Με το Word Art και άλλες οπτικές βελτιώσεις, μπορείτε να κάνετε τα έγγραφα Google Docs πιο ελκυστικά και εντυπωσιακά.

Το Google Docs είναι ένα δημοφιλές πρόγραμμα επεξεργασίας κειμένου βασισμένο στο διαδίκτυο που παρέχει πολλά εργαλεία για τη δημιουργία και επεξεργασία κειμένων. Αλλά μία από τις λιγότερο γνωστές του δυνατότητες είναι το Word Art, το οποίο μπορεί να κάνει το έγγραφό σας πιο ελκυστικό οπτικά.

Παρόλο που οι επιλογές στο Word Art του Google Docs δεν είναι τόσο πλούσιες όπως σε άλλα προγράμματα σχεδίασης, μπορεί ακόμη να χρησιμοποιηθεί για τη δημιουργία απλών σχεδίων δωρεάν. Εδώ, θα σας δείξουμε πώς να χρησιμοποιήσετε το Word Art στο Google Docs εύκολα.

Google Docs: Πώς να βάλετε Word Art στο κείμενό σας;

Τι είναι το Word Art;

Το Word Art είναι μια λειτουργία που συνδυάζει κείμενο, εικόνες και χρώματα για να δημιουργήσει οπτικά σχέδια, όπως κάρτες χαιρετισμού, λογότυπα και διαφημιστικά banners για ιστοσελίδες. Συνήθως χρησιμοποιεί τυπογραφία και περιλαμβάνει την επιλογή γραμματοσειράς και την ισορροπία του χρώματος ανάμεσα στους χαρακτήρες και τις λέξεις. Ίσως να θυμάστε τα κλασικά στυλ Word Art από το Microsoft Word.

Δείτε επίσης: Τα Google Docs λαμβάνουν ακόμη πιο έξυπνες προτάσεις

Συνολικά, το Word Art παρέχει ένα εύκολο στη χρήση εργαλείο το οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί από οποιονδήποτε, ακόμα και αν δεν έχει πολλές εμπειρίες. Αξιοποιήστε τη δημιουργική σας πλευρά και θα σας δείξουμε πώς να δημιουργήσετε Word Art στο Google Docs.

Πώς να φτιάξετε Word Art σε Google Docs

Ξεκινήστε ανοίγοντας το Google Docs και δημιουργήστε ένα νέο κενό έγγραφο. Στη συνέχεια, κάντε κλικ στην επιλογή Insert από την ανωτάτη γραμμή εργαλείων, τοποθετήστε τον κέρσορά σας πάνω στο Drawing, και κάντε κλικ στην επιλογή New από το αναπτυσσόμενο μενού.

Google Docs: Πώς να βάλετε Word Art στο κείμενό σας;

Θα ανοίξει το Drawing board, που θα σας επιτρέψει να σχεδιάσετε στα Google Docs. Από την επάνω γραμμή εργαλείων, κάντε κλικ στην επιλογή “Actions” στα αριστερά και, στη συνέχεια, επιλέξτε “Word Art” από το αναπτυσσόμενο μενού. Τώρα πληκτρολογήστε οποιοδήποτε κείμενο και χρησιμοποιήστε Shift + Enter αν χρειαστεί να προσθέσετε μια νέα γραμμή- πατήστε Enter όταν τελειώσετε.

Το κείμενό σας προστίθεται στο Drawing board για προσαρμογή, συμπεριλαμβανομένης της αλλαγής της γραμματοσειράς, του χρώματος, του χρώματος και του βάρους του πλαισίου. Επιπλέον, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την επάνω γραμμή εργαλείων για να προσθέσετε σχήματα, γραμμές, εικόνες και πλαίσια κειμένου με τα αντίστοιχα εικονίδια.

Google Docs: Πώς να βάλετε Word Art στο κείμενό σας;

Μπορείτε να παίξετε με το Word Art για να δείτε πώς λειτουργεί. Οι εικόνες μπορούν να προστεθούν από τον υπολογιστή σας, από τη διεύθυνση URL, το Google Drive ή μέσω μιας αναζήτησης στο Google. Όταν είστε ικανοποιημένοι με το σχέδιό σας, κάντε κλικ στο “Save & Close” (Αποθήκευση και κλείσιμο) πάνω δεξιά και το σχέδιό σας θα εμφανιστεί στο έγγραφο του Word.

Όταν κάνετε κλικ στο σχέδιο, θα δείτε ένα μενού στο κάτω μέρος που σας δίνει επιλογές για το πώς το σχέδιο περιτυλίγεται γύρω από οποιοδήποτε κείμενο. Οι τρεις κάθετες τελείες στα δεξιά σας δίνουν περισσότερες επιλογές εικόνας. Μπορείτε να αλλάξετε τον τρόπο ευθυγράμμισης του σχεδίου από την επάνω γραμμή εργαλείων.

Αν χρειαστεί να κάνετε αλλαγές, κάντε κλικ στο σχέδιο και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στην επιλογή “Edit” από το μενού για να επιστρέψετε στο drawing board. Μην ξεχάσετε να κάνετε κλικ στο “Save & Close” όταν τελειώσετε.

Για να κατεβάσετε το σχέδιο, πηγαίνετε στο drawing board, κάντε κλικ στην επιλογή Actions από την πάνω γραμμή εργαλείων, μετακινήστε το ποντίκι σας πάνω από το Download, επιλέξτε την κατάλληλη μορφή αρχείου και η εικόνα θα κατέβει αυτόματα.

Google Docs: Πώς να βάλετε Word Art στο κείμενό σας;

Όποιος θέλει να προσθέσει στιλ στο έγγραφό του χωρίς τεχνικές γνώσεις μπορεί εύκολα να το κάνει μέσω των Google Docs – δεν χρειάζεται να είστε ειδικός στο design.

Δείτε επίσης: Google Docs: Πώς να εισάγετε ένα υδατογράφημα εικόνας

Όσοι θέλουν να έχουν τον έλεγχο του σχεδιασμού τους θα εκτιμήσουν τη δυνατότητα προσαρμογής κάθε στοιχείου ξεχωριστά. Παρόλο που οι επιλογές είναι περιορισμένες, προσφέρει αρκετά για να δημιουργήσει κάποιος ό,τι επιθυμεί. Τώρα που έχετε δημιουργήσει Word Art στα Google Docs, μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε το word processor για να σχεδιάσετε άλλα πράγματα, συμπεριλαμβανομένων των newsletters.

Πηγή: makeuseof.com