Παραγγείλατε φαγητό από το Zomato ή το Swiggy; Αμέσως εμφανίζεται ένα αναδυόμενο παράθυρο που ζητά να ελέγξετε ή να αξιολογήσετε την εφαρμογή. Μπορεί να είναι λίγο ενοχλητικό καθώς τα αναδυόμενα παράθυρα αξιολόγησης εφαρμογών είναι σύνηθες φαινόμενο. Ενώ μπορεί να είναι χρήσιμοι για τη λήψη σχολίων από τους χρήστες και την αύξηση της ορατότητας μιας εφαρμογής, μπορεί επίσης να είναι λίγο παρεμβατικοί. Στο iPhone, υπάρχει μια απλή μέθοδος για να αποτρέψετε την εμφάνιση αναδυόμενων παραθύρων κριτικής εφαρμογών στη συσκευή σας iOS.

Για να αποτρέψετε την εμφάνιση αναδυόμενων παραθύρων κριτικής εφαρμογών iOS, μπορείτε να ακολουθήσετε τα παρακάτω βήματα:
Μεταβείτε στην εφαρμογή “Ρυθμίσεις” στο iPhone σας
Κάντε κύλιση προς τα κάτω και πατήστε στην επιλογή “iTunes & App Store”.
Απενεργοποιήστε την εναλλαγή “Βαθμολογίες και κριτικές εντός εφαρμογής”.

Απενεργοποιώντας αυτή την επιλογή, δεν θα λαμβάνετε πλέον αναδυόμενα παράθυρα επισκόπησης εφαρμογών από οποιεσδήποτε εφαρμογές στη συσκευή σας iOS. Αξίζει να σημειωθεί ότι ορισμένες εφαρμογές ενδέχεται να έχουν ενσωματωμένες τις δικές τους προτροπές αναθεώρησης, οπότε αυτή η μέθοδος ενδέχεται να μην αποτρέπει όλα τα αιτήματα αναθεώρησης. Επιπλέον, ορισμένες εφαρμογές ενδέχεται να απαιτούν να αφήσετε μια κριτική πριν ξεκλειδώσετε ορισμένες λειτουργίες ή περιεχόμενο, οπότε, λάβετε το υπόψη σας πριν απενεργοποιήσετε εντελώς τις προτροπές αναθεώρησης.

Τούτου λεχθέντος, η ιδέα των κριτικών και των αξιολογήσεων εφαρμογών δεν είναι κακή. Σε ορισμένες περιπτώσεις, μπορεί να είναι χρήσιμο να αφήσετε μια κριτική για μια εφαρμογή για να δώσετε ανατροφοδότηση στον προγραμματιστή ή για να βοηθήσετε άλλους χρήστες να λάβουν τεκμηριωμένες αποφάσεις σχετικά με τη λήψη της εφαρμογής. Ωστόσο, όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, αν τις βρίσκετε ενοχλητικές ή παρεμβατικές, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μία από τις μεθόδους που περιγράφονται παραπάνω για να αποτρέψετε την εμφάνισή τους στη συσκευή σας iOS.

Πηγή πληροφοριών: gadgetsnow.com