Τον προηγούμενο μήνα, ο CEO του Twitter είπε στους υπαλλήλους του πως θα δικαιούνται να λάβουν μετοχές στην X Corporation λέγοντας τους πως σύντομα η πλατφόρμα θα έχει αξία $250 δις. Πιο πρόσφατα, μια δικαστική κατάθεση του Απριλίου δείχνει ότι η Twitter, Inc. συγχωνεύθηκε επίσημα με την X Corp, επιτυγχάνοντας τον στόχο του Musk να “εξαφανίσει” την Twitter Inc. ως εταιρεία. Η δικαστική κατάθεση επιβεβαίωσε ότι η Twitter, Inc. “δεν υπάρχει πλέον”. Τώρα, υπάρχει μόνο η X Corp.

Δείτε επίσης: New York Times: Το Twitter αφαίρεσε το blue badge με εντολή του Elon Musk

Ο Musk μυστηριωδώς έκανε tweet ένα «Χ» αφού κυκλοφόρησαν τα νέα της συγχώνευσης.

Αυτό το tweet είναι η μόνη δημόσια ανακοίνωση σχετικά με την αλλαγή. Αν και ακόμα παραμένει ασαφές για το τι σημαίνει αυτή η αλλαγή, κάποιοι υποθέτουν πως-η αλλαγή της Twitter σε X Corp-είναι το επόμενο βήμα του Musk για να κυκλοφορήσει ένα everything app όπως αυτό της Κίνας, όπου οι χρήστες θα μπορούν να κάνουν πληρωμές, ψώνια και να στέλνουν μηνύματα από μια μόνο πλατφόρμα. Με την επιτυχημένη κυκλοφορία ενός τέτοιου app, ίσως ο Musk φιλοδοξεί να πετύχει τον στόχο της αξίας των $250 δις για την εταιρία. Επιπλέον, η συγχώνευση αυτή μπορεί να σημαίνει πως ο Musk μιλούσε σοβαρά όταν έκανε tweet για το ότι θα είναι καλή ιδέα να συγχωνεύσει όλες τις εταιρίες του σε μια με όνομα X.

Είναι δύσκολο να προβλέψει κανείς τι θα κάνει μετά με το Twitter ο Musk, αφού η είδηση αυτή ακολουθείται από έναν από τους λιγότερο σοβαρούς μήνες της θητείας του ως CEO όπου άλλαξε το logo της πλατφόρμας με το logo του Dogecoin ενώ είχε και μπελάδες με τον σπιτονοικοκύρη των γραφείων της εταιρίας γιατί έσβησε το w από την ταμπέλα και εμφανιζόταν σαν «Titter». Αυτές οι κινήσεις αλλά και άλλες-όπως η ομάδα τύπου της Twitter να απαντάει με ένα poop emoji-ήταν σημάδια πως ο Musk ήταν έτοιμος να «καταστρέψει ένα παγκοσμίως αγαπημένο brand» λέει ο δημοσιογράφος Dave Troy σε ένα tweet του.

Πρόταση: Το Twitter σταματά να περιορίζει τα tweets με Substack links

Το thread του Troy έλεγε επίσης ότι ο συνιδρυτής του Twitter, Jack Dorsey είχε επαινέσει τον Musk ως τον μόνο κατάλληλο αγοραστή για την εταιρία. Ο Dorsey έγραψε στο Twitter τον Απρίλιο του 2022 ότι ο Musk ήταν η «μοναδική λύση» που εμπιστευόταν ο Dorsey για να λύσει «το πρόβλημα» που το Twitter είναι μια εταιρεία και όχι ένα δημόσιο αγαθό, λέγοντας πως: «Δεν πιστεύω ότι κάποιος πρέπει να είναι ιδιοκτήτης ή να διευθύνει το Twitter».

Ωστόσο, δεν υπάρχουν ακόμη σημάδια ότι ο Musk σκοπεύει να εγκαταλείψει από τον έλεγχο του Twitter. Πρόσφατα, άσκησε την «εξουσία» του στην πλατφόρμα και προκάλεσε αντιδράσεις ακυρώνοντας οργανισμούς μέσων ενημέρωσης με τους οποίους φαίνεται να διαφωνεί, αφαιρώντας το verification badge των New York Times και χαρακτηρίζοντας το NPR ως “μέσο ενημέρωσης που συνδέεται με το κράτος”. Ο Musk, επίσης, σε μια φαινομενικά αντί-ανταγωνιστική κίνηση, μπλόκαρε ορισμένα tweets που παρέπεμπαν στο Substack, αφού το Substack κυκλοφόρησε έναν πιθανό αντίπαλο για το Twitter ονόματι Substack Notes.

Διαβάστε επίσης: Twitter: Αποκλείει τα tweets που παραπέμπουν στο Substack

πηγή πληροφοριών: arstechnica.com