Έχει κυκλοφορήσει μια νέα ενημέρωση για τους χρήστες beta, προσφέροντας το Android 13 QPR3 Beta 3 σε συμβατές συσκευές. Η νέα ενημέρωση προσφέρει διορθώσεις για το UI, το Wi-Fi calling, τη συμπεριφορά επί της οθόνης και πολλά ακόμη. Με την τελευταία ενημέρωση, υπάρχει μια μικρή αλλαγή στον τρόπο διανομής της, με αυτήν να προωθείται σε εκείνους που χρησιμοποιούν ακόμη το Android 13 QPR3 Beta, ενώ εκείνοι που χρησιμοποιούν το Android 14 θα συνεχίσουν με διαφορετική διαδρομή.

Δείτε επίσης: Android: Πώς να προσθέσετε προφίλ χρήστη και να ενεργοποιήσετε το Guest Mode;

Το Android 13 QPR3 Beta 3 φέρνει πολλές διορθώσεις

Δείτε επίσης: Chameleon Android malware: Μιμείται τραπεζικά και crypto apps

Η ενημέρωση ανακοινώθηκε μέσω του επίσημου καναλιού Reddit του Android beta, με πλήρεις λεπτομέρειες να δημοσιεύονται στον ιστότοπο Android Developer. Η Google συνήθως προειδοποιεί τους χρήστες ότι το λογισμικό beta δεν είναι η καλύτερη ιδέα για όσους χρησιμοποιούν τις συσκευές τους σε καθημερινή βάση. Ευτυχώς, πολλά ζητήματα έχουν διορθωθεί από την τελευταία ενημέρωση, παρέχοντας μεγαλύτερη σταθερότητα στη beta. Όσοι είχαν προβλήματα με την επανεκκίνηση των τηλεφώνων μετά την ενεργοποίηση ενός προφίλ εργασίας, θα χαρούν να μάθουν ότι αυτό το ζήτημα έχει πλέον επιλυθεί. Τα Wi-Fi calls έχουν επίσης διορθωθεί, οπότε οι χρήστες θα μπορούν να τις χρησιμοποιούν πιο αξιόπιστα στο μέλλον.

Ένα πρόβλημα όπου η οθόνη αναβόσβηνε με πράσινο χρώμα σε ορισμένα σενάρια έχει επιλυθεί, καθώς και όταν η κάμερα εμφανίζει μαύρη οθόνη όταν ενεργοποιείται με το κουμπί λειτουργίας. Έχουν επίσης διευθετηθεί προβλήματα με το UI: οι εφαρμογές μερικές φορές δεν εμφανίζονταν στην οθόνη και η πρόσβαση στην ενότητα Wallpaper & style προκαλούσε μερικές φορές crashes.

Ενώ εξακολουθούν να υπάρχουν πολλά προβλήματα με τη beta, η Google μοιράστηκε ότι γνωρίζει ένα σημαντικό πρόβλημα, όπου η λίστα Recent apps μερικές φορές δεν ανταποκρίνεται, κυρίως όταν αλλάζει ο προσανατολισμός

της οθόνης ενώ η λίστα είναι ενεργή. Παρόλο που αυτή η έκδοση είναι διαθέσιμη για όλες τις υποστηριζόμενες συσκευές Pixel, η Google μοιράζεται ότι αυτή η ενημέρωση προορίζεται κυρίως για όσους χρησιμοποιούν Android 13 QPR 3 Beta 2 ή 2.1.

Δείτε επίσης: Πώς να εγκαταστήσετε το Android 14 beta σε Google Pixel

Όσοι τρέχουν το Android 14 δεν θα δουν ούτε θα λάβουν αυτή την ενημέρωση. Όπως και οι προηγούμενες ενημερώσεις, αυτή θα φτάσει over-the-air (OTA) και θα έρθει στις εκδόσεις T3B2.230316.003 ή T3B2.230316.005. Όσον αφορά άλλες διαφορές, οι συσκευές της σειράς Pixel 6 στη Verizon θα πρέπει να δουν την ενημέρωση να έρχεται ως T3B3.230413.003.A1, η οποία θα περιλαμβάνει την ενημέρωση ασφαλείας Μαρτίου 2023. Όλες οι άλλες συσκευές θα λάβουν την T3B3.230413.003 με την ενημέρωση ασφαλείας του Απριλίου 2023.

Εάν ενδιαφέρεστε και βρίσκεστε στο beta track, μπορείτε να μεταβείτε στο μενού ρυθμίσεων για να κατεβάσετε την τελευταία ενημέρωση beta OTA. Αν δεν είστε μέλος του προγράμματος Android Beta, μπορείτε να εγγράψετε την Pixel συσκευή σας για να ξεκινήσετε τη διαδικασία beta ή, αν θέλετε, μπορείτε να κατεβάσετε την ενημέρωση και να την εγκαταστήσετε χειροκίνητα. Εάν συμμετέχετε, φροντίστε να παρέχετε feedback, ώστε οι προγραμματιστές να μπορούν να βελτιώσουν την εμπειρία για μελλοντικές εκδόσεις.

Πηγή πληροφοριών: xda-developers.com