Η Samsung προσπάθησε να διαφημίσει τις φωτογραφίες φεγγαριού του Galaxy S23 στο Twitter – αλλά η πλατφόρμα έβαλε disclaimer.

Η Samsung έχει αναδειχθεί ως ένας μεγάλος παίκτης στη βιομηχανία της τεχνολογίας και έχει προσφέρει αρκετά στιγμιότυπα για τους λάτρεις της φωτογραφίας. Πρόσφατα, η Samsung προσπάθησε να διαφημίσει τις φωτογραφίες του σεληνιακού τοπίου του Galaxy S23 στο Twitter. Ωστόσο, το Twitter έβαλε disclaimer στην διαφημιστική εκστρατεία της εταιρείας!

Η Samsung βρέθηκε σε σκάνδαλο νωρίτερα φέτος όταν μια πειστική δοκιμή είχε ως αποτέλεσμα πολλοί να αμφισβητήσουν τη δυνατότητα του Galaxy S23 Ultra να τραβάει φωτογραφίες του φεγγαριού ως “ψεύτικες”. Αν και αυτό δεν είναι ακριβώς το περιστατικό, η Samsung δεν έχει καταφέρει να ξεφύγει από αυτή την ιδέα, καθώς η νέα διαφημιστική εκστρατεία του Galaxy S23 Ultra στο Twitter επισημαίνεται με ένα disclaimer.

Twitter: Έβαλε Disclaimer στις Samsung φωτογραφίες φεγγαριού

Δείτε επίσης: Samsung Galaxy A24: Ποια θα είναι τα χαρακτηριστικά του;

Αν μπείτε στο Twitter, μία από τις πολλές διαφημίσεις που μπορεί να δείτε είναι από τη Samsung για το Galaxy S23 Ultra. Η διαφήμιση χρησιμοποιεί την κάμερα του Galaxy S23 Ultra, και συγκεκριμένα την ικανότητά του να τραβάει εικόνες από το φεγγάρι, ως βασικό σημείο διαφήμισης, λέγοντας:

“Δεν υπάρχει σκοτεινή πλευρά του φεγγαριού με το #GalaxyS23 Ultra. Καταγράψτε τον νυχτερινό ουρανό σας και μοιραστείτε το μαζί μας απαντώντας σε αυτό το νήμα με το #ShareTheEpic.

Πρόκειται για μια αρκετά αθώα διαφήμιση που προβάλλει ένα μοναδικό χαρακτηριστικό του τηλεφώνου της Samsung, αλλά η διαφήμιση συνοδεύτηκε γρήγορα από ένα disclaimer. Το disclaimer προήλθε από τη λειτουργία “Community Notes” του Twitter, η οποία χρησιμοποιείται για την προβολή context σε tweets, όπως αναφέρθηκε από την πλειονότητα των χρηστών. Σε αυτή την περίπτωση, το “Note” στο tweet της Samsung

– το οποίο η εταιρεία πλήρωσε για να το προωθήσει σε περισσότερους ανθρώπους – έγραφε:

“Τα τηλέφωνα Samsung ψηφιακά “παραποιούν” φωτογραφίες του φεγγαριού ώστε να δείχνουν πιο καθαρές.”

Είναι μια αρκετά αμήχανη κατάσταση για τη Samsung, με αυτό το tweet να βρίσκεται μπροστά από εκατομμύρια χρήστες στο Twitter. Σε αυτό το σημείο, δεν είναι εντελώς σαφές αν η διαφήμιση εξακολουθεί να προβάλλεται, αλλά το αρχικό tweet είναι ακόμα ζωντανό και χωρίς το Note.

Όπως εξηγήσαμε νωρίτερα φέτος, η Samsung δεν “παραποιεί” πραγματικά τις φωτογραφίες του φεγγαριού. Τα ακατέργαστα δεδομένα που καταγράφονται από τον αισθητήρα χρησιμοποιούνται σε συνδυασμό με μοντέλα AI που αποκαλύπτουν τη λεπτομέρεια και την καθαρότητα και πολύ συχνά παρέχουν εντυπωσιακές εικόνες της σελήνης. Η Samsung έχει αυτήν τη δυνατότητα εδώ και μερικά χρόνια, αλλά έγινε αντικείμενο αντιπαράθεσης όταν οι χρήστες διαπίστωσαν ότι το ίδιο μοντέλο AI εφαρμόζεται επίσης σε μια φωτογραφία της σελήνης. Όπως είπαμε, αυτό το τεστ δείχνει πόσο αποτελεσματικό είναι το μοντέλο AI.

Twitter: Έβαλε Disclaimer στις Samsung φωτογραφίες φεγγαριού

Δείτε επίσης: Samsung Galaxy S21 FE: Λαμβάνει το update Απριλίου 2023

Μέσα στην αντιπαράθεση σχετικά με τις φωτογραφίες Σελήνης, η Samsung παρείχε μια εξήγηση για το σύστημα εντοπισμού φωτογραφιών της Σελήνης που χρησιμοποιεί την τεχνολογία της AI από το Galaxy S21. Η εταιρεία αποκάλυψε επίσης ότι οι χρήστες μπορούν να τραβήξουν μια φυσική λήψη της Σελήνης απενεργοποιώντας τη λειτουργία Scene Optimizer.

Πηγή: 9to5google.com