Το Dota 2, ένας από τους πιο δημοφιλείς τίτλους esports στον κόσμο που εξυπηρετεί πάνω από 500.000 παίκτες στο Steam, μόλις κυκλοφόρησε μια τεράστια ενημέρωση με την ονομασία New Frontiers που πιθανότατα θα αλλάξει το free-to-play παιχνίδι για πάντα. Η μεγαλύτερη διαφορά είναι μακράν η “ακίνητη περιουσία”: ολόκληρος ο χάρτης του παιχνιδιού είναι πλέον κατά 40 τοις εκατό μεγαλύτερος, επιτρέποντάς σας να εξερευνήσετε γύρω από τις άκρες.

Δείτε επίσης: Valve – Dota 2: Έκανε 40.000  λογαριασμούς ban λόγω cheating

“Ο βασικός σκοπός του παιχνιδιού παραμένει ο ίδιος”, διαβεβαιώνει η Valve – “τα lanes σας δεν απέχουν περισσότερο το ένα από το άλλο και όλα όσα χρειάζεστε για να κερδίσετε εξακολουθούν να βρίσκονται στο κέντρο του χάρτη”.

Αλλά η Valve συνεχίζει περιγράφοντας τα νέα “meta-defining” χαρακτηριστικά, νέες τοποθεσίες, νέα mini bosses/πύργοι ονόματι Tormentors, ουδέτερα vision-granting units που ονομάζονται Watchers, Lotus Pools που δημιουργούν φρούτα, νέα αντικείμενα, αλλαγές στο matchmaking, βελτιώσεις στο UI των ράβδων υγείας και μια σειρά από αναπροσαρμογές των ηρώων που θα αγγίξουν κάθε χαρακτήρα στο παιχνίδι.

Πιο λεπτομερώς, και τα δυο jungles έχουν επανασχεδιαστεί, που σημαίνει πως η τοποθέτηση των visions και οι στρατηγικές farming χρειάζονται πάλι σκέψη. Ο Roshan, ο οποίος είναι πιο tank ακόμα, έχει πλέον δυο νέα pits στις βορειοδυτικές και στις νοτιοανατολικές γωνίες του χάρτη.

Πρόταση: Dota 2: Κακόβουλα game mods μόλυναν gamers με malware

Επιπλέον, δυο πύλες συνδέουν τις γωνίες του χάρτη κοντά στα safe lane towers, τα οποία επιτρέπουν στους παίκτες να τηλεμεταφερθούν από το ένα άκρο του χάρτη στο άλλο. 

Αυτό το update προσθέτει ένα τέταρτο τύπο hero attribute με όνομα Universal. Πρόκειται για μια νέα κύρια ομάδα stat όπου κάποιοι υπάρχοντες παίκτες κερδίζουν 0.6 στην ζημία που προκαλούν από κάθε στοιχείο οποιουδήποτε attribute. Υπάρχουν επίσης μεγάλες αλλαγές στην ισορροπία των ηρώων και νέα αντικείμενα για να ασχοληθείτε.

Υπάρχει ένας νέος αλγόριθμος matchmaking που ονομάζεται Glicko, ο οποίος, σύμφωνα με τη Valve, θα πρέπει να σας επιτρέπει να μπαίνετε σε παιχνίδι “γρήγορα και με ακρίβεια” με άλλους παίκτες σε παρόμοιο επίπεδο δεξιοτήτων.

Για το πλήρη patch note δείτε εδώ.

Διαβάστε επίσης: Δεδομένα σχεδόν 2 εκατομμύρια χρηστών εκτέθηκαν στο Dota2 Forum Hack

πηγή πληροφοριών: theverge.com