Σύμφωνα με μια νέα αναφορά, το iPhone 15 Pro Max θα διαθέτει έναν ολοκαίνουργιο αισθητήρα κύριας κάμερας. Οι πληροφορίες αυτές προέρχονται από τον γνωστό tipster Ice Universe.

Το iPhone 15 Pro Max θα μπορούσε να αποκτήσει έναν νέο αισθητήρα κύριας κάμερας

Ισχυρίζεται ότι το iPhone 15 Pro Max/Ultra θα διαθέτει αισθητήρα Sony IMX903. Υπενθυμίζεται ότι το iPhone 14 Pro Max διαθέτει τον αισθητήρα Sony IMX803 στο εσωτερικό του. Αυτός είναι ένας αισθητήρας 1/1,28 ιντσών, ενώ ο IMX903 φημολογείται ότι θα είναι αισθητήρας 1/1,14.

Επομένως, πρόκειται για έναν αισθητήρα σημαντικά μεγαλύτερο, ο οποίος θα πρέπει να είναι σε θέση να συλλάβει περισσότερο φως και περισσότερες λεπτομέρειες. Αυτός δεν είναι ακριβώς ο αισθητήρας 1 ίντσας που χρησιμοποιούν πολλές άλλες εταιρείες (IMX989), αν και η Ice Universe φαίνεται να πιστεύει ότι θα είναι σχεδόν εξίσου καλός.

Το Xiaomi 13 Ultra, το OPPO Find X6 Pro και το Vivo X90 Pro(+) κατέχουν αυτή τη στιγμή την πρώτη θέση με αισθητήρες κάμερας 1 ιντσών. Και τα τρία αυτά τηλέφωνα κάνουν εξαιρετική δουλειά όσον αφορά τη φωτογραφία και θα είναι ενδιαφέρον να δούμε τι μπορεί να κάνει η Apple με έναν νέο αισθητήρα κάμερας.

Φαίνεται ότι το iPhone 15 Pro δεν θα έχει τις ίδιες κάμερες με το αδελφάκι του.

Τώρα, θα παρατηρήσετε ότι ο tipster δεν ανέφερε το iPhone 15 Pro στο tweet του- ήταν πολύ συγκεκριμένος, επισημαίνοντας μόνο το iPhone 15 Pro Max/Ultra. Το iPhone 15 Pro ενδέχεται να μην αποκτήσει τον ίδιο αισθητήρα κύριας κάμερας.

Αυτό θα ήταν μια περίεργη κίνηση από την Apple, καθώς συνήθως προσφέρει τα ίδια οπτικά συστήματα και στα δύο “Pro” τηλέφωνά της. Η μη συμπερίληψη των ίδιων οπτικών αυτή τη φορά θα δημιουργούσε ένα σημαντικό χάσμα μεταξύ των δύο τηλεφώνων, ειδικά αν αυτό συνέβαινε με την κύρια κάμερα.

Αν το iPhone 15 Pro δεν αποκτήσει τελικά τον αισθητήρα IMX903, η Apple πιθανότατα θα παραμείνει στον αισθητήρα IMX803. Μένει να το δούμε, αλλά σίγουρα θα ήταν κρίμα, καθώς θα απαιτούσε από τους ανθρώπους να αποκτήσουν ένα μεγάλο τηλέφωνο αν θέλουν την καλύτερη κάμερα που έχει να προσφέρει η Apple.

Πηγή πληροφοριών: androidheadlines.com