Μια μαζική επίθεση στον κυβερνοχώρο από μια ομάδα Σουδανών χάκερ έθεσε εκτός λειτουργίας τους ιστότοπους ενός μεγάλου αεροδρομίου (Ben Gurion) και του μεγαλύτερου προμηθευτή ηλεκτρικής ενέργειας (Israel Electric Corporation) στα κατεχόμενα από το Ισραήλ εδάφη, εν μέσω αυξανόμενων κυβερνοεπιχειρήσεων με στόχο εταιρείες και εγκαταστάσεις που ανήκουν στο ισραηλινό καθεστώς.

Δείτε επίσης: Κυκλοφόρησε SSD που ισχυρίζεται ότι έχει ενσωματωμένη πρόληψη ransomware

Anonymous Sudan: Επιτέθηκαν στα sites του αεροδρομίου Ben Gurion και της Israel Electric Corporation

Μέσα ενημέρωσης στην εβραϊκή γλώσσα ανέφεραν ότι μια ομάδα hacking που αυτοαποκαλείται “Anonymous Sudan” κατέβασε τους ιστότοπους του Διεθνούς Αεροδρομίου Ben Gurion και της Ισραηλινής Ηλεκτρικής Εταιρείας (IEC) το Σάββατο.

Η έκθεση πρόσθεσε ότι οι επιθέσεις Distributed Denial of Service (DDoS), κατά τις οποίες οι ιστότοποι στοχοποιούνται κατακλύζοντας τους servers τους με πάρα πολλά αιτήματα σύνδεσης, έκαναν τους ιστότοπους μη διαθέσιμους για λίγο πριν επανέλθουν σε λειτουργία.

«Δεν έχουμε ξεχάσει το Eid δώρο μας για το Ισραήλ. Θα υπάρξει μια μεγάλη [κυβερνοεπίθεση] και θα καταστρέψει ένα μεγάλο μέρος της υποδομής στο Ισραήλ. Θα επιτεθούμε ανά πάσα στιγμή», έγραψε η ομάδα στο κανάλι της στο Telegram.

Δείτε επίσης: EvilExtractor malware: Αυξημένες επιθέσεις σε Ευρώπη και ΗΠΑ

Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, μια ομάδα hacking από την Ινδονησία πραγματοποίησε μαζική κυβερνοεπίθεση εναντίον αρκετών ισραηλινών ιστότοπων, συμπεριλαμβανομένων εκείνων των υπουργείων Εξωτερικών, Παιδείας και Υγείας.

Η εφημερίδα Jerusalem Post ανέφερε ότι η ομάδα, που αυτοαποκαλείται VulzSecTeam, ανακοίνωσε στις 17 Απριλίου ότι κατάφερε να εισβάλει στις ιστοσελίδες των ισραηλινών υπουργείων Παιδείας, Υγείας

και Εξωτερικών, καθώς και της ισραηλινής αστυνομίας και των εταιρειών λεωφορείων και τρένων τις τελευταίες ημέρες και τις κατέβασε.

Οι εξελίξεις έρχονται μόλις λίγες ημέρες αφότου φιλοπαλαιστινιακοί χάκερς έβγαλαν εκτός λειτουργίας τους ιστότοπους δεκάδων διακεκριμένων ισραηλινών εταιρειών και ιδρυμάτων σε ένδειξη αλληλεγγύης προς τον παλαιστινιακό λαό για την Παγκόσμια Ημέρα Quds και για να καταδικάσουν τα αποτρόπαια εγκλήματα που διαπράττει το ισραηλινό καθεστώς εναντίον του καταπιεσμένου έθνους.

Σύμφωνα με έκθεση που δημοσίευσε η εβραιόφωνη εφημερίδα Israel Hayom, οι χάκερ “έριξαν” τουλάχιστον 60 ισραηλινούς ιστότοπους μέσα σε 48 ώρες και οι κυβερνοεπιθέσεις, οι οποίες έλαβαν χώρα σε πρωτοφανή κλίμακα, προκάλεσαν εκτεταμένη αναστάτωση σε όλα τα κατεχόμενα εδάφη.

Δείτε επίσης: Mac App Store: Ψεύτικα ChatGPT apps στο κατάστημα εφαρμογών

Η έκθεση πρόσθεσε ότι, εκτός από τις ισραηλινές τράπεζες που δέχθηκαν κυβερνοεπιθέσεις την Ημέρα Quds, επηρεάστηκαν και οι ιστότοποι της διεθνούς υπηρεσίας μεταφοράς με ταξί Yango και του ιδιωτικού Κολλεγίου Νομικής και Επιχειρήσεων στο Ramat Gan.

Οι ειδικοί και οι εμπειρογνώμονες στον τομέα της πληροφορικής τονίζουν ότι οι μέθοδοι που χρησιμοποιήθηκαν για το hacking ήταν σημαντικά πιο προηγμένες από εκείνες που χρησιμοποιούνταν τα προηγούμενα χρόνια.

Πηγή πληροφοριών: farsnews.ir