Το Google Chat έχει υποστεί μεγάλη αναμόρφωση από τότε που απορρόφησε την πολυαγαπημένη εφαρμογή Hangouts. Η υπηρεσία διαθέτει όλες τις συμβατικές λειτουργίες συνομιλίας, συμπεριλαμβανομένων των ομάδων και των μεμονωμένων text. Ένα από τα θέματα των ανθρώπων που χρησιμοποιούν το Google Chat είναι η έλλειψη παράθεσης μηνυμάτων στις απαντήσεις. Αυτό γενικά δεν θα μπορούσε να θεωρηθεί σημαντική παράλειψη, δεδομένου ότι η εφαρμογή προσφέρει ήδη in-line threads. Είναι πάντα ωραίο να έχεις μια επιπλέον επιλογή σε μια εφαρμογή επικοινωνίας και η Google το αναγνωρίζει αυτό με μια νέα ενημέρωση από την πλευρά του server στην εφαρμογή που κυκλοφορεί τώρα.

Δείτε επίσης: Apple και Google συνεργάζονται για να κάνουν τα AirTags πιο ασφαλή

Δείτε επίσης: Η Google ανακοινώνει το Pixel Fold

Η εταιρεία ανακοίνωσε την άφιξη της παράθεσης μηνυμάτων σε απαντήσεις μέσω του ιστολογίου Workspace, παρέχοντας μια οπτική αναπαράσταση του τρόπου λειτουργίας της. Αυτό μπορεί να μην αλλάξει σημαντικά τον τρόπο με τον οποίο χρησιμοποιείτε το Chat, αλλά είναι παρόλα αυτά μια ευπρόσδεκτη προσθήκη. Σχεδόν κάθε άλλη εφαρμογή συνομιλίας στην αγορά διαθέτει αυτό το χαρακτηριστικό σε κάποια μορφή- έτσι, δεν μπορούμε παρά να σκεφτούμε ότι η Google άργησε λίγο.

Η Google διευκρινίζει ότι το απόσπασμα σε μια απάντηση περιέχει έναν σύνδεσμο προς το αρχικό μήνυμα, κάτι που αποτελεί τυπική συμπεριφορά. Δεν υπάρχει κάποιο στοιχείο ελέγχου που πρέπει να ενεργοποιηθεί για να εμφανιστεί, και οι χρήστες θα πρέπει να αρχίσουν να το βλέπουν να εμφανίζεται από τον Μάιο.

Όλοι οι χρήστες του Google Chat μπορούν να βρουν την παράθεση μηνυμάτων στην εφαρμογή όταν ολοκληρωθεί η ανάπτυξη. Η Google το καθιστά διαθέσιμο σε όλους, συμπεριλαμβανομένων των προσωπικών λογαριασμών, των κατόχων λογαριασμών Workspace και των παλαιών συνδρομητών της G Suite Business/Basic.

Δείτε επίσης: Στο Google Play εντοπίστηκε το νέο Fleckpe Android malware

Αυτή η βελτίωση της λειτουργικότητας ακολουθεί μια μεγάλη ανανέωση του Material Design τον περασμένο μήνα, εκτός από κάποιες μικρές προσθήκες που έχει λάβει το Google Chat τον τελευταίο χρόνο. Με το Slack να τοποθετείται ως ένας από τους μεγαλύτερους ανταγωνιστές του Chat, η Google εφάρμοσε και κάποια δευτερεύοντα χαρακτηριστικά που αποσκοπούσαν στο να το φέρουν σε ισοτιμία με την αντίπαλη εφαρμογή επικοινωνίας.

Πηγή πληροφοριών: androidpolice.com