Αν είστε χρήστης του Apple Watch, ετοιμαστείτε για σημαντικές αναβαθμίσεις με την πολυαναμενόμενη ενημέρωση WatchOS 10.

Η Apple ενδέχεται να κάνει το ντεμπούτο της με μια μαζική ενημέρωση του WatchOS 10 στο Worldwide Developers Conference τον Ιούνιο, σύμφωνα με έκθεση του Bloomberg την Κυριακή. Η ενημερωμένη έκδοση θα επαναφέρει τα widgets.

Η Apple ενσωμάτωσε αρχικά widgets στο ρολόι της, αλλά απομακρύνθηκε από τη λειτουργία αυτή υπέρ των ειδοποιήσεων, των εργαλείων multitasking και μιας πιο καθαρής διεπαφής χρήστη. Με την ενημέρωση του Apple WatchOS 10, το σχέδιο είναι να “αφήσει τους χρήστες να μετακινηθούν μέσα από μια σειρά διαφορετικών widgets -για παρακολούθηση δραστηριότητας, καιρό, stock ticker, calendar και άλλα- αντί να τους βάζει να ξεκινούν εφαρμογές”, σύμφωνα με το Bloomberg.

Δείτε επίσης: Apple: Προβλήματα με τα πρώτα Rapid Security Response (RSR) patches;

Apple Watch: Το νέο WatchOS 10 έρχεται με νέα χαρακτηριστικά!

Το WWDC 2023 θα είναι φέτος μια προσωπική και διαδικτυακή εκδήλωση, η οποία θα ξεκινήσει στις 5 Ιουνίου. Εκτός από το WatchOS 10, αναμένουμε ότι η Apple θα παρουσιάσει το iOS 17, το macOS 14, ένα νέο MacBook Air και το πολυαναμενόμενο AR/VR headset.

Η ενημερωμένη έκδοση WatchOS 10 θα μπορούσε επίσης να υποδείξει τι πρόκειται να έρθει στο Apple Watch Series 9, το οποίο πιθανότατα θα φτάσει το φθινόπωρο μαζί με τη σειρά iPhone 15. Το επόμενο Apple Watch

φημολογείται ότι θα περιλαμβάνει νέους αισθητήρες, πιο εμπεριστατωμένες λειτουργίες υγείας, όπως η παρακολούθηση της γλυκόζης στο αίμα, καθώς και μια πιθανή οθόνη microLED.

Το άλλο πράγμα που η εταιρεία θα αλλάξει σχεδόν σίγουρα με το WatchOS 10 είναι η υποστήριξη εφαρμογών τρίτων. Ενώ τα widgets του Wear OS υποστηρίζουν εφαρμογές τρίτων, απέχουν πολύ από το να χρησιμοποιούνται ευρέως. Κυρίως, φαίνεται να είναι δημοφιλής για εφαρμογές γυμναστικής και εφαρμογές πρώτου κατασκευαστή σε ρολόγια Wear OS εκτός Google. Η συντριπτική πλειονότητα των εφαρμογών Wear OS τρίτων κατασκευαστών, ακόμη και οι νέες, αγνοούν αυτή τη λειτουργία. Έτσι, πραγματικά, το να δώσει η Apple μεγαλύτερη έμφαση σε κάτι που το Wear OS έχει ήδη έτοιμο, θα μπορούσε να είναι ευεργετικό για την πλατφόρμα της Google μακροπρόθεσμα.

Apple Watch: Το νέο WatchOS 10 έρχεται με νέα χαρακτηριστικά!

Δείτε επίσης: Apple και Google σταματούν την παρακολούθηση τρίτων με AirTag

Σημειώστε λοιπόν τα ημερολόγιά σας για το WWDC 2023, όπου η Apple αναμένεται να παρουσιάσει στον κόσμο το WatchOS 10. Με πρωτοποριακές νέες λειτουργίες και αναβαθμίσεις, είναι βέβαιο ότι θα αλλάξει τα δεδομένα για τους απανταχού χρήστες του Apple Watch.

Πηγή: cnet.com