Το Bard chatbot της Google έχει πλέον τη δυνατότητα να βοηθάει σε programming tasks. Ο τεχνολογικός γίγαντας δήλωσε ότι ο προγραμματισμός ήταν ένα από τα κορυφαία αιτήματα των χρηστών του και τώρα έδωσε στο Bard τη δυνατότητα να παράγει, να αποσφαλματώνει και να εξηγεί κώδικα. Το Bard μπορεί να γράψει σε 20 γλώσσες προγραμματισμού, συμπεριλαμβανομένων των C++, Java, JavaScript και Python. Διαθέτει επίσης ενσωμάτωση με άλλα προϊόντα της Google και μπορεί να εξάγει κώδικα στο Colab -το περιβάλλον σημειώσεων της εταιρείας για Python που βασίζεται στο cloud- καθώς και να βοηθά τους χρήστες να γράφουν συναρτήσεις για Sheets.

Δείτε επίσης: Η Google ζητά από τους υπαλλήλους να βοηθήσουν στην εκπαίδευση του Bard

Εκτός από την ικανότητά του να παράγει κώδικα, το Bard μπορεί τώρα να παρέχει και επεξηγήσεις για αποσπάσματα κώδικα. Αυτό θα μπορούσε να είναι ιδιαίτερα χρήσιμο για όσους μόλις αρχίζουν να μαθαίνουν προγραμματισμό, καθώς θα τους δείξει γιατί ένα συγκεκριμένο block έχει το output που έχει. Επιπλέον, το Bard μπορεί να σας βοηθήσει στην αποσφαλμάτωση κώδικα (debug code) που δεν λειτουργεί όπως αναμενόταν.

Δείτε επίσης: Το Google Bard διαθέτει τώρα μια σελίδα “experiment updates”

Η Google παραδέχεται ότι σε αυτό το σημείο, το Bard μπορεί να εκπέμψει κώδικα που “δεν παράγει το αναμενόμενο output” ή κώδικα που είναι ελλιπής. Ο τεχνολογικός γίγαντας συμβουλεύει να ελέγξετε και να δοκιμάσετε πρώτα τις απαντήσεις του. Στην πραγματικότητα, το Bard μπορεί να αποσφαλματώσει το δικό του output αν διαπιστώσετε ότι επιστρέφει κάποιο σφάλμα – απλά πληκτρολογήστε “αυτός ο κώδικας δεν λειτούργησε, παρακαλώ διορθώστε τον”. Τέλος, αν δεν είστε αρχάριος στον προγραμματισμό αλλά εξακολουθείτε να χρειάζεστε βοήθεια, μπορείτε να ζητήσετε από το chatbot να βελτιστοποιήσει τον κώδικά σας κάνοντάς τον ταχύτερο ή πιο αποτελεσματικό.

Ο τεχνολογικός γίγαντας άνοιξε την πρόσβαση στο AI chatbot του τον Μάρτιο, αν και έχει ακόμα δρόμο να διανύσει για να φτάσει τη δημοτικότητα που απολαμβάνει σήμερα το ChatGPT. Επιπλέον, το ChatGPT έχει τη δυνατότητα να γράφει και να βελτιώνει τον υπάρχοντα κώδικα σε πολλές γλώσσες προγραμματισμού, οπότε η ενημέρωση του Google Bard με αυτή τη δυνατότητα είναι μάλλον αναπόφευκτη. Η Google βελτιώνει συνεχώς το BART με άλλους τρόπους και λίγες μέρες πριν παρουσίασε αναβαθμίσεις που βασίζονται σε ένα νέο γλωσσικό μοντέλο που ονομάζεται PaLM. Επίσης, η εταιρεία δημιούργησε μια σελίδα “experiment updates”, όπου μπορείτε να δείτε όλες τις αλλαγές που έχει υποστεί το BART, καθώς προσθέτει ακόμη περισσότερες λειτουργίες και πραγματοποιεί διορθώσεις σφαλμάτων.

Πηγή πληροφοριών: engadget.com