Οι εργαζόμενοι στο Apple Store του Towson Town Center στο Maryland, οι οποίοι έχουν δημιουργήσει σωματείο για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων τους, διαπραγματεύονται αυτήν την εβδομάδα με την Apple για να ζητήσουν νέα προνόμια, όπως υψηλότερες αμοιβές, δυνατότητα λήψης φιλοδωρημάτων (tips) από πελάτες και αλλαγές στις πολιτικές αδειών.

Δείτε επίσης: Apple: Κατηγορείται για παράνομη απόλυση υπαλλήλων

Οι εκπρόσωποι των εργαζομένων ζητούν αυξήσεις μισθών έως και 10%. Επιθυμούν επίσης η Apple να υιοθετήσει ένα σύστημα φιλοδωρήματος που θα επιτρέπει στους πελάτες να προσφέρουν 3%, 5% ή προσαρμοσμένα ποσά κατά την ολοκλήρωση μιας αγοράς στο κατάστημα με πιστωτική κάρτα. Σκοπός είναι να δοθεί η δυνατότητα στους ευχαριστημένους πελάτες να εκφράσουν την ευγνωμοσύνη τους για την καλή εξυπηρέτηση. Τα φιλοδώρηματα θα κατανέμονται στους εργαζομένους βάσει των ωρών εργασίας τους.

Δείτε επίσης: Αpple και Google σταματούν την παρακολούθηση τρίτων με AirTag

Apple Store σωματείο: Οι εργαζόμενοι ζητούν υψηλότερες αμοιβές

Το σωματείο αιτείται, ακόμα, διπλή αμοιβή για τους εργαζομένους που δουλεύουν περισσότερο από 8 ώρες την ημέρα ή 40 ώρες την εβδομάδα, και επιπλέον αμοιβή για τις υπερωρίες τα Σαββατοκύριακα. Επιπλέον, οι εργαζόμενοι ζητούν αύξηση $1 ανά ώρα για εργαζόμενους με πιστοποίηση πρώτων βοηθειών

, αποζημίωση έως και 34 εβδομάδων για απολύσεις, μεγαλύτερη άδεια πένθους έως και 45 ημέρες το χρόνο (που να καλύπτει και το πένθος για το θάνατο κατοικίδιων και στενών φίλων), και διευρυμένες αποδοχές διακοπών.

Το σωματείο εργαζομένων του Apple Store είπε ότι “αυτές είναι αρχικές προτάσεις” και ότι γνωρίζουν ότι θα γίνει “διαπραγμάτευση“. Το Apple Store στο Towson στο Maryland συνδικάστηκε το περασμένο καλοκαίρι. Ήταν το πρώτο κατάστημα που δημιούργησε σωματείο. Άλλα καταστήματα έχουν προσπαθήσει να συνδικαλιστούν, αλλά δεν έχουν σημειώσει μεγάλη πρόοδο πέρα ​​από ένα ακόμα κατάστημα στο Oklahoma City.

Δείτε επίσης: Tesla: Απολύει υπαλλήλους μετά τα σχέδια για δημιουργία σωματείου

Η Apple προσπάθησε να σταθεί εμπόδιο από τότε που τα Apple Stores άρχισαν να επιδιώκουν τη συνδικαλιστική οργάνωση. Το Apple Towson Town Center είναι ένα μόνο από τα λίγα καταστήματα που διαπραγματεύονται αυτήν τη στιγμή με την Apple για καλύτερες συνθήκες εργασίας.

Πηγή: www.macrumors.com