Αναφέρεται ότι η εφαρμογή ανταλλαγής άμεσων μηνυμάτων WhatsApp, που ανήκει στη Meta, εργάζεται σε ένα νέο εργαλείο με την ονομασία «Channels», το οποίο επιτρέπει Broadcasting Information από έναν σε πολλούς αποδέκτες. Με τη λειτουργία αυτή, οι χρήστες θα μπορούν να επιλέγουν τα άτομα από τα οποία θέλουν να λαμβάνουν ενημερώσεις και να λαμβάνουν εύκολα χρήσιμες ενημερώσεις. Αυτή η δυνατότητα δεν είναι διαθέσιμη αυτήν τη στιγμή και βρίσκεται υπό ανάπτυξη. Θα είναι διαθέσιμη σε μελλοντική έκδοση της εφαρμογής.

Δείτε επίσης: Πώς να αλλάξετε τις ρυθμίσεις απορρήτου ομάδας στο WhatsApp

«Χάρη στην τελευταία ενημέρωση WhatsApp beta για iOS 23.8.0.75 που είναι διαθέσιμη στην εφαρμογή TestFlight, ανακαλύψαμε ότι το WhatsApp εργάζεται επίσης για να φέρει αυτή τη δυνατότητα στην εφαρμογή iOS στο μέλλον», ανέφερε η WABetaInfo, ένας ιστότοπος που παρακολουθεί το WhatsApp.

Σύμφωνα με τις εικόνες που δημοσίευσε το WABetaInfo, το WhatsApp ετοιμάζεται να αλλάξει την ονομασία της καρτέλας “Κατάσταση” σε “Ενημερώσεις“. Αυτή η αλλαγή θα επιτρέπει την προβολή καναλιών στην ίδια καρτέλα της εφαρμογής. Το WhatsApp Channels είναι ένα ιδιωτικό εργαλείο, στο οποίο οι αριθμοί τηλεφώνου και οι πληροφορίες χρηστών που συμμετέχουν σε ένα κανάλι παραμένουν απόρρητα.

Τα μηνύματα σε ένα κανάλι δεν είναι κρυπτογραφημένα από τον αποστολέα έως τον παραλήπτη, λόγω της λογικής της αποστολής σε πολλά άτομα, που χρησιμοποιείται στα Channels. Πρέπει να τονίσουμε ότι τα Channels δεν θα επηρεάσουν την κρυπτογράφηση των ιδιωτικών μηνυμάτων από άκρο σε άκρο. Άρα, τα μηνύματα θα εξακολουθήσουν να παραμένουν κρυπτογραφημένα.

Δείτε ακόμα: WhatsApp: Companion mode για beta χρήστες Android

Η επέκταση που αναφέρονται αφορά μόνο στα προσωπικά μηνύματα και δεν σχετίζεται με κάποιο δημόσιο κοινωνικό δίκτυο. Οι χρήστες έχουν πάντα τον έλεγχο στα κανάλια στα οποία θέλουν να εγγραφούν και κανείς άλλος δεν μπορεί να δει ποιους ακολουθούν, ανεξάρτητα από το αν τους έχουν προσθέσει ως επαφές ή όχι, όπως αναφέρει η έκθεση.

Επιπλέον, οι χρήστες δεν θα προστίθενται αυτόματα σε κανάλια. Δεν υπάρχουν αλγόριθμοι που προτείνουν περιεχόμενο ή γραφήματα κοινωνικών δικτύων που επιβάλλουν περιεχόμενο στους χρήστες που δεν το έχουν ζητήσει.

Στην έκθεση αναφέρεται ότι τα Channels θα έχουν υποστήριξη για χειριστήρια, έτσι ώστε οι χρήστες να μπορούν να βρουν ένα συγκεκριμένο κανάλι στο WhatsApp, απλά εισάγοντας το όνομα χρήστη του στο WhatsApp.

Δείτε επίσης: Οι χρήστες του WhatsApp στο Android θα επεξεργάζονται επαφές χωρίς να εγκαταλείπουν την εφαρμογή

Η δυνατότητα αυτή έχει σχεδιαστεί για να βελτιώνει την προσβασιμότητα των καναλιών, ώστε να καθιστά πιο εύκολο για τους χρήστες να λαμβάνουν ενημερώσεις που τους ενδιαφέρουν. Τα κανάλια θα αναπτυχθούν και θα παρουσιαστούν σε μελλοντική ενημέρωση του WhatsApp.

Η εφαρμογή WhatsApp μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε κινητά τηλέφωνα με Android ή iOS καθώς και στον υπολογιστή μέσω του web.whatsapp.com. Για να χρησιμοποιήσετε την εφαρμογή, πρέπει να κάνετε λήψη και εγκατάσταση της στη συσκευή σας. Κατόπιν, θα πρέπει να ενεργοποιήσετε τη λειτουργία εισερχομένων μηνυμάτων και να συνδεθείτε με μια σύνδεση Wi-Fi ή δεδομένων κινητής τηλεφωνίας για να ανοίξετε το WhatsApp.