με μοντέρνα αισθητική.

Δείτε επίσης: Apple Store Washington: Ληστές έκλεψαν iPhones αξίας $ 500.000

Αφού η πολεοδομική επιτροπή της πόλης εισηγήθηκε την έγκριση της ανάπλασης για να προχωρήσει, υπάρχει πλέον ανοιχτή πόρτα για τυχόν δημόσιες αντιρρήσεις.

Αναμφίβολα, το Apple Park είναι η κεντρική πανεπιστημιούπολη της Apple. Η Αpple δεν είναι άγνωστη στην πόλη, καθώς διαθέτει πολλά άλλα γραφεία σε όλους τους δρόμους της. Ένα από αυτά είναι το 19191 Vallco Parkway, το οποίο αναφέρεται συνήθως ως Apple VP1.

Η Apple σκοπεύει να κατεδαφίσει το υπάρχον κτίριο και να ανακατασκευάσει ένα νέο με σχεδόν διπλάσιο χώρο. Οι απεικονίσεις μας λένε ότι το νέο κτίριο θα είναι εντυπωσιακά πιο ελκυστικό από τον προκάτοχό του.

Δείτε ακόμα: Apple: Θα προχωρήσει τελικά σε περικοπές θέσεων εργασίας

Μεταξύ των χώρων του κτιρίου, ένας μικρός χώρος προορίζεται για εμπορική χρήση αντί για ενοικίαση γραφείων. Παρ’ όλα αυτά, παραμένει αβέβαιο αν πρόκειται για Apple Store, καφετέρια ή κάποιο άλλο άγνωστο επιχειρηματικό εγχείρημα.

Αναμφίβολα, όλες οι προτάσεις ανάπλασης πρέπει να έχουν πολεοδομική έγκριση πριν από την εκτέλεσή τους. Για τις αναπτύξεις που ακολουθούν τις απαιτούμενες κατευθυντήριες γραμμές της πόλης, υπάρχει μια απλουστευμένη διαδικασία έγκρισης που επιταχύνει την ολοκλήρωσή τους. Για να το αποδείξει αυτό, η Apple παρείχε έναν συνοπτικό κατάλογο ελέγχου

.

Μετά από ενδελεχή έλεγχο, η επιτροπή πολεοδομίας της πόλης ενέκρινε ότι το έργο αυτό πληροί όλα τα κριτήρια για να τύχει ταχείας έγκρισης και χορήγησε προσωρινή έγκριση των σχεδίων.

Η εταιρεία χρειάζεται τρεις άδειες για να μπορέσει να προχωρήσει η εργασία:

  • Αναπτυξιακή Άδεια
  • Αρχιτεκτονική και Έγκριση Χώρου
  • Άδεια αφαίρεσης δέντρων

Δείτε επίσης: Η Apple ίσως μπλοκάρει τα παλιότερα iPhones από υπηρεσίες όπως το iMessage

Η Apple παρείχε λεπτομερή έκθεση που περιλαμβάνει την ταυτότητα, τη θέση και την κατάσταση κάθε δέντρου προς αξιολόγηση. Η εταιρεία δεσμεύτηκε να απομακρύνει προσεκτικά τα δέντρα, να τα μεταφέρει προσωρινά σε ασφαλή χώρο, να τα φροντίσει και στη συνέχεια να τα μεταφέρει πίσω στον αρχικό τους χώρο.