Το νεότερο εγχείρημα της Tesla περιλαμβάνει την κατασκευή ενός νέου εργοστασίου μπαταριών (Megapack) στην Κίνα και συγκεκριμένα στη Σαγκάη. Η ανακοίνωση έγινε την Κυριακή και η εταιρεία ηλεκτρικών οχημάτων του Elon Musk είπε ότι η κατασκευή θα ξεκινήσει κάποια στιγμή φέτος!

Δείτε επίσης: Η Tesla μειώνει ξανά τις τιμές σε όλα τα ηλεκτρικά της οχήματα

Όταν το εργοστάσιο θα είναι έτοιμο (πριν από το δεύτερο εξάμηνο του 2024) θα είναι σε θέση να παράγει 10.000 Megapacks ετησίως. Το Megapack είναι μια πολύ μεγάλη μπαταρία που αποθηκεύει ενέργεια, βοηθά στη σταθεροποίηση του ηλεκτρικού δικτύου και αποτρέπει τις διακοπές λειτουργίας. Αυτές οι μπαταρίες επιτρέπουν στους χειριστές του δικτύου να διασφαλίζουν ότι η ισχύς από πηγές μπορεί να αποθηκευτεί και να χρησιμοποιηθεί όταν η ζήτηση είναι μεγαλύτερη ή όταν υπάρχουν απρογραμμάτιστες διακοπές σε ένα δίκτυο μεταφοράς. Κάθε μία από αυτές τις τεράστιες μπαταρίες θα μπορεί να αποθηκεύσει αρκετή ενέργεια για να τροφοδοτήσει 3.600 νοικοκυριά για μια ολόκληρη ώρα! Η Tesla σχεδιάζει να διανείμει τα Megapacks που θα κατασκευαστούν στην Κίνα, σε ολόκληρο τον κόσμο. Η εταιρεία έχει ήδη κατασκευάσει τέτοια εργοστάσια, σε άλλες περιοχές, όπως στο Τέξας και στη Νότια Αυστραλία.

Με την ανακοίνωση για το νέο εργοστάσιο Megapack, η Tesla ανακοίνωσε ουσιαστικά ότι εμβαθύνει τους δεσμούς της με την Κίνα. Αυτό γίνεται σε μια περίοδο που η Αμερική δίνει έμφαση στην παραγωγή αγαθών εντός των συνόρων της και στην απομάκρυνση από την Κίνα.

Δείτε επίσης: Tesla – Νέο ρεκόρ: Παραδόθηκαν πάνω από 422,000 EV το 2023

Το τελευταίο διάστημα, η αμερικανική κυβέρνηση παρακινεί τις αυτοκινητοβιομηχανίες και άλλους παραγωγούς να κατασκευάζουν περισσότερα προϊόντα εντός της χώρας. Στα τέλη του περασμένου μήνα, το Υπουργείο Οικονομικών εξέδωσε νέους κανόνες που περιγράφουν λεπτομερώς ποια ηλεκτρικά οχήματα πληρούν τις προϋποθέσεις για την πίστωση φόρου 7.500 $ EV. Σύμφωνα με τους ενημερωμένους κανόνες, οι εταιρείες πρέπει να προμηθεύονται τα ορυκτά στις μπαταρίες των αυτοκινήτων τους από τις ΗΠΑ και άλλους εγκεκριμένους εμπορικούς εταίρους, προκειμένου τα οχήματα να πληρούν τις προϋποθέσεις για την έκπτωση.

Δείτε επίσης: Tesla Semi: Η Tesla ανακοίνωσε την πρώτη ανάκληση

Επιπλέον, η κυβέρνηση Biden είπε πρόσφατα ότι οι αποδέκτες χρηματοδότησης του νόμου CHIPS θα πρέπει να υπογράψουν συμφωνίες, οι οποίες θα ξεκαθαρίζουν ότι δεν θα γίνεται επέκταση της παραγωγικής ικανότητας στην Κίνα.

Πηγή: www.engadget.com