Το Twitter έχει μπλοκάρει τους χρήστες από το να ανεβάζουν tweets που παραπέμπουν στο Substack, μια πλατφόρμα για συγγραφείς και δημιουργούς. Αυτό έχει αφήσει πολλούς χρήστες να ξύνουν το κεφάλι τους ως προς το γιατί ισχύει αυτός ο περιορισμός.

Την Παρασκευή, οι χρήστες του Twitter διαπίστωσαν έκπληκτοι ότι δεν μπορούσαν να κάνουν retweet ή να απαντήσουν σε tweets με συνδέσμους από το Substack.com – ένα γεγονός που συνέβη μόλις 48 ώρες αφότου η δημοφιλής πλατφόρμα ενημερωτικών δελτίων ανακοίνωσε ένα νέο προϊόν γνωστό ως Notes, το οποίο βρίσκεται σε ανταγωνισμό με το Twitter.

Για παράδειγμα, πρόσφατα προσπαθήσαμε να κάνουμε retweet μια ανάρτηση που ανέφερε το ενημερωτικό δελτίο understandingai.substack.com, ωστόσο εμφανίστηκε μια προτροπή που έλεγε “Some actions on this tweet have been disabled by Twitter.” Ομοίως, αν προσπαθούσαμε να απαντήσουμε στο ίδιο tweet – εμφανιζόταν ένα άλλο σφάλμα με το μήνυμα: “Something went wrong, but don’t fret—let’s give it another shot.” Επιπλέον, δεν επιτρεπόταν ούτε το like!

Δείτε επίσης: Το Twitter κυκλοφορεί την λειτουργία ‘half ads’ για τους συνδρομητές Blue

Twitter: Αποκλείει τα tweets που παραπέμπουν στο Substack

Επίσης το Twitter άρχισε να εμποδίζει την ενσωμάτωση tweet στις αναρτήσεις Substack.

“Εξετάζουμε αναφορές για ενσωματώσεις και έλεγχο ταυτότητας του Twitter που έχουν σταματήσει να λειτουργούν στο Substack. Καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για να βρούμε μια λύση και θα σας κρατάμε ενήμερους μόλις υπάρξουν περισσότερες πληροφορίες.” έκανε tweet το Substack την Πέμπτη.

Είναι σαφές γιατί το Twitter άρχισε να περιορίζει τα tweets σχετικά με το Substack μετά την Τετάρτη, όταν η πλατφόρμα παρουσίασε το Notes. Αυτή η νέα λειτουργία φαίνεται να είναι μια στενή απομίμηση του ίδιου του Twitter.

“Στο Notes, οι συγγραφείς και οι δημιουργοί περιεχομένου μπορούν να δημοσιεύουν συνοπτικές περιλήψεις των ιδεών ή των ιστοριών τους για να τις μοιραστούν με τους αναγνώστες στο Substack. Αυτή η νέα λειτουργία είναι παρόμοια με το εργαλείο Recommendations που επιτρέπει σήμερα στους συγγραφείς να προωθούν δημοσιεύσεις- ωστόσο, τα Notes θα τους δώσουν μεγαλύτερη ευελιξία, επιτρέποντάς τους να προτείνουν οτιδήποτε, από άρθρα και αποσπάσματα, μέχρι σκηνικά όπως εικόνες ή εξωτερικούς συνδέσμους.”

Το Twitter έχει ιστορικό στην παρεμπόδιση της εμβέλειας των ανταγωνιστών του στη δική του πλατφόρμα. Για παράδειγμα, τον Δεκέμβριο, αρκετοί δημοσιογράφοι τεχνολογίας αποκλείστηκαν από το Twitter επειδή έκαναν ρεπορτάζ για υπηρεσίες που παρακολουθούσαν το ιδιωτικό αεροπλάνο του Elon Musk. Αυτό προκάλεσε ένα ξέσπασμα χρηστών σε άλλες πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης, όπως το Mastodon, και έτσι λίγες ημέρες αργότερα, οι σύνδεσμοι προς αυτές τις τοποθεσίες μπλοκαρίστηκαν επίσης από το Twitter.

Twitter: Αποκλείει τα tweets που παραπέμπουν στο Substack

Παρά τη σιωπή του Twitter και του ιδιοκτήτη/διευθύνοντος συμβούλου του Elon Musk σχετικά με το θέμα, είναι μια υπενθύμιση από όταν οι σύνδεσμοι προς όλους τους ανταγωνιστές μπλοκαρίστηκαν προς στιγμήν – συμπεριλαμβανομένων του Instagram, του Facebook και του Mastodon. Πριν από την ανάκληση της απαγόρευσης, ο Musk έγραψε στο Twitter ότι “το Twitter πρέπει να παραμείνει φιλικό προς τον χρήστη, αλλά όχι εις βάρος του να γίνει μια ατελείωτη διαφήμιση για αντίπαλες εταιρείες- άλλοι εκδότες δεν το επιτρέπουν αυτό, οπότε ούτε το Twitter θα το επιτρέψει”

Δείτε επίσης: New York Times: Το Twitter αφαίρεσε το blue badge με εντολή του Elon Musk

Οι συγγραφείς που θέλουν να χρησιμοποιήσουν τις αναρτήσεις τους στο Substack για να συνομιλήσουν σχετικά με το Twitter ή το περιεχόμενό του μπορεί να συναντήσουν δυσκολίες, χωρίς τη δυνατότητα ενσωμάτωσης tweets. Φυσικά, η λήψη στιγμιότυπων οθόνης συγκεκριμένων tweets μπορεί να φανεί ως μια βιώσιμη λύση- ωστόσο, αυτό είναι λιγότερο αξιόπιστο, επειδή οι αναγνώστες δεν μπορούν να επαληθεύσουν και να έχουν άμεση πρόσβαση στο αρχικό υλικό της πηγής. Επίσης, τα βίντεο που φιλοξενούνται στο Twitter δεν μπορούν να ενσωματωθούν στο Substack μέσω στιγμιότυπων οθόνης αποκλειστικά και μόνο λόγω τεχνικών περιορισμών.

Πηγή: arstechnica.com