Όπως πολλά από τα καλύτερα τηλέφωνα Android, έτσι και οι συσκευές Google Pixel προσφέρουν ένα σωρό λειτουργίες προσβασιμότητας που διευκολύνουν τη ζωή σας.

Εφαρμογές όπως το Digital Wellbeing στα Pixel πάνε ένα βήμα παραπέρα, εμφανίζοντας προληπτικά προειδοποιήσεις για δυνητικά επιβλαβείς καταστάσεις όπως η άπνοια ύπνου. Τώρα, υπάρχουν επαρκή στοιχεία για να πιστεύουμε ότι η Google αναπτύσσει μια νέα προειδοποίηση για δυνατούς ήχους που μπορούν να βλάψουν την ακοή, αυτή τη φορά μέσω του widget At a Glance.

Δείτε επίσης: Google Pixel Launcher search: Θα βρίσκει τα Chrome tabs σας

Εδώ και πολλά χρόνια, οι συσκευές της Apple διαθέτουν μια λειτουργία προειδοποίησης που προειδοποιεί τους χρήστες για ήχους που θα μπορούσαν να προκαλέσουν μόνιμη βλάβη στην ακοή τους μετά από παρατεταμένη έκθεση. Το 9to5Google εντόπισε κώδικα που υποδηλώνει ότι το widget At a Glance που είναι ενσωματωμένο στο Pixel Launcher θα μπορούσε σύντομα να αποκτήσει παρόμοιες ειδοποιήσεις. Τέτοιες ειδοποιήσεις θα βοηθούσαν να αποφύγετε τη μόνιμη βλάβη της ακοής σε συναυλίες, βιομηχανικές περιοχές και άλλα θορυβώδη μέρη.

Σε αντίθεση με τη λειτουργία ανίχνευσης βήχα και ροχαλητού που χρησιμοποιεί η εφαρμογή Digital Wellbeing για να λειτουργήσει, οι δυνατές ηχητικές προειδοποιήσεις του widget At a Glance θα μπορούσαν να αποτελούν μέρος των ενημερώσεων του τμήματος Android System Intelligence (ASI) που παρέχονται μέσω του Play Store. Η έκδοση T.23 του τμήματος ASI έχει τις ακόλουθες γραμμές κώδικα που υποδηλώνουν τη νέα δυνατότητα “Προειδοποίηση δυνατού ήχου”:

<string name=”echo_smartspace_loud_sound_alert_toggle_title”>Loud sound alert</string>

Πρόταση: Πώς να εγκαταστήσετε το Android 14 beta σε Google Pixel

Μια πιο προσεκτική ματιά στην τελευταία ενημέρωση ASI αποκαλύπτει επίσης ότι η Google έχει αναδιατάξει τα κουμπιά ρυθμίσεων στο μενού για τις ειδοποιήσεις At a Glance. Έχουν αλλάξει μερικά ονόματα λειτουργιών στο μενού και έχουν αλλάξει τα εικονίδια για στοιχεία όπως το Sensitive content στην οθόνη κλειδώματος και το Package delivery. Είναι αξιοσημείωτο ότι η επιλογή Personalize using app data ονομάζεται τώρα Control using data from apps.

Αυτό είναι ένα ακόμη πράγμα που θα μπορούσε να κάνει το ήδη χρήσιμο widget At a Glance, δεδομένου ότι μπορεί ήδη να δείχνει τους χρονοδιακόπτες που τρέχουν στα ηχεία της Nest, να προσφέρει ειδοποιήσεις παράδοσης πακέτων και τροφίμων και να εμφανίζει ειδοποιήσεις AQI, όπου αυτό είναι δυνατό. Η εφαρμογή αυτή θα μπορούσε να γίνει ακόμα καλύτερη αν αυτές οι ειδοποιήσεις προωθούνταν και στο Pixel Watch.

Διαβάστε επίσης: Google Pixel 8 Pro: Νέα leaks δείχνουν ένα νέο χαρακτηριστικό

πηγή πληροφοριών: androidpolice.com